Casting: (Monolog 2) Corona-monolog skrevet af Mikkel Aarestrup (Filmatisering)

dette opslag på Facebook

(Monolog 2) Corona-monolog skrevet af Mikkel Aarestrup (Filmatisering)

Deadline inden d. 1. marts 2021

(Monolog 2) Corona-monolog skrevet af Mikkel Aarestrup (Filmatisering)

I midten af februar 2021 udskrev DASK-online en monolog-konkurrence hvor skribenter kunne indsende en monolog med tydelig inspiration i Peter Schrøders ikoniske "Det er fandme uhyggeligt du" monologer.

Vi bringer her vores udvalgte 3 monologer i 3 forskellige opslag, som du nu skal filmatisere inden 1. marts (Alle profiltyper kan deltage)Din opgave:

- Læs, lær og indspil denne monolog efter bedste evne

- Du må godt lave mindre justeringer af teksten og formen, så du skal ikke nødvendigvis være helt tekstnær, men det skal være MEGET tydeligt at det er denne monolog du laver og at formen/ formatet er genkendeligt fra Peter Schrøders monolog (Se video ovenfor)

- Du kan indsende 2 versioner af hver monolog via vores CastSelvsystem når du er logget på din profil (I kategorien casting)

- Din filmatisering skal være indsendt via vores CastSelvsystem som anvist via opslaget fra din profil senest den 1. marts klokken 23.59


Voteringen
Forfatteren af monologen vælger i samråd med os "Vinderen" af monologen.
Vinderfilmen bliver vist her i opslaget på DASK-online

Held og lykke ;-)


(Monolog 2) Corona-monolog skrevet af Mikkel Aaresrtup:

Hallo! Har du det godt? Gu’ har du ej!!
Du har været lukket inde i næsten et helt år, ik’!?
Så er der sgu da noget galt!

Og hvorfor? Ja, pga. en skide øl… troede jeg! Og er der noget vi danskere går op i, så er det sgu da drukkulturen! Men det drejede sig ikke om druk… det drejer sig om Kina! Om den kinesiske syge! Eller… det må vi jo ikke sige… det hedder Coronavirus. Men dem findes der jo flere slags af! Så var det andet da nemmere at huske! Tænk hvis man begyndte at sige Norovirus i stedet for Roskildesyge! Man ville ikke fatte en skid!

Nå, men vi har fået lukket hele samfundet ned! Ikke én gang, men tre gange, du! Første gang, der lod vi den gå, anden gang… bob-bob, ik’!? Tredje gang står den på ministergryde! Og så må vi ingenting! Medmindre man først sikrer sig med mundbind..! Og skyklapper, bare for ’god ordens skyld’!

Det er fandme uhyggeligt, du!

Altså, nu må du jo ikke tage fejl..! Når jeg siger, at VI ikke må noget, så mener jeg jo bare at... DU ikke må noget!! Men andre må godt! Bare man har de moralske dyder i orden. Ligesom i sommers, da der var demonstrationer i København. - ”Nå, over restriktionerne!?” Nej, over racisterne! Som Rasmus Paludan, eller Lille Lise som elsker at spise eskimo-is! Og til hende dér Bwalya Sørensen; hvis hun vil gå forrest med et godt eksempel, så er hun sgu da nødt til at gå bagerst! Det lærte jeg da i skolen! De største var ALTID bagerst, for så kunne de mindste også se noget!

Vi har brugt så meget tid på at undgå at få spredt alt det her kinesiske utøj i vores baghave... så skal man da for fanden ikke åbne op for alt muligt amerikanske utøj i stedet!! - ”Jamen, folk har brug for at blive oplyst.” Gu’ har de ej! De’ sgu oplyste nok!

Desuden, er der da ingen der gider have proppet munden fuld af oplysning, for så bagefter at få at vide, at man er dårlig til at tygge!!

Det’ fandme uhyggeligt, du! -

”Nej, men vi har brug for at tale med hinanden. Ellers går man jo bare rundt i sin egen lille boble og bliver helt paranoid...”

Er det danskerne du taler om!? Danskerne du, de har sgu været paranoide længe! Vi ønsker jo ikke at nogen skal komme og spolere det vi er verdensmestre i: at hygge os!! Og er der nogen der ved, hvad det vil sige at hygge sig, så er det da dem i den højere middelklasse, eller dem i de endnu højere luftlag! De flyver da bare afsted, og hygger sig under varmere himmelstrøg! - ”Nå ja, men det er jo ikke ulovligt at flyve ud” Næ næh, det siger jeg heller ikke. Men har man først sagt A, så er man sgu også nødt til at sige B! Så hvis der er nogle ’celebrities’ derude, som bare for alt i verden skal en tur til Dubai… ved du så hvad jeg siger? Goodbye!!

Skal man absolut rende rundt og lege ’Stjerner uden hjerner’, i eller anden dødssyg ørken, så kan man da let og billigt tage en tur til Klitmøller – der kan man sgu da i det mindste forstå hvad de siger! Jah, næsten..! Og så foregår det jo i en dansk kontekst!

Og se, det er vigtigt, for det er at udvise samfundssind! Det er samfundssind så det batter, du! Men samfundssind er svært! Og nu er der flere og flere der ikke adlyder alle de her restriktioner længere, fordi de føler, at man behandler os som børn! Og konsekvensen; vi bliver alle sat endnu mere i skammekrogen!

Og af hvem? Af Mette Frederiksen, du! Børnenes statsminister!! Hvem er dårligst opdraget, spørger jeg bare!?

Det’ fandme uhyggeligt, du!Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


794 Sidevisninger