Viden om: Om optagelse i skuespillerforbundet


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Om optagelse i skuespillerforbundet

Deadline inden d. 1. januar 2022

Om optagelse i skuespillerforbundet

En stor del af vores brugere på DASK-online har en ambition om en dag at leve som skuespillere. En vigtig forudsætning for at kunne det, er optagelse i skuespillerforbundet. Det er ikke nødvendigt, men må anses at være en god ting af mange årsager.

Hvordan søger du optagelse i skuespillerforbundet og hvad skal der til for at du bliver optaget. Hvordan er ansøgningprocedyren og hvad kan du bruge optagelsen til?


Uddannelse
Du kan blive optaget direkte som A-medlem i forbundet, hvis du har gennemført en uddannelse som skuespiller fra Scenekunstskolerne herhjemme Århus/ Odense /København og Fredericia.

Ens for skolerne er, at de alle er 3 årige og SU berettiget. SUen er en vigtig del af om din uddannelse anerkendes af forbundet.

Overvejer du en alternativ privat skuespilleruddannelse herhjemme eller i udlandet skal den derfor være min. 3 årig og være SU berettiget, ellers kan du ikke blive optaget i forbundet.
Alt andet af kortere varighed vil blive betragtet som et kursus og tæller ikke med i den samlede vurdering af dig.

Søger du alternative skuespilleruddannelser, undersøg dine muligheder for optagelse i forbundet før du kaster penge efter noget du tror giver adgang.


Alternativ optagelse (B-medlem/ prøvemedlem)

Du kan også med en anden indgang end en uddannelse blive optaget i skuespillerforbundet. Det kræver, at du kan dokumentere (På kontrakt) at du igennem de seneste år har haft skuespillerrelateret arbejde på samme lønvilkår som forbundsspillere. Kortfilm, Reklamefilm, spillefilm, Dubbing, Speak eller teater- og performancerelateret arbejde. Statistarbejde giver ikke point i denne sammenhæng, heller ikke selvom de er lønnede.

Der kigges løbende på de ansøgninger der indsendes og vurderingsgrundlaget er om dine kontraktmæssige forhold er tilstrækkelige til at kunne opretholde en levevis som skuespiller.

Optages du på denne vis, gives der optagelse i en prøveperiode på 3 år. Dit kontingent vil være nedsat i denne periode og du vil skulle indsamle kontrakter som dokumentation for at du efter endt prøveforløb kan blive opgraderet til at være A-medlem eller får fornyet din prøveperiode.


Hvad kan du bruge optagelsen til?
Med optagelsen følger en plads i skuespillerhåndbogen, som bare må siges at være stedet man skal være. Alle castere og produktionsfolk fra øverste hylde kigger her først. Du er i det gode selvskab. Intet med røde løber at gøre, men bare stedet hvor man bliver set. At blive optaget i forbundet er et blåstempel.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


511 Sidevisninger