Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Hvornår castes der til hvad?

Deadline inden d. 1. januar 2019


Hvornår castes der til hvad?

Når du kigger rundt på vores hjemmeside, kan du naturligvis hele tiden se castings, statistopslag og auditions, men du har sikkert også opdaget at de kommer i bølger hen over året og oplever måske også selv at du kan gå et stykke tid uden henvendelser eller job, for så at blive tilbudt flere i samme uge eller samme dag... og må takke nej?

Auditions (Optagelsesprøver)
Der er forestillinger året rundt på de danske scener, men herhjemme har vi en særlig tradition for sommerforestillinger og juleforestillinger. Auditions ligger derfor ofte i sensommeren og efteråret.

August og september som oftest er juleforestillingerne, som er lidt mindre produktioner og sommerspillene i oktober og november... med prøveopstart i januar.

Castings (Prøvefilmning)
Og jo, der filmes også året rundt. Men her er der også sæson og du skal også have øje for at castings jo kommer måneder forud for selve optagelserne. Skuespillerne skal jo findes inden.

Forår og sommer/ Sensommer er klart der hvor der produceres flest spillefilm. Det vil med andre ord sige at disse castings hovedsageligt vil være fra januar til april.

I foråret/ Startsommeren kommer så første af to bølger af kortfilmproduktioner. Der er et væld af kortfilmproduktioner i april, maj og juni. De efterhånden mange medieskoler, medieuddannelser og filmskoler rundt om i landet producere deres afgangsfilm i disse måneder.

castingprocessen er dog langt kortere end fra spillefilm eksempelvis, så du kan her sagtens komme til casting på en kortfilm i morgen og skal være på optagelse i weekenden. Kortfilmene i foråret er ofte færre end i efteråret, hvor den helt store produktion finder sted. Forårsproduktionerne er afgangsfilm som er afsluttende for et medieår, hvor holdene fra skolerne er større. Om efteråret skal de studerende have mere proces og der bliver produceret langt flere men mindre projekter.

Reklamefilmene har skam også sæson. Processen her minder lidt om kortfilmene. Generelt er der castingboom i det sene efterår når der skal produceres julereklamer... Omkring foråret og naturligvis i startsommeren til alle sommerreklamerne. Men produktion af reklamefilm er af en noget mere luftig og uforudsigelig størrelse.

Også er der naturligvis alt det ind imellem, mindre webproduktioner, musikvideoer, Coorporate produktioner og projekter af kunstnerisk karakter...

Der produceres meget, rigtig meget... også meget mere end du overhovedet ser. Hvis du er af den opfattelse at alle castings slås op er du gået helt galt. Du ser kun toppen af isbjerget, altså omkring de 10%

I ca. 50% af tilfældene kaldes skuespillerne til casting direkte fra deres profil, eller via eget netværk... og de 40% kaldes slet ikke til casting, men lander rollen på deres blanke ansigt. I nogle tilfælde fordi deres oprindelige rolle er sprunget fra (Det man kalder et gadejob) Dvs. man tager den første og den bedste... (Typisk kortfilm) Ikke godt for kortfilmen, den bliver sjælden god, men du får dig noget erfaring og noget netværk, som kan gøre at det er dig de ringer til næste gang... uden casting ;-)

Hold dig igang... hele tiden. Ihærdighed lønner sig ;-)

Mvh
Tommy Duus

Caster og branchevejleder


Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook