Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Hvem kaldes til casting og hvorfor?

Deadline inden d. 1. januar 2020


Hvem kaldes til casting og hvorfor?

Du kaldes til casting (Prøvefilmning til en skuespillerrolle) hvis du er den rigtige til rollen. Det er det hurtige generelle svar.

Der findes 2 overordnede kategorier af castings. Åbne og lukkede castings.

Langt de fleste roller besættes via lukkede castings, selvom mange er af den opfattelse at roller besættes via åbne castings (eksp. Opslag). Grunden til at mange tror dette, er, at det er det man ser. Du ser jo ikke og har ikke nødvendigvis kendskab til det der ikke slås op. (Hvor meget af det du ser i fjernsynet/ reklamefilm har du set castingcalls på? Ja!)


Hvordan kommer man til de lukkede castings?

Du skal personligt inviteres til lukkede castings. Enten via din profil på DASK-online, eller fordi casteren/ instruktøren eller producenten på produktionen kender dig fra tidligere forhold eller er blevet dig anbefalet fra anden kilde.

Vi anbefaler ofte vores profiler videre, hvis vi mener der er et match. Men vi anbefaler aldrig for at anbefale. Det er en farlig netværksstrategi hvis vi anbefaler forkert, så vil vores anbefaling ikke vægte det samme næste gang og i sidste ende vil vi end ikke blive spurgt.

Dem vi anbefaler, er dem vi har kendskab til på det faglige og personlige niveau. Det tager tid og tålmodighed at opbygge den relation, som er gensidig.


Hvem laver åbne castings og hvorfor laves disse

Der laves til tider åbne castings, selvom disse med årene er blevet færre og færre. Det skyldes at skuespillere ofte er samlet i arkiver direkte hos casterne eller i formidlingsplatforme som her på DASK.

Hver gang vi formidler en kontakt og en anden caster caster dig, er det ikke en formidling der kommer til at ske igen. Nu har casteren jo dine oplysninger og erfaringer med dig og vil ikke igen spørge efter vores anbefaling. Næste gang du kaldes til casting her, vil det svare til en lukket casting. Kaldes du derfor til casting igen og igen fra samme kilde, er det et sundt tegn. Tro mig, der er ikke tid til de forkerte.

Hver gang en kontakt formidles herfra skaber vi et nyt led for dig. Det uheldige for os er, at vi kun får "points" for den første formidling. Med tiden glemmer folk, hvorfra anbefalingen oprindeligt kom. Men det er jo vores lod som formidlere.

De der oftest laver åbne castings via opslag er kortfilmproducerende. De har oftest korte deadlines, men deres netværk til skuespillere er også begrænset. Mange har jo ikke lavet film før, hvorfor denne gren ikke nødvendigvis er etableret, eller er i hvert fald begrænset.

Der laves også åbne castings på roller til reklamefilm og Tv-serier/ spillefilm. Mange af de reklamefilm der laves opslag på finder du årsagen lidt som ved kortfilmene. Korte deadlines, men også det forhold at produktion af reklamefilm de senere år har skiftet hænder. Det er ikke en nødvendighed at have et bureau på, hvorfor flere og flere virksomheder selv står for produktionen, eller ansætter deres egne kommunikationsfolk til opgaven. Uddannede mediefolk fra div. medieuddannelser. I disse tilfælde er det oftest reklamefilm til sociale medier.

Til de lidt større ting, kan man lave åbne castings hvis der er "sorte huller" i markedet. Det finder man ofte ved søgning af børn, folk med specifikke dialekter eller folk med anden etnisk herkomst... eller typer med specielt udseende, som tatoveringer i ansigtet. Specielle færdigheder, som ikke relatere sig til skuespillerkompetencerne, som "færdigheder med en fodbold".


Hvorfor kaldes du til casting?

Din profil er dit vindue til os og dem der ikke kender dig. Opdatere du ikke din profil med tekst og billeder, betragter vi dig ud fra gammel info. De der kaldes til casting er de der holder os opdaterede, de er i vores "Top of mind". Sult og tålmodighed er dyder i denne branche. Vi har over 30.000 profiler. Skal du ses, skal du vise os at du er der, hele tiden. Vi skaffer masser af jobs, men bare ikke 30.000 af slagsen.

Når du kaldes til casting via opslag, kan du godt matche vores søgekriterier uden at komme til casting. Opslag er en pitch på karakteren, ikke på den samlede rollesammenhæng og rollekompleksitet. Skulle vi beskrive den ville mange end ikke søge. Når der søges via opslag er det fordi vi har brug for bud. Nogle gange kommer der også bud, som gør at vi ændre kurs og justere på kompleksiteten til din fordel.

Men en ting er sikkert. Hvis du ikke søger, ikke er aktiv, ikke opdatere... ikke, ikke... Så sker der heller ikke noget!

Og husk altid... der er kun en der lander rollen


Mvh
Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook