Andet: En statistrolle der får vokseværk/ Historier fra virkeligheden


dask nyhed

En statistrolle der får vokseværk/ Historier fra virkeligheden

Deadline inden d. 1. januar 2022

En statistrolle der får vokseværk/ Historier fra virkeligheden

Vi har jo siden 1999 formidlet og koordineret statister uden dramatik, men nogen gange sker der noget dramatisk. Så dramatisk at en lille statistrolle kan vokse sig stor, ja næsten ind i himlen. Det er dog sjældent, men det sker.

Datoen er Torsdag den 7. februar og vi (DASK) har kaldt til åben casting på Det Hemli Teater i Aalborg. Vi er i gang med at caste unge piger til en spillefilm og skal ved samme lejlighed finde skuespillere til en række kortfilmproduktioner til medievidenskabsstuderende ved Aalborg Universitet og finde en lang række type specifikke statister til en TV2 Dramaserie ved navn "DNA".

Lisa Terp (19) er en af de 320 der vælger at trodse kraftigt regnvejr denne torsdag, med håbet om at få lidt mere at vide end hvad der stod i avisen og måske lande en rolle? Ved castingen opretter Lisa en gratis profil og ansøger som anvist de opslag som er på siden. Aftalen er nemlig at de der møder ved den fysiske casting, i den grad man passer ind, vil blive prioriteret.

Ud over rollen i spillefilmen er der ikke meget at komme efter for en 18 årig pige. I spillefilmen er der jo kun en der lander rollen i den sidste ende og i DNA serien eksempelvis er der 2 statistroller ud af ca. 250 som rammer Lisa. Ud af de 320 fremmødte er ca. de 200 piger som Lisa.

Lisas sandsynlighed fordobles dog da vi midt under optagelserne skal finde ikke bare 2, men nu 4 piger til at spille plejebørn. Vi (DASK) piller nogle emner ud fra castingen og sender dem en SMS om de kunne have tid og lyst til en lille statistrolle. Lisa svare hurtigt tilbage og er en af 4 piger der får denne funktion.

Men produktionen er glade for pigerne, som bliver bedt om at komme igen.

Produktionen rejser herefter til Tjekkiet for at optage scener der og vender tilbage til det Nordjyske, hvor planen ikke er at der skal bruges plejebørn. Men der kommer en åbning og pigerne inviteres med igen... i yderligere 2 dage.

Inden optagelserne er slut i det Nordjyske inviteres pigerne med på optagelse i Prag i Tjekkiet. Denne gang med lidt replikker, løn og naturligvis rejeomkostningerne betalt.

Hvad der startede med en simpel statistrolle fra en åben casting ender nu i Tjekkiet sammen med Nordisk Film. Men det er jo slet ikke sikkert historien slutter der, det kan måske være starten til det næste.

Pointen
Du er din egen lykkes smed. Hvis Lisa ikke havde trodset regnvejret var dette aldrig sket. Man opsøger selv tingene. En ting er sikkert, hvis man ikke er opsøgende... hvis man ikke søger... hvis man ikke, ikke... så sker der intet.

Er du opsøgende på din chance?Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


137 Sidevisninger