Viden om: Hvor i Danmark produceres der fiktion?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Hvor i Danmark produceres der fiktion?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Hvor i Danmark produceres der fiktion?

Der produceres fiktion over hele Danmark hele året, men når det er sagt er der en stor skævdeling i hvor der produceres mest og hvor jobbet er for dig som skuespiller eller statist.

(Fiktion: Kortfilm, reklamefilm, spillefilm, Tv-serier, rekonstruktioner mv.)

Med den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn er en større del af fiktionsproduktionen rykket fra Hovedstaden til provinsen de senere år. Og med en ny pulje penge fra DFI vil der helt sikkert komme flere produktioner i provinsen de næste år.

Det ændre ikke det store på det forhold at langt, langt det meste produceres på Sjælland og i København. For 20 år siden var det ca 95%, for 5-10 år siden 90% og med de nye midler til provinsproduktion kommer vi vel ned på en ca. 85% af al produktion på Sjælland og Hovedstaden.

Kigger man på de opgaver vi har på DASK-online er tendensen ikke helt så skæv. Laver vi en løs optælling af det vi kan måle på. Dvs. opslag samt den geografiske placering af de producerende som har adgang til vores database. Her bliver tallet 75% fra Sjælland og Hovedstaden. Men stadig en klar overvægt.

De produktionstunge fiktionsprojekter, set i forhold til antal af skuespillere og statister, derimod er klart mod det Sjællandske og Københavnske. Uden at regne nøje efter, vil vi skønne at 90% af alle skuespiller og statistjobs vi skaffer/ formidler er på djævleøen.

Var tilfældet så bare at 90% af vores brugere var fra Sjælland ville udfordringen ikke være helt så stor. Men vores statistik viser at kun halvdelen af vores brugere er bosat på Sjælland.

Er man Jyde eller Fynbo, må man i nogen grad rejse for jobbet. Jobbet kommer kun i nogen grad den anden vej.

Og nej, det er ikke noget vi har indflydelse på på DASK-online, hvor i landet hvad produceres og vi har heller ikke nogen indflydelse på hvilke typer hver produktion anvender. Vi så jo også gerne at der var flere roller til kvinderne ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


499 Sidevisninger