Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Enestående muligheder med CastSelv, men også ulemper

Deadline inden d. 1. januar 2019


Enestående muligheder med CastSelv, men også ulemper

Vi har siden 2011, altså i næsten 7 år udviklet på vores CastSelvsystem og siden 2015 har vi stort set kun anvendt dette til al vores casting.

I langt de fleste tilfælde som pre-casting, hvor vi gennemser en lang række emner via selftape inden en evt. fysisk casting.

Hvordan castingopgaven gribes an her er meget forskellig alt efter om vi caster til spillefilm eller reklamefilm.

Mange reklamefilm eksempelvis gennemføres helt uden fysisk casting overhovedet, hvorimod spillefilm har en eller to fysiske runder.

Fra vores side af bordet, dvs. som caster og producent er dette yderst tidsbesparende. Fra tiden før CastSelv kunne vi kun bestride en opgave ad gangen, efter man kun kan være et sted. Nu oplever vi ofte at sidde med 3-4 og nogle gange 5-6 opgaver på samme tid. Helt igennem uhørt, hvis man ser tilbage. men naturligvis er der også periode hvor der er stille...

For dig som skuespiller er der 4 indelysende fordele.

Du kan komme i betragtning til langt flere opgaver
Du kan spare tid og betragtelige penge på transport
Du kan gøre det når det passer ind i din hverdag
Du kan tage scenen om ligeså mange gange du ønsker

Skulle vi afholde alle castings fysisk, ville du skulle tage fri fra arbejde og bruge meget tid og penge på transport og ventetid i øvrigt...
Du ville mange gange opleve ventetid ved castingen og at castingen er hurtig overstået...

Vi på den anden side ville skulle forberede tekst, lokaliteter, indkaldelse og efter afviklingen af castingen jo aflevere vores optagelser videre (redigering)

For os som castere er der også åbenlyse fordele

Mindre forberedelse
Mindre afvikling
Ingen efterarbejde
... men mange flere bud på rollerne

Når vi laver den klassiske casting, er der altid en stor del af dem vi kalder ind, som ikke kan få tiderne til at passe og vi kalder sjældent folk fra den anden side af landet til fysisk casting, den ulejlighed er næsten for meget... For der er kun en der lander rollen!

Laver du derfor en CastSelv for så at komme videre til fysisk casting, kan du vide dig ret sikker på at du ikke møder 100 andre. Sandsynligheden for at det bliver dig når du tager den fysiske tur, er rent faktisk stor.

Men det er vel næppe lutter lagkage... nej der er en hage, måske!

Vi oplever at mange ikke har de tekniske færdigheder til at lave en ordenlig CastSelv. Kvaliteten bliver for dårlig, og det der bliver sendt af sted er for mørkt, lyden skinger og billedet sløret. Der er ikke tænkt på rammerne og tøj og hår har man ikke tænkt på.

Vi oplever også en stor del, der aldrig bliver tilfredse med det de laver, at de aldrig får sendt ind, og dermed forpasser muligheden...

Nogle der simpelthen ikke gider formen?

Ulempen fra vores side er at vi møder langt færre skuespillere personligt. Det personlige møde er jo altid at foretrække. Når det personlige møde i stor udstrækning udebliver, har folk der har lavet en CastSelv og ikke bliver valgt til den fysiske casting ikke fornemmelsen af at de har været til casting... En lidt tom fornemmelse.

Når det er sagt, synes vi at fordelene overvinder ulemperne... og vi kan med det samme sige, det er fremtiden i endnu højere grad end nu. Vi er ikke længere de eneste der gør det, markedet følger trop.

Løsningen for dig, er at prøve det og træne det... Du kommer til at lande roller på det direkte.

Du skal være klar når opgaven kommer, det er ikke når opgaven kommer du skal gøre dig klar... så er det for sent!

Frem med mobilen, webcam eller anden vidioenhed og øv dig!

Mvh
Tommy Duus

Caster/ DASK-online
Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook