Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Spillealder: Hvilke roller kan jeg spille

Deadline inden d. 1. januar 2019


Hvilke roller kan jeg spille? Spillealder/ playing age


Hvilke roller kan jeg spille? Er jeg for ung eller for gammel. Alder er djævelskab i castingsammenhæng for det er meget komplekst.

Lad mig sige med det samme, du kan IKKE selv afgøre din spillealder. Det er altid os på den anden side der skal og kan vurdere dette, ikke dig selv.

Det er en af årsagerne til at dit billedmateriale ALTID skal være opdateret med nye, vellignende (Ikke stylede) billeder. Min. opdateres hvert halve år. Selvom du ikke selv synes du har forandret dig, så er der bare forskel på sommerbilleder og vinterbilleder.

Det er kun de/ os der kigger på dig der kan bestemme din spillealder i det øjeblik og hver sin film har sin egen kontekst, derfor er det svært at navigere i selv. Hvorvidt du spiller den ene eller anden alder i den ene eller anden film, afgøres af historien, budgettet og genren men i endnu højere grad af dine medspillere. Vi skal finde de “Rigtige” til rollen. ikke nødvendigvis de dygtigste, men nogle der passer sammen og som vi tror på sammen.

“Beverly Hills 90210”, er et nærmest grotesk eksempel. Her fandt man jo i flere tilfælde skuespillere i midttyverne til at spille 16 årige, hvilket betød at alle statister også skulle havde den alder, ellers ville det blive for tydeligt at skuespillerne var ældre... men her handler castingen også om at man skal finde nogle spillere som ikke lige pludselig vokser eller på anden vis forandre sig, fordi serien fra starten var planlagt i flere sæsoner. Så med tiden kommer de tættere på deres oprigtige alder i serien. (Til børne- og ungdomsroller, handler det meget ofte om modenhed sammenholdt med udseende, her castes oftest nedad. Dvs. skal man bruge en 12 årig, finder man helst en lille 13-14 årig) Det har her også meget med erfaringsniveau at gøre. En 13-14 årig ville jo logisk nok have mere filmerfaring og livserfaring, men kan af samme årsag ikke spille 16 årig, fordi denne ikke har oplevet at være 16. Til en større gennemgående rolle, ville dette ikke være troværdigt.

Min tommelfingerregel er, at din spillealder er din alder + - 2 år på begge sider af din alder, så er du ikke helt forkert på den.

Din alder/ spillealder (ca)
2-6 år/ + - 1 år
7-12 år/ + - 1 år
13-18 år/ + - 1 år
18-25 år/ + - 2 år
26-35 år/ + - 2 år
36-45 år/ + - 3 år
46-60 år/ + - 3 år
61-?/ + - 4-5 år.


Når du ser et opslag, hvor der søges folk mellem 40-50 år, ledes der efter en der er 45 år. Så her har man taget højde for spillealderen. Når der i et opslag angives et aldersspænd, er der altså taget højde for alderen. Valgte vi at skrive, at vi søger en på 45 år, ville du kunne følge skemaet ellers ikke.

At nogle så springer disse generaliserende rammer, er så en helt anden ting. Vi kan jo ikke alle sammen hedde Susse Wold ;-)

Skuespillere vurderes individuelt, i sammenhæng med det øvrige cast... og du kan ikke selv vurdere det.

Håber det gav lidt afklaring

Mvh
Tommy Duus

Caster og Branchevejleder


Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook