Viden om

Læs mere om Skuespilleruddannelsen DNA - KLIK HER

Hvor spiller du/ Hvem spiller du med?


dask nyhed

Hvor spiller du/ Hvem spiller du med?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvor spiller du/ Hvem spiller du med?

Vi bruger meget tid og kræfter på at forklare hvordan vores verden fungere. Hvad netværk og træning betyder for ens muligheder og ens videre succes hvis man gør det rigtigt. Man kan fortælle det på en direkte måde, men mange der ikke har erfaring på området forstår ikke altid denne direkthed. Sammenligninger med andre ting i livet, som man kan forholde sig til giver for de fleste mere mening. En lignelse, hvis vi skal blive lidt religiøse... ;-)

Når et fodboldhold/ håndboldhold skal sammensættes udtager træneren ikke de bedste spillere, men de rigtige spillere. Man har nogle positioner man spiller bedre end andre, grundet ens tekniske færdigheder, fysik og overblik. Nogle passer bare bedre i angrebet, som midtbanespillere og ikke mindst som målmand.

Sammenspillet er også vigtig. Man skal have det godt med hinanden. Kemien skal være der. Spillerne skal også være loyale overfor deres træner og følge den taktik der er lagt. Hvis færdighederne og kræfterne ikke er til det, skiftes man ud.

Hvis man ikke er i startopstillingen, er det ikke ensbetydende med at man ikke er dygtig, men at den der spiller pladsen er bedre på pladsen sammen med de andre som er valgt. Holdet er en helhed. De bedste spillere spiller ikke nødvendigvis bedst sammen.

Hvis du end ikke er på bænken, skal du yde noget mere og vise noget mere. Vise træneren at du gør en ekstra indsats og vil det. Du må komme i bedre form end du er, end dem du konkurrere med om pladsen. Eneste måde er at træne noget mere, eller mere målrettet på de ting du mangler, men stadigvæk holde dine styrkesider skarpe. Hvis du er hurtig og teknisk, men ikke så hovedstødsstærk, skal du øve dette... men ikke glemme at træne dine styrkesider.

Det er træneren der sætter holdet, men også dine holdkammerater du skal imponere. Du skal være en holdspiller også udenfor banen. Hvis træneren mærker at I har et specielt bånd på banen sammen og kan motivere hinanden, men også kritisere hinanden uden at det påvirker holdet negativt, har i sammen en styrke. Det kan godt være at der er bedre spillere, men sammen er lige netop jeres forsvarskæde den stærkeste.

Tilliden spillerne imellem på banen er også vigtig. Når man bliver træt, skal man kæmpe og ikke give op. Man skal gøre sig spilbar og vise at man vil have bolden. Gøre det der kræves for holdet og løbe de ekstra meter når dette kræves. De spillere der ikke spilles, er dem der ikke er fri eller står stille, eller ryster sig fri. De spillere der ikke spilles når de er fri, er fordi de ikke altid kommer heldigt af med bolden eller måske ikke har forstået taktikken. De bliver ofte skiftet ud, starter på bænken eller ryger helt ud af truppen.

For de spillere er der kun en vej. At oppe træningen og se indad. Gøre det bedre, men også at have den indsigt det kræver at se sine mangler og styrker, hvis man altså har en ambition om at komme tilbage i startopstillingen. Man kan ikke altid selv se eller forstå hvad man mangler, måske man skulle spørge sin træner eller en helt anden som har stået på sidelinien

Vil man videre. Op på et højere niveau eller lavere er det vigtigt med anbefalinger. Folk skifter jo klub på kryds og tværs og denne verden er lille. Man møder altid nogen man kender. (Dem du møder på vej op, møder du også på vej ned) Hvis man har været en teamplayer, været loyal og ydet en indsats på og uden for banen er et skifte ofte let. Man glider ind i det nye helt automatisk. Men hvis man skal starte forfra og bevise sig hver gang er det op ad bakke og motivationen forsvinder måske og man stopper med at spille.

Trænere skifter også og mange gange tager træneren spillere med sig til sit næste hold. Næste mål, den videre ambition. De der starter med at træne de små, kommer en dag til at træne de store. Superligatrænere har også trænet lilleput. Mange gange vil man opdage at nogle af de der spiller superliga har været trænet af den samme træner igennem årene som spiller superliga og som er i startopstillingen. Ikke fordi man er den bedste spiller...

Vores verden herinde er helt den samme. Alle kan komme fra gaden og starte med at spille, men man starter på 4. holdet og må arbejde sig op derfra. Du kommer ikke på førsteholdet og da slet ikke i superligaen, hvis du ikke har prøvet at spille kamp og har taktisk forståelse og er i ekstraordinær form. Du skal komme til træning og du skal komme til kamp, også selvom du ikke spiller alle kampe. Spiller du ikke alle kampe skal dette motivere dig for at gøre en ekstra indsats, så du ikke ryger helt af holdet. Er du i startopstillingen, skal du gøre en ekstra indsat for at beholde din plads. Træningen skal vedligeholdes konstant og din kamptræning en er vigtig del af træningen...

De bedste spillere, træner ikke kun til træning men også i skolegården og i baghaven og spiller kamp med venner på vejen. Det er de procenter der gør at de kommer i startopstillingen, fremfor dem som passer deres træning og kommer til kamp... nogengange.

De der vil det mest, og gør mest og bliver ved... kommer længst!

Håber det hele giver mening ,-)



Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.



Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2061 Sidevisninger