Viden om

Kortfilmkonkurrencen WTA søger sponsorer - En du kender?

Sådan lander du som barneskuespiller en rolle i en julekalender


dask nyhed

Sådan lander du som barneskuespiller en rolle i en julekalender

Deadline inden d. 1. januar 2025

Sådan lander du som barneskuespiller en rolle i en julekalender

Nu tror du sikkert, at jeg vil skrive, at du skal træne, træne, træne og dygtiggøre dig. Det skal du også.

Nu tror du så sikkert, at jeg vil skrive, at du skal synliggøre dig og skrive dig op så mange steder som muligt, så casterne ved at du findes: Det skal du også.

Nu tror du så sikkert, at jeg vil skrive, at du skal blive statist og forsøge at medvirke i kortfilm fra de mange filmskoler, du finder rundt omkring i landet, så du kan få noget filmerfaring. Det skal du også.

Ah, nu tror du så, at jeg vil skrive, at du skal producere dine egne ting. Egne småfilm, reklamer, for sjov ting med mobilen sammen med vennerne... Ja, det skal/ kan du også!

Men vi skal et helt andet sted hen, hvis du skal have rollen i en julekalender eller en større film- eller tv produktion som barn.

Pilen peger på dine forældre.

Det er nemlig ikke nok, at du er dygtig, synlig og kan producere dine egne ting og har erfaring. Som mindreårig er dine forældres engagement i dig og dine interesser for skuespillet helt afgørende for, hvor langt du kommer i castingprocessen og om du ender med rollen eller ej. Der er bestemt også andre/ flere faktorer, så du skal ikke klandre dine forældre, hvis rollen tilfalder en anden.

Men jeg må bare understrege kraftigt, at forældrenes rolle er helt afgørende af flere årsager.

Som forældre skal du kunne coache og instruere dit barn. Ikke kun i forhold til selftapes eller under den fysiske casting, som kommer, men også i forhold til at øve replikker/scener med dit barn inden og under optagelserne... Og du skal vide hvordan man øver, og hvordan du instruere/ coacher... og endeligt at (vide) at tage vare på de sociale konsekvenser, det har, når ens barn "lige pludselig" kommer på TV.

Når man caster børnespillere, kigger man på børnenes tarv. Du skal være dygtig og rigtig til rollen og have den rette modenhed, men dine forældre skal være med dig hele vejen. - Så jo, vi caster også dine forældre, selvom vi ikke prøvefilmer dem ;-)

Af samme årsag har vi udviklet et kursustilbud med "Selftapeskolen for forældre til børn mellem 8-15 år". Læs mere under kurser herfra siden og overvej om dette er noget for dig som forældre til et barn med ambitioner

Læs mere om selftapeskolen KLIK her


Tak for at være en aktiv del af DASK-online ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2965 Sidevisninger