Viden om: Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm

Deadline inden d. 1. februar 2022

Når hovedrollen skal findes til TV-serier og spillefilm?

Er der forskel på castingprocesser i forhold til om man leder efter hovedroller, biroller eller småroller? Ja, i meget høj grad! Her taler vi ikke om casting af hovedroller som involverer i forvejen kendte skuespillere. Deres castingproces er en anden, hvis der overhovedet er nogen, men det er en anden historie.

Jo større en rolle man kæmper for at få i hus, desto mere kompleks og omfattende er castingen.

Hovedrollen er altid det første man skal have i hus. Hovedrollen er fundamentet for det øvrige cast. Først når hovedrollen er fundet, nogenlunde, begynder man at kigge efter de roller som skal matche denne karakter i forhold til historien.

Har man en 18 årig pige i hovedrollen, hvor kæresten er en mindre birolle, finder man ikke ham først. Han skal passe til hende og ikke omvendt.

Man skal gennemse mange emner før man træffer sine valg, mange gange kan det tælles i tusinder og er en proces der kan tage flere måneder. Hovedrollen er den bærende kraft og her må man ikke tage fejl. Er der tale om uprøvede talenter er castingen meget omfattende og kan mange gange omfatte en 4, 5, 6 castingrunder eller mere før valgte tages.

Langt de fleste castings i dag er lukkede. Dvs. at man via ens profil inviteres til fysisk casting. Casteren og instruktørens netværk tages også i brug. Har man været i spil hos dem før, har man allerede vist at man har noget af det der ledes efter. Det er kun et godt tegn. Det kan man jo også kalde et "Call back" ;-)

Det handler om mange ting, når hovedrollen skal vælges til en tv-serie eller spillefilm.

Det rette talent og type er en selvfølgelighed, men der skal også være kemi. Den rette indstilling skal være til stede og man skal kunne være sikker på at personen også møder til sine aftaler.

De der vælges i den sidste ende er meget ofte nogen der har erfaring fra tidligere. Det at kunne levere replikker foran et stort filmhold skal ikke undervurderes. En ting er en casting, en anden ting er optagelserne.

Kortfilm folkens... Kortfilm er dit guldæg ;-)

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


635 Sidevisninger