Viden om: Hvordan takler du afslag?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Hvordan takler du afslag?

Deadline inden d. 1. januar 2022

Hvordan takler du afslag?

Noget af det mest frustrerende som skuespiller er afslagene. Der er mange afslag. Langt, langt, langt flere end der er jobs i den sidste ende. "Thats the name of the game".

HUSK: Der er jo kun "En" der lander rollen. Selvom du ved at der er masser der søger lige netop denne rolle, og der kun er en der får den, så stikker afslaget hver gang. Det rammer sjælen. Du tager det måske endda lidt personligt!

Der er 2 veje at gå.

Enten kan gentagende afslag slå dig ud, ellers kan de motivere dig!

Hvis du tager afslagene personligt er der kun en vej. Den forkerte vej. Du er på afveje.

Du må aldrig tage afslag personligt. Det har ikke noget med dig som person at gøre, men en kompleksitet af rollens beskaffenhed og det øvrige cast. Du skal passe ind i en større sammenhæng og kontekst. Selvom du har fået en tekst og er forberedt til fingerspidserne har du ingen ide om hvad der ledes efter. Dem på den anden side af bordet, ved det heller ikke nødvendigvis selv! Det handler om hvilken energi du udstråler og hvilken kemi du har til modtageren (Casteren/ instruktøren/ producenten)

Fordi du ikke egner dig til en rolle, i en bestemt produktion, med en bestemt instruktør, i en bestemt periode af dit liv, udelukker dig bestemt ikke til en anden.

Tager du det personligt er du på vej mod enden. Alle der starter med skuespillet og oplever afslagene er fra start på vej mod enden. Frustration over afslag rammer sjælen, med vedholdenhed giver dig magten. Kommer du over på den anden side, hvor afslaget med tiden ikke tages personligt vil du også opleve at slappe mere af i det. Den ro, kan meget vel afgive den rette energi og det overblik og overskud der kan give dig rollen.

Det er ikke helt tilfældigt af samme årsager, at man ofte rammer bølger hvor man lander mange/ flere roller... eller hvor man ser at andre gør det.

Er det fordi de er bedre skuespillere? Ja, det kunne være en god del af forklaringen. Men det er ikke hele forklaringen. Det med at blive bedre, at forbedre sig... er netop den del du selv kan forbedre og den del du hele tiden skal arbejde på. En ting er skuespillertræningen, men jo også den mentale del, så du har styrken til det næste afslag. Også det afslag hvor du er gået hele vejen, men taber rollen til en anden på målstregen... Du kom trods alt til målstregen!

Slår de dig ud, giver det sig selv. Du giver op og finder nogle andre heste at ride på.
Lader du dig slå ud af gentagende afslag, så er skuespillet ikke noget for dig!

Motivere de dig i stedet? Pirre det dig? Gør det at du vil bevise dig selv? Giver de dig brændstof til at blive bedre, at lære? Så er skuespillet måske dit element?

Faktum er: Jo længere du er i gamet, desto bedre bliver du til at stå imod afslag.

Man vil nok altid have et lille gram af den følelse af at tage et afslag personligt, selvom jeg her fortæller dig at du ikke skal føle sådan, eller at andre siger det... og at du selv fortæller det til andre. Men den følelse skal blive mindre med tiden, ellers holder det ikke.

Skuespillere er jo på konstant jobjagt, så afslag er en del af gamet!

RÅD: Mange skuespillere bruger al tiden på at jagte jobbet også de jobs hvor de slet ikke passer ind. Brug i stedet tiden på at træne og jagt de græsgange, hvor du passer til rollen. Med tiden vendes kanonerne og vi jagter dig!

Det tager tid men kommer med det rigtige mindset. Det er en proces.

Var det en ringe trøst?Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


616 Sidevisninger