Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Opslag - Til hvem, af hvem og hvorfor?

Deadline inden d. 1. januar 2019


Opslag - Til hvem, af hvem og hvorfor?

Jobopslag postet på facebook og på formidlingssider, som her på DASK-online, ser du i stadig stigende grad.

Men hvem er det der poster, til hvad bliver der postet... og hvad så med alt det der ikke bliver postet.

90% af alle dem der laver opslag efterlyser statister til deres filmproduktioner. Det er langt hen ad vejen "Måden" man finder statister på.

Via statistopslag, kan man lynhurtigt lave en forventningsafstemning mellem den producerende og statisten, uden den store dialog. Betingelserne er jo oplyst i opslaget som tid, område, funktion og evt. honorar, hvis der altså er honorar eller en påskønnelse.

De sidste 10% er da efter skuespillere. Her skal man have for øje at mange der søger skuespillere via facebook eller formidlingssite er førstegangsproducerende. Det kan være ganske fine jobs og være starten på et godt samarbejde, så de kan være meget værdifulde.

Men de kan også være grobund for en masse polemik, fordi at man som førstegangsproducerende jo ikke kender gamet! Det er nyt territorium, hvorfor der mange gange opstår misforståelser eller besynderlige castingoplevelser.

Næste gang de søger skuespillere, er de klogere... og de finder da ikke deres skuespillere via facebook eller via opslag, men ved at henvende sig direkte til de profiler der matcher det de leder efter.

Man bliver klog af skade, men man skal skades først ;-)

Af samme årsag anbefaler vi altid producerende til selv at opsøge de profiler som matcher... hvorfor vi sjældent har opslag om skuespillereansøgninger her på siden? Det har man af samme årsag heller ikke hos castingbureauer eller ved skuespillerhåndbogen...

Når vi så alligevel har er det fordi vi søger via vores CastSelvsystem som fordre opslag, eller at vi søger profiler med kompetencer eller udseende vi ikke kan finde direkte via søgning i vores database... Eksempelvis skuespillere der har engelsk som modersmål, folk med store næser eller folk der har atletiske evner mv.

Derfor ser du klart flest statistopslag... Skuespillersøgning er direkte fra databasen...

HUSK: Der er kun en der lander rollen, men mange, mange der lander statistroller. Derfor fylder statistroller meget for der er proportionel forskel.

Mvh
Tommy Duus

Caster og Branchevejleder


Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook