Viden om: Løn-beregner og vejledning om lønforhold i reklamefilm


dask nyhed

Løn-beregner og vejledning om lønforhold i reklamefilm

Deadline inden d. 1. januar 2022

Vejledende retningsliner for lønvilkår og lønstørrelser i reklamefilm

(Bemærk: Nedenstående er vores rettesnor for hvad man kan forvente lønmæssigt for reklamefilm og forklaring på hvorfor lønnen skal være således)

Og nederst vores "Reklamefilmslønberegner", som kan virke som en rettesnor for hvad du skal have i løn! Altså ikke en facitliste! Så du selv kan lave et skøn, hvis du får et tilbud eller kan gennemskue de noget absurde lønninger på facebookopslag!!

Vi modtager nu praktisk talt daglige henvendelser fra medlemmer og brugere, der spørger til aflønningsforhold i reklamefilm. Mange er i vildrede, hvilket vi godt kan forstå… for det er noget komplekst og lidt af en rodebutik, fordi der nu kommer andre spillere med.

Reklamefilmmarkedet er i frit fald mht. aflønninger af skuespillere og statister, fordi nye aktører kommer ind på markedet. Virksomheder begynder i højere grad at producere deres reklamefilm selv, og kender ikke til markedet og de normer der gælder i forhold til aflønning. De producenter der er i markedet og har været der længe presses derved til at dumpe priserne generelt og her også lønningerne til skuespillere og statister.

Det er generelt blevet billigere at producere kvalitetsfilm, og dermed falder lønnen også til spillerne fordi de ellers skal have en større procentdel af det samlede budget.

Vi oplever også, at rådgive reklameproducerende i længere snakke over telefonen og via mail, hvor vi giver rettesnor for aflønningsforhold til skuespillere og statister i reklamefilm, hvorefter selvsamme produktioner postes ukritisk på formidlingssites og i diverse facebookgrupper til ingenting, biografbilletter, simple gavekort, timeløn eller meget symbolsk honorar.

Det er lidt som at prøve sko i butikken, for så at købe dem billigere over nettet…

Det er der ikke så meget vi kan gøre ved, men rette os ind efter markedet i nogen grad og sætte foden i, når tingene går for vidt. Men I sidste ende er det dig der skal tage valget.

At lønnen for dig er under pres er kritisabelt af mange årsager, men grundlæggende er det på reklamefilmene at du kan tjene en skilling på din hobby, da det jo ikke er på statistopgaver og kortfilm du kan tjene penge... og da roller i spillefilm ikke ligefrem hænger på træerne er det heller ikke her man kan basere en indtægt, om nogen.

Lad os understrege - Skuespillerfunktionen i reklamefilm SKAL lønnes med kontanter. Eneste undtagelse er dummyreklamer og vennetjenester. Lønnen kan naturligvis variere men der er nogle parametre du kan rette ind efter

Du kan tilgå vores vejledende lønberegner hvis du har en skuespillerprofil eller en Agentprofil

Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


549 Sidevisninger