Viden om: Det skal du være særligt opmærksom på ved aflønning af reklamefilm


Det skal du være særligt opmærksom på ved aflønning af reklamefilm

Deadline inden d. 1. januar 2019

Det skal du være særligt opmærksom på ved aflønning af reklamefilm

Med en udvidet profil kan du netop søge vores reklamefilm her fra siden, men vores producerende som har adgang til din profil kan også være opsøgende på dig. Har du en Plus+ profil kan ALLE producerende, uden adgang, være opsøgende og kontakte dig direkte.

Reklamefilmmarkedet er lidt i frit fald i tiden. Mange underbyder hinanden for at få jobbet, hvilket i nogen grad presser priserne på lønningerne til skuespillerne. Flere steder ser vi end dog at virksomheder går helt udenom reklamebureauerne for at spare penge og selv reklamebureauerne går udenom casterne...

Det betyder i den anden ende at der ikke er nogen til at forhandle din løn, andre end dig selv... Derfor dette skriv og denne vejledning.


I grundreglen SKAL alle reklamefilm lønne dig kontant, om du er statist eller skuespiller. Som statist kan det forsvares at du aflønnes med gavekort, da disse er skattefrie og derfor har en dobbeltværdi i teorien.

Er du skuespiller i en reklamefilm, skal du faktisk ALTID lønnes mere end den skattefrie grænse for et gavekort... Dvs. over 1000 kr.

Når du får henvendelse omkring et reklamefilm job, skal du altid have fokus på at du altså ikke er timelønnet. Du lønnes efter hvor meget du eksponeres... Eksponeringsgraden er nemlig den der kan gøre dig arbejdsløs mht. kommende reklamefilm.

Du skal derfor vide inden du skal til casting, hvor filmen vises, i hvilket omfang og hvor længe. Jo mere massiv visning, antal platforme og varighed, desto mere skal du have i løn (Som skuespiller)

Mange der laver opslag, næver ikke disse ting. Enten ganske bevidst, eller fordi de ikke ved bedre... Vi har mange nye der producere reklamefilm som ikke kender til hvordan skuespillere skal lønnes... også selv om man ikke er uddannet.

Denne nyhed opdateres...

Mvh
Tommy Duus

Caster/ Brancherådgiver


Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder