Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Søger du op på Skuespillerskolerne/ Scenekunstskolerne igen?


dask nyhed

Søger du op på Skuespillerskolerne/ Scenekunstskolerne igen?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Søger du op på skuespillerskolerne/ Scenekunstskolerne igen?

Optagelsesprøverne på scenekunstskolerne er i fuld gang, måske er du en af de 1000 der søger op. Du kender godt til sandsynlighederne for at komme ind? Den er lille, men alligevel tager du chancen... Nogen bliver jo optaget, det kunne jo ligeså godt være dig!

Men man skal bare forstå at det ikke er nogen sandsynlighedskonkurrence. Du er ikke et nr der trækkes op ad hatten, men det ved du naturligvis godt. Det handler heller ikke om at ramme dagen, for der er flere dage... flere optagelsesprøver.

Fik en opringning i går, med en deprimeret ung mand i midt tyverne... som ikke var gået videre... igen. Han var ved at miste modet og spurgte hvad han skulle gøre.

Mit svar var, at han skulle finde sig noget andet at lave for skuespiller blev han aldrig!

Situationen var den at det var andet år han søgte op. Sidste år var for at prøve det og målet var så at komme videre i år. Jo en meget realistisk tilgang, men det er bare aldrig positivt at gøre noget halvhjertet første gang.

Forestil dig at sidde ved en jobsamtale med samme indstilling?

Han valgte at tage udgangspunkt i de tekster han lavede sidste år, da han ikke havde så meget tid at øve i år grundet arbejde. Han valgte altså tekster han halvhjertet havde kigget på tidligere uden at øve dem synderligt nu han ville gøre et helhjertet forsøg.

Jeg håber du kan se hvor jeg vil hen?

Hvis jeg fornemmer ambition, målrettethed og iver i en sådan samtale henviser jeg altid til vores DNA uddannelse, men den nævnte jeg ikke med et ord her.

Nu det ikke er en sandsynlighedskonkurrence, kan jeg fortælle at den unge mand ikke er den eneste med denne indstilling. Næste gang du regner sandsynligheden ud, kan du sagtens trække de 500 fra... Så er dine odds meget bedre, hvis du altså gerne vil være skuespiller.

TIP: Træn. Der er masser af dygtige underviser derude. Kurser du kan tage eller starte din egen gruppe, så I kan holde hinanden til ilden

Pøj pøj derude ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2008 Sidevisninger