Andet: Casting til Star Wars: Episode VII/ Historier fra virkeligheden


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Casting til Star Wars: Episode VII/ Historier fra virkeligheden

Deadline inden d. 1. januar 2022

Casting til Star Wars: Episode VII/ Historier fra virkeligheden

Igennem vores 20 år her på DASK-online har vi været igennem meget. Men nogen ting husker man bedre end andre, nogen ting går dybere og andre ting får en til at flyve. Lad os i de næste afsnit flyve en tur sammen, men jeg lover dig at vi lander igen ;-)

Tilbage i september 2013 var vi ved at gøre klar til en af årets 2 store højsæsoner. Vi var klædt på til at skulle have travlt, men det skulle vise sig at vi skulle få rigtig, rigtig travlt.

En mail tikkede ind med info om en Åben Casting til den kommende Star Wars film. En ung mand og en ung kvinde. En casting flere steder i England og Irland, men hvor de gerne ville have Skandinaviske bud på rollerne, derfor henvendelsen til DASK.

Dette var et rent drømmescenarie, for DASK… ja for alle. Hvem ville ikke gerne have en rolle i en Star Wars film? Men så igen, hvor realistisk var det lige? Man skal virkelig passe på med ikke stikke folk blår i øjnene. Vi havde dog gode erfaringer med internationale produktioner fra tidligere, men denne her slog bare alt hvad vi havde været i nærheden af. Tænk, tænk hvis vi kunne få en DASKer med i en Star Wars film!

Vi lavede opslaget, med den guide som vi var blevet anvist og straks meldte interessen sig, men også spørgsmålene. Vi blev nødsaget til at oprette en særskilt facebookgruppe for ikke at skulle svare individuelt på alle tænkelige praktiske spørgsmål.

Den tætte dialog vi havde med vores medlemmer via facebookgruppen gjorde at vi nogenlunde kunne tælle at omkring 100 valgte at tage chancen og oplevelsen der fulgte med. De åbne castings var på forskellige dage i de forskellige byer, så man kunne følge med når folk opdaterede med status i facebookgruppen. Det var ret spændende.

Endnu mere spændende blev det da jeg fik en opringning fra Manchester hvor Daniel Lenz Fra Herning var gået videre. Ud af tusinder var Daniel blev pillet ud. Da jeg og Daniel fortalte den nyhed i Facebookgruppen kunne man mærke at håbet steg for de der ikke havde været igennem endnu.

Efter hjemkomsten lavede jeg i nogle sene aftentimer et interview med Daniel om processen og det videre forløb.

Se Interview med Daniel HER

Filmtidsskriftet "Ekko" lavede en reportage fra castingen med flere af de der gik videre

LÆS EKKO Artikel HER


Men hvordan endte det?

I alt gik hele 4 DASKer videre fra den åbne casting i England. 3 drenge og en pige. Vi sendte ca. 100 afsted og 4 gik videre. Ca. 600 gik samlet videre fra de åbne castings i England ud af mange, mange tusind fremmødte og vi havde sendt 4 af dem. En helt vanvittig statistik.

På verdensplan blev der castet omkring 80.000! Men vi havde 4 der gik videre. WOW!


Hvem fik rollerne?

Ingen… Ligeså højt man kunne flyve, ligeså dybt kunne man falde. Det helt igennem ufattelige scenarie blev at netop disse to karakterer blev skrevet ud af manus og 80.000 mennesker var gået forgæves. Det kan man jo mene om hvad man vil, men det er “eddermame” en svær pille at sluge… især hvis man er gået videre!

Tiden læger alle sår, som man sir. Kommer der bud til StarWars igen, skal vi nok bringe det… men vi er alle klædt bedre på.

Uanset, så fik vi og vores udrejsende en oplevelse for livet… Og dem skal der nok komme mange flere af de næste 20 år ;-)

Det er OK at have drømmene, men generelt skal man holde benene på jorden og vide hvilke jagtmarker man skal jage på. Men Star Wars… det var var alligevel stort ;-)

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


356 Sidevisninger