Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Anekdote fra virkeligheden (castingbilleder)

Deadline inden d. 1. januar 2020


Anekdote fra virkeligheden (castingbilleder)

Dette er en anekdote hentet fra bogen “Casting og Audition for skuespillere og statister”

I 2007 castede jeg til en køkkenreklame, hvor jeg skulle bruge en præsentabel, slank, blond, moden kvinde midt i 30’erne med skul- derlangt hår som hovedfigur i denne lille reklameserie. Hun skulle have bopæl i det østjyske, eftersom dialekten skulle være jysk.

Jeg gennemgik min database, som jeg plejer, og fandt små 20 emner ud, som jeg kaldte til casting. Jeg lavede også et opslag, som jeg sendte rundt i netværket for at se, om der skulle gemme sig nogle endnu bedre bud derude. Det gjorde der, og enkelte blev også kaldt til casting ad den vej.

En kvinde ringede mig op og kunne ikke forstå, at jeg havde afvist hendes ansøgning, hun mente, at hun passede perfekt i forhold til min beskrivelse. Jeg fandt hendes ansøgning frem og måtte erkende, at ud fra billedet var hun helt perfekt, men jeg havde afvist hende, fordi hun boede i København og ikke havde nævnt, at hun var århusianer, som jeg jo godt kunne høre. Vi aftalte, at hun skulle komme til casting, men at jeg ikke kunne refundere hendes billet til Århus.

Da hun skulle castes, trådte der en anden kvinde ind ad døren, og jeg spurgte, hvem hun var. Hun svarede, at vi havde talt sammen i telefonen, og at det var hende fra København, hvorpå jeg kiggede på det billede, jeg havde printet ud, og kiggede på hende igen.

Der var absolut ingen lighed med personen foran mig og personen på billedet. Hun havde farvet hår, var væsentligt kortere klippet, havde taget ca. 10 kilo på efter en graviditet og lignede mere en på 45 end en på 35. Det viste sig også, at billedet var seks år gammelt.

Resultatet blev, at jeg nægtede at caste hende, eftersom hun overhovedet ikke matchede nogle af de opstillede kriterier. Hun blev vred og ville have sine kørepenge, og jeg refererede til vores aftale.

Hun måtte returnere uden casting, 600 kr. fattigere og havde spildt en arbejdsdag.

Havde jeg valgt at caste hende, var det ikke bare min tid, der blev spildt, men også instruktørens, producentens og kundens tid, når
de skulle gennemse materialet. De ville ganske vist spole videre med det samme, men synderlig kompetent ville jeg ikke fremstå som caster, og kunden ville næppe være villig til at betale timeløn for det arbejde.

Det er derfor af yderste vigtighed, at billedmaterialet er nyere og vellignende. Er det ikke det, snyder du bare dig selv. Du får ganske enkelt ikke job på, hvordan du engang så ud.

Mvh
Tommy Duus
Caster/ Branchevejleder

Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook