Arkiverede opslag

WTA - Afstemningen er i gang - KLIK HER

Stemmecasting - Mandlige Skuespillere søges til spændende historisk animationsprojekt/ Viborg


dask nyhed

Stemmecasting - Mandlige Skuespillere søges til spændende historisk animationsprojekt/ Viborg

Deadline inden d. 5. september 2024

Stemmecasting - Mandlige Skuespillere søges til spændende historisk animationsprojekt/ Viborg

Byggeriet af et helt nyt bymuseum i den gamle vestre landsret, Museum Wibergis, er i fuld gang. Åbning sommeren 2025.

I den forbindelse kan gæsterne møde 40 meget forskellige AV oplevelser

En af det helt store oplevelser foregår i den gamle retssal, hvor en 7 minutter animation skal udfolde en retssag fra 1920`erne for publikum.

Vi har brug for 5 forskellige mandestemmer, men det kunne være fedt at få tests fra flere (lyd kvaliteten er ikke vigtig) inden 1. september

Vi håber at kunne have alle skuespillere i studiet i Viborg på samme dag, og meget gerne allerede den 19. September (Tidspunkt aftales med de udvalgte)

Hver skuespiller vil modtage et honorar på 2000 kr. (Du skal selv afholde transportudgifter, men du kan trække dem fra som befordringsudgifter)


Vi søger stemmer til følgende karakterer:


Noter om karakterer. Dokumentet her er ikke vendt med museets fagfolk, og replikkerne (ved din profil) er blot eksempler. De er ikke taget fra det endelige manus, da det fortsat er under udarbejdelse.


Karakter 1: Retsformanden (dommeren)

Baggrund: Retsformanden var Peter Holveg Grønlund. Han var, på tidspunktet for
retssagen, 64 år gammel. Han var landsdommer i Vestre Landsret. Karakteren skal
have solid autoritet, og skal virke lydhør og opmærksom


Karakter 2: Anklagede, Valdemar Poulsen

Baggrund: Anklagede var Valdemar Poulsen. Han var 23 år gammel på tidspunktet for
retsagen. Han beskrives i kilder omkring sagen som ‘dum’, og det understøttes af henvisninger til en lægevurdering, der, som jeg forstår det, ikke er adgang til i dag, så hvad det mere akkurat betyder, vides ikke. Han var tidligere straffet for tyveri, og stod anklaget for at have sat ild til en gård han tidligere havde tjent på, med henblik på at skabe tumult, så han kunne stjæle fra ejeren, der boede på nabogården. Efter tyveriet og brandstiftelsen tog han til Herning, købte nyt tøj, og tog derefter en taxa til Århus, hvor han gik i byen, og senere blev anholdt. Var fra Herning-egnen, og har formentligt talt jysk, men pas på det ikke bliver karikeret, hvis i leder den vej.


Karakter 3: Forsvarer, overretssagfører S.P.Poulsen

Baggrund: Det er, for mig, småt med fakta om overretssagførerens personlighed og udtryk. Han har formodentligt været en midaldrende mand, og har jo haft et langt universitetsstudie og et professionelt virke bag sig. I sagen forsvarer han primært V.P ved at fremhæve, at anklagede ikke er en professionel og kynisk forbryder, men blot dum og under skidt påvirkning, da en ‘dygtigere’ kriminel ikke ville have ageret, sådan som anklagede gjorde. En stemme med en direkte og analytisk energi er input herfra


Karakter 4: Anklageren, repræsenteret ved Auditør S.Kaarsen

Baggrund: Jeg ved, i skrivende stund, ikke noget faktuelt om S.Kaarsens fremtoning og personlighed. Også han har været en mand, og for variationens skyld, foreslår jeg at i tænker på en stemme med en bestemt, men rolig energi.


Karakter 5: Journalist/Voice Over

Baggrund: Sagen blev dækket i flere skrevne medier i samtiden. En del af det der kendes fra hændelserne i retten kommer fra aviserne. I sammenhængen her, skal journalist-stemmen mest bruges til at rammesætte og referere vidneforklaringer, fordi de a) ikke er bevaret i direkte referat og b) ville kræve en skuespillerstemme til hvert ført vidne (og dermed også en del tid). Her foreslår jeg, at i leder efter en stemme der har en nøgtern og rapporterende, men også imødekommende og formidlende energi.



Log ind for at læse mere!





Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1293 Sidevisninger