Andet: TIP: Så let finder du dine skuespillere til din kortfilm


dask nyhed

TIP: Så let finder du dine skuespillere til din kortfilm

Deadline inden d. 1. januar 2022

TIP: Så let finder du dine skuespillere til din kortfilm

Uh, er der ikke noget der skuer i dine øre når du læser den sætning? "Let"?

Det skal være let, simpelt og smart at finde statister, men skuespillere har bare en helt anden funktion i din film. Det er aldrig "Let" at finde de rigtige skuespillere. Det er jo derfor man afholder en casting.

Men vi har gjort det "let" for dig, at finde frem til de "potentielt rigtige". Altså fasen før castingen. For du caster naturligvis dine skuespillere inden du giver dem rollen?

Via søgning i vores database kan du kontakte vores Agentprofiler direkte, de er kun et opkald væk. Alle andre med en Skuespillerprofil skal du have login for at få kontaktoplysninger på.

Men ville det ikke være det "letteste" at få deres mail eller at lave et opslag. Jo, det ville være det klart "letteste", men også det dummeste.

Hvorfor ikke opslag?
Laver vi opslag er du afhængig af at den "Rigtige" ser dit opslag og tilmed finder opgaven spændende nok til at tage fri fra arbejde... igen?

Du lader det være op til tilfældighederne om hvem der skal spille rollerne i den film du allerede har brugt så meget tid på? Skuespillerne er de der formidler din historie. caster du forkert, har du en dårlig film.

Mail
Men vil det da ikke være "lettest" så at finde de "Rigtige" i databasen og sende dem en mail. Jo, det vil være det "letteste", men også det dummeste!

Du vil simpelthen håbe på at din mail ikke ender i et spamfilter, eller drukner i mængden af andre mails. Du har jo en kort deadline, du har ikke tid til at vente.

Opkald
Men det tager al for lang tid til at ringe til folk, tid jeg ikke har!?

En ganske, ganske, ganske forkert analyse.

Eksempel: Hvis du udvælger 20 emner som du gerne vil caste til dit projekt og sender dem en mail, vil du modtage svar fra 10 af dem. 5 af dem vil gerne høre mere og du starter en mailudveksling, med manus, karakteranalyse og praktiske info om casting mv. I denne proces vil du opleve at nogle springer fra.

Opkaldet...
Det vil tage dig ca. 90 minutter at ringe og få fat i alle 20, som DU har udvalgt. Den personlige kontakt fra start vil helt automatisk gøre at flere end de 5 vil have interesse for dit projekt og færre vil springe fra. Du vil fra start efterfølgende kunne sende dem en mail, direkte med manus mv. som de ved at de modtager og som derfor måske ender i deres spam, men som de er opmærksomme på.

Dem du ringer til vil også føle sig særligt værdifulde, fordi du tog dig tid til den personlige kontakt. Det er den anerkendelse en skuespiller søger og den er værdifuld også for dit næste projekt.

Du vil opleve at du spare tid, men får langt mere værdi.

I denne formidlingskultur herinde og på facebook, bliver filmskabere dovne og dumme ;-)

Gør det smart, for dig selv fra start!Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


145 Sidevisninger