Andet: En DNAer tager på skuespillerskole i Australien/ Historier fra virkeligheden


dask nyhed

En DNAer tager på skuespillerskole i Australien/ Historier fra virkeligheden

Deadline inden d. 1. januar 2022

En DNAer tager på skuespillerskole i Australien... eller en kommende DNAer ;-)

Vi er rige på DASK-online. Rige på personligheder med eventyrlyst og videnbegær. En sult efter at se verden, opleve og lære. Længe opsparede penge skal investeres i fremtidens ambitioner. Frederikke Smed Mikkelsen starter fra slut februar på vores 1. års DNA hold, midt under hendes ophold på New York Film Academy Gold Coast Australia... Læs Frederikkes beretning her inden afrejsen. Vi vender tilbage og følger op.


En Australsk solskins rejse!

Jeg har en følelse af uro i kroppen. Om 3 dage står jeg nemlig klar til at springe ud i noget nær det vildeste, der nogensinde er hændt mit 20-årige liv. Jeg skal nemlig rejse hele vejen om på den anden side af jorden - til Australien! ALENE! Og så til og med deltage i et ’Acting for film program’ på skuespillerskolen ”New York Film Academy Gold Coast Australia”. Jeg har haft tanker om at rejse ud i den store verden så længe, jeg kan huske, og at kombinere det med min aller største passion; skuespil, kan i mine øjne kun være lig med perfekt.

Jeg husker, at jeg altid har haft en fascination af skuespil, og siden jeg som helt lille fik fortalt, at det, at være skuespiller, rent faktisk var et job, har jeg haft det i mit hoved. Det var dog først, da jeg blev ældre og mere selvstændig, at jeg selv aktivt begyndte at gøre noget ved det. For hvordan bliver man lige skuespiller? Det er der jo mange, mange forskellige svar på. Det er ofte meget individuelt, og der er ikke kun en vej, hvilket gør det svært at forstå, hvad man så skal gøre for at komme dertil. Det var da også det, der var mit problem i starten. Dernæst, som I på Dask jo allerede ved, er det heller ikke lige til at blive skuespiller. Men helt ærligt. Jeg tænker; hvis andre kan, på trods af den mikro chance, der er for at komme igennem det så omtalte nåleøje, hvorfor skulle jeg så ikke kunne? Det handler måske i højere grad om hårdt arbejde end talent, og det har jeg taget til mig for længst.

For overhovedet at arbejde hårdt som skuespiller skal man dog lige lære skuespillet først, også selvom det selvfølgelig er en proces. Viden vil jo altid kunne blive til mere viden. Det at lære skuespillet er ikke gratis, og man skal være villig til at give både af sig selv og af sin pengepung. Derfor har jeg sparet op, siden jeg blev student fra gymnasiet i sommeren 2018 for at kunne komme på noget skuespillerskole, men med et fuldtidsjob i butik har det været trængt med diverse skuespiller jobs, så nu glæder jeg mig bare umådeligt meget til at skrue helt op for det på skolen i Australien. Jeg skal deltage i et 2 måneder langt program, hvor fokusset er skuespil på film. Skolen er oprindeligt fra New York, som navnet rigtigt nok indikerer, men har flere campus’, samt programmer og uddannelser rundt omkring i verden, og herunder er der bl.a. baser i; Los Angeles, New York, Florence Italien, Paris Frankrig, Moskva Rusland, Amsterdam Holland og Gold Coast Australien. (Er du lige så fascineret som jeg?!?)

Skolen har gennemgående et princip, som går ud på, at alt dét, der tilbydes, er ’learning by doing’. Man bliver altså hurtigst muligt smidt ud i filmprojekter, der lavet af skolen, hvilket ikke er et problem, da skolen også har programmer for; ’Filmmaking’, ’Producing’, ’Cinematography’,’Digital editing’, ’Screen writing’ mv. Man samarbejder hermed på kryds og tværs af hold. Dertil skal det lige nævnes, at skolen er international. Man arbejder altså ikke kun sammen med folk fra forskellige hold, men også med folk fra forskellige dele af verden, med forskellige aldre og forskellige inputs! (Samme princip som det Anne-Louise Hamborg Sloth Christensen fortæller om hendes skole i Berlin i et tidligere indlæg!)


Mit program er intensivt, da det er et af de kortere programmer, de har at tilbyde, hvilket betyder, at det er alle ugens 5 hverdage fra 9-17. Jeg havde oprindeligt ansøgt om at være med på deres tre måneders program, men der kom for få tilmeldte til, at dette kunne komme op at køre, desværre!
I løbet af dagen skal jeg, udover at være på set, deltage i undervisningstimer med bl.a. monologer, stemme & bevægelse samt improvisation. Skolen har udover Campus, som er beliggende i Southport (Det nord-østlige-Australien), også en anden lokation. Det er ikke en hvilken som helst anden lokation, der er nemlig tale om Village Roadshow Studios, som har tilknytning til Warner Bros. Her finder man verdensklasse filmproduktions faciliteter. Det er da heller ikke for sjov, at dele af Pirates Of the Caribbean og Aquaman er filmatiseret netop her.

Jeg glæder mig så ufatteligt meget, og mon ikke mit næste skriveri indeholder en mere uddybende beskrivelse af, hvad jeg på det tidspunkt laver af projekter på skolen, samt udenfor, da jeg også står og skal i gang med Dasks DNA-uddannelse!

I skal være så velkomne til at følge ydereligere med på min rejse på facebooksiden: Fem måneder i Australien med Frederikke.

Pøj pøj med jeres egne projekter derude! Det er bl.a. mange af jer der inspirerer mig, så lad os fortsat inspirere hinanden! :) En tak skal derfor lyde til jer, og også til Tommy for denne mulighed!

VH
Frederikke Smed Mikkelsen

Pøj, pøj pog pas på dig selv ;-)

Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


115 Sidevisninger