Viden om: Svære odds for børneskuespillerne

dette opslag på Facebook

Svære odds for børneskuespillerne

Deadline inden d. 1. januar 2022

Filmbranchen er en hård branche, ikke mindst for de små. Ikke at arbejdet er hårdt, det er der jo så meget der er... heller ikke at de bliver behandlet dårligt, det gør de bestemt ikke. Til de der har landet roller, tror jeg godt de kan skrive under på at de er blevet godt behandlet.

Men at lande rollen, se det er svært. Speciel svært hvis man er en uprøvet børneskuespiller.

Dem der oftest lander rollen er dem der har erfaringen. De børn der har prøvet det før. Været til casting, haft roller i kortfilm... været ude som statist og naturligvis lavet teater i og udenfor skolen.

Sandsynligheden for at du som førstegangsskuespiller lander en hovedrolle i en spillefilm eller en tv-serie er stort set ikke eksisterende. Det hænder, men er ikke noget man skal sætte sin lid til.

Jo yngre du er, desto større er chancen for at det rent faktisk kan ske. "At lande en rolle fra gaden" som man sir.

Når vi eksempelvis søger 12 årige piger og drenge til årets julekalender (2019), er der helt klart en mulighed for at man kan lande rollen uden erfaring. Af den årsag alene, at det i sagens natur er begrænset hvor mange piger og drenge i den alder der i forvejen har denne erfaring. Søgte vi 15 årige, ville antallet af unge med filmerfaring være mangedoblet. Jo ældre du bliver, desto vigtigere bliver din erfaring når du kigger på den samlede konkurrence.

Men som 12 årig er du bare oppe mod noget andet. Mængden af ansøgere.

Hvis du har prøvet at stå i kø til en åben casting, så ved du hvad jeg snakker om. Der står ikke hundredvis, men tusindvis. Unge som dig. Men husk altid, der er kun en der lander rollen!

Først skal du være typen og have den rigtige modenhed.
Dernæst skal du kunne spille...
Dernæst skal du kunne formes af instruktøren/ casteren
og endeligt spejdes der til din erfaring og din stabilitet!
og... så er der stadig kun en der lander rollen!

Alt imens, at vi har castet dine forældre... deres engagement er nemlig også vigtigt. De skal kunne gribe dig i den anden ende og rådgive dig i processen! En verden de måske ikke kender, heller?

Råd: Du skal have erfaring og dygtiggørelse igennem flere år, sammen med dine forældre. Det er altså mere en skrøne end sandhed at nogle kommer direkte fra gaden og lander rollen. Det er en kombination af mange ting. Husk altid på at de der lander rollerne, også var i samme båd som dig. De havde ingen erfaring.

Du skal være opsøgende på film og teaterprojekter og ikke være kræsen. Når jobbet er der skal du prioritere det. Der skal ofres noget. Du kommer ikke på landsholdet hvis du ikke træner og bruger tiden på det. De der lander rollerne kommer ikke sovende til det.

Bedste råd: Lav dine egne film... Så skaber du dine egne erfaring og første skridt til netværk. Eller se det fra den anden side. Bliver du dårligere af at lave dine egne film... nej vel ;-)

Tålmodighed er en dyd, de der bliver ved kommer til at lykkes.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1198 Sidevisninger