Skal du have en skuespilleragent?
Profilinfo Søg profiler Aktuelle Nyheder Kontakt os Login: Medlemmer / Producerende
 
 
 

Historier fra virkeligheden/ Fra kortfilm til spillefilm på et år

Deadline inden d. 1. januar 2019


Historier fra virkeligheden/ Fra kortfilm til spillefilm på et år

Det kræver ihærdighed, tålmodighed og vedholdenhed sammensat med opbakning. Læs her om 8-årige Emma Katrines fantastiske år, fra kortfilm til spillefilm... til kortfilm. Her en moders beretning


Sikke et år det har været for Emma Katrine! Det er ikke meget mere end et år siden hun ytrede et ønske om at ville være skuespiller. I et forsøg på at opfylde hendes ønske på en lidt mere realistisk og måske nordjysk måde søgte vi på nettet efter dramaundervisning, lokale teatergrupper og lign. Men med sine kun lige 8 år faldt hun under aldersgrænsen for alle tilbud nær os.

I vores søgen faldt vi dog over et opslag fra dask om cast-selv til biroller i Kidnapning-filmen. For at kunne lave en cast-selv skulle Emma Katrine have en profil på dask, den oprettede vi.

Hurtigt besluttede vi os for at bruge de 800kr, en udvidet ungdomsprofil koster, det var trods alt til de næste 10 år. Vi fik en bekendt med et godt kamera til at tage et par gode billeder og lagde dem ind. Cast selv videoen til kidnapning var blevet sendt afsted og vi hørte ingenting.

Faktisk glemte vi lidt den profil. Ind imellem fik vi en mail fra Tommy at vi skulle huske at logge ind engang imellem ellers blev hun glemt.

I slutningen af marts i år var der pludselig et opkald fra et afgangshold på European Film College. De ville gerne se Emma Katrine til casting. De havde kaldt en 4-5 stykker ind og hun fik rollen. Hovedrollen i en kortfilm. Det blev til fem intense, lange og meget lærerige optagedage.

Det krævede at vi som forældre skiftedes til at holde fri og også kørte frem og tilbage. Emma Katrine synes det var spændende og sjovt. Og også rigtigt skægt at se sig selv på en rigtig biografskærm til premieren:-) Hun ville meget gerne prøve igen. Og instruktøren opfordrede os til at søge.

Derfor prøvede Emma Katrine igen med cast-selv. Det var til en engelsk spillefilm, jeg mener det var i maj. De var i tidsnød, det skulle gå hurtigt. Vi hørte intet men så at opslaget kom op igen i slutningen juli…optagelserne var blevet udskudt, og vi havde egentlig opgivet.

I slutningen af august blev hun alligevel kaldt til casting med 7 andre, der var vist sendt 250 videoer ind. Hvor var hun heldig! Den 31 august fik vi at vide at Emma Katrine havde fået rollen. Optagelserne skulle starte i slutningen af september, og foregå i Esbjerg. Der ville være tre optagedage. Det krævede igen kørsel fra mor og far og fri fra skole og arbejde. Men det blev til 3 superspændende optagedage, og at den ene blev flyttet til Wales gjorde bestemt ikke oplevelsen dårligere.

Der var et kæmpe hold på filmsettet og alle var rigtigt søde. På trods af masser af den obligatoriske ventetid var det bare den ene spændende, sjove og gode oplevelse efter den anden, helt fra castingen og til sidste optagelse.

I mellemtiden er Emma Katrine kommet igennem audition til en rolle i Sound of Music på Aalborg teater. Ingen tvivl om at øvelsen i at være til casting kom hende til gode. Hun starter prøver til marts og spiller i maj og juni. Derfor havde vi ikke planer om at prøve mere af i 2017 men et hold fra Medieskolerne i Viborg skrev midt i oktober at de gerne ville bruge Emma Katrine i en  kortfilm. Det lød som et spændende projekt og Emma Katrine ville gerne være med. Derfor har  hun netop afsluttet to optagedage på Fur og i Midtjylland og lærer nyt hver gang.

Emma Katrine synes stadig det er sjovt, og vil gerne prøve mere men det kræver lidt velvillighed fra hendes forældre:-))

God jul og godt nytår fra Emma Katrine og hendes far og mor.

Opret gratis profil med masser af muligheder.Login som MedlemGlemt dit password?
 
Opret gratis Profil


Dask Online   ·   Tlf: 26 99 33 13   ·   mail   ·   Facebook