Andet: En DNAer slutter sin skuespillerskole i Australien/ Historier fra virkeligheden


dask nyhed

En DNAer slutter sin skuespillerskole i Australien/ Historier fra virkeligheden

Deadline inden d. 1. januar 2022

En DNAer slutter sin skuespillerskole i Australien/ Historier fra virkeligheden

I starten af Januar skrev vi nogle ord om Frederikke Smed som ville drage så langt væk man næsten kunne komme for at gå på skuespillerskole. Man kan naturligvis tage sin skuespilleruddannelse mange steder i verden, men tager man til Australien får man bare også noget andet med i bagagen. Under forløbet i Australien startede Frederikke på vores Online skuespilleruddannelse "DNA", det er jo det smarte ved at den er online ;-)

Nu vender Frederikke snart snuden hjem og beriger os alle med den viden og de oplevelser hun tager med sig fra "Down under". Læs Frederikkes beretning her:


The golden Gold Coast

Jeg er nu tæt på enden af mit 2 måneder lange Acting For Film kursus på New York Film Academy Gold Coast Australien, og starter min sidste uge d. 18 marts.

Jeg er er blæst bagover. Det er en anelse uvirkeligt pludselig at være midt i det man har set frem til så længe! Jeg tror endda at man tager det lidt for givet, da man helt naturligt falder ind i en hverdagsrutine.
At jeg snart er færdig med mit kursus, er både super sørgeligt men også et eller andet sted en lettelse. En lettelse fordi at det mentalt er virkelig krævende at være på sådan et intensivt kursus fem dage om ugen fra 9:30-16:30, hvor man får så meget ny viden omkring skuespillet hver dag. Jeg bliver og er blevet udfordret konstant, og forsøger så vidt muligt at suge al den viden jeg bliver givet, til mig som en svamp. Desuden er det jo ingen hemmelighed at engelsk er mit andet sprog, og når man befinder sig i en klasse hvor størstedelen har engelsk som modersprog, så er baren bare allerede højnet fra start, hvilket kræver fuld koncentration. Jeg møder dog stor forståelse fra mine medstuderende og lærere hvis der er noget jeg ikke forstår, hvilket selvfølgeligt er ufatteligt rart.

At det også er sørgeligt at jeg er halvvejs siger måske nok sig selv, men det er selvfølgelig fordi at jeg for det første har fået nogle gode venner og kontakter, som bliver ærgerligt at skulle forlade, og for det andet, så skal jeg jo selv meget mere aktivt søge skuespillerviden når jeg er færdig, hvor det i princippet er blevet ”serveret” for mig på skolen. Misforstå mig nu ikke, for skolen gør mig jo ikke til skuespiller. Skolen giver mig bare redskaber indenfor skuespil, så er det jo op til mig selv hvad jeg gør ved det. Så på den måde bliver intet jo serveret, men det er nu og engang viden som jeg selv skulle have opsøgt, hvis jeg havde været foruden kurset.
Dertil har skolen jo fantastiske faciliteter og teknik som jeg ikke ville kunne få fingrene i uden kurset. Det at arbejde med flere hundredetusind kroners kameraer, være på sets, øve at blive fulgt af en Dolly(rullende kamera) mv. er ting som jeg aldrig ville kunne havde gjort udenfor skolen medmindre jeg befandt mig på set.
Desuden er mine lærere virkelig inspirerende. Brad McMurray min Acting for Film lærer er selv skuespiller og er lige nu med i Netflix serien Tidelands. Min Voice and Speech lærer Peter Kent er en af Australiens bedste dialekt og accent lærere, hvis ikke en af verdens bedste, og har senest arbejdet på Dora the Explorer samt Aquaman. Min Technique and Scene Study lærer Stuart Lumsden er også skuespiller, det samme er min anden Acting for Film lære Chris Lynch. De har altså alle noget at gøre med branchen ved siden af deres undervisning!

Det bedste ved forløbet har været at man bliver smidt direkte ud i det hele. Vi har bl.a. arbejdet med castings, hvordan præsenterer man sig bedst? Hvilke kropssprog signalerer nervøsitet mv. selfcastings, showreal, redigering af klip, ADR (Automatic Dialogue replacement) bedre kendt som eftersynk på dansk. Desuden er jeg blevet utroligt opmærksom på hvordan folk bevæger sig. I en af vores Movement classes havde vi om gågange, da det fortæller så ufatteligt meget om en karakter samt person, mere end man måske lige tror. Vi forsøgte så at neutralisere vores personlige gang og efterligne hinandens. Nu hvor jeg har lagt mærke til det i klassen, kan jeg pludselig ikke lade værre med at se det alle steder!

En anden ting er at min klasse har været skiftende i størrelse efter hvilken time jeg har deltaget i. Safety on set er gældende for alle på skolen, derfor har jeg denne time sammen med The Film Makers på short course samt de længere kurser på 1 år eller mere. Plus the actors på short course eller længere. Vi er derfor ca. 100 elever i denne time. Andre timer så som Technique and Scene Study og Voice and Speech har vi sammen med 1 års eleverne, som kun har undervisning 2-3 gange om ugen, her er vi omkring 23 elever. Alle andre timer; Acting for film, Intro To Film, Classic Text, mv. er vi kun mit hold som er 5 personer, helt naturligt bliver disse timer de bedste, da der er meget tid til den enkelte, tid til spørgsmål og ikke mindst TID TIL LÆRING!! Det bliver så nørdet, og ret intimt, man kommer til at kende hinanden helt ind til knoglerne når man er sådan et lille hold. De større hold har dog givet en muligheden for at netværke med andre, og det er jo super vigtigt.

Jeg fik ændret i mit skema for nogle uger tilbage da mit hold, mig inklusiv, ikke følte at vi kunne bruge Safety on Set timerne til særligt meget længere, da de ofte er målrettet dem som laver afleveringer (Hvilket 8 ugers kursus eleverne ikke behøver). Vi fik derfor fået Masterclass timer i Voice and Speech i stedet. Kæmpe plus at skolen lyttede til vores forespørgsel og ændrede det med det samme.

Efter at mit kursus er færdig, og efter at jeg har fejret min 21 års fødselsdag(20 marts, juhuuu!), vil jeg aktivt begynde at søge alverdens skuespillerjobs. Jeg har også kontaktet nogle agenter som jeg forhåbentligt kan komme igennem til! Og så er der forhåbentligt spækket med jobs i april.

Hvis i har lyst til at se mere, samt læse mere om min tid på NYFA, så synes jeg da at i skulle tage et kig på min instagram; freddiie_sm

Kram
Freddie/Frederikke ;)Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


226 Sidevisninger