Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Kunsten er ikke at søge jobbet, men at få det!


dask nyhed

Kunsten er ikke at søge jobbet, men at få det!

Deadline inden d. 1. januar 2025

Kunsten er ikke at søge jobbet, men at få det!

Det er almen kendt, at der er langt flere afslag end der er roller. Blandt de 100reder der søger er der jo kun en der lander rollen. Det er der jo ikke noget nyt i.

Hver gang man modtager et afslag, hvis man overhovedet får et afslag... er det et slag i ansigtet. Nogle hårdere end andre. Hver gang man får et slag er man tættere på at blive Knock outet! Billedlig talt.

Men mange skal gribe det helt anderledes an.

Når det nu engang ikke er en kunst at ansøge et job, men at få rollen skal man kigge andre steder i processen.

Vi oplever mange, mange, mange gange at mange, mange, mange slet ikke er kvalificeret til rollen. Det tager 2 sek. at vælge dem fra.

Kender du ikke også eksempler fra virkeligheden, hvor folk søger og søger og søger og sender 100vis af ansøgninger men aldrig kommer til en samtale. Måske man skulle stoppe og tænke! Hvorfor mon, i stedet for at tænke at man er ubrugelig... for det er man IKKE!

Første råd: Du skal matche det der søges

Mange gange er det begrænset hvor meget info du får om rollen i et opslag eksempelvis, derfor er den hyppigste rekrutteringsform også den direkte personlige henvendelse. Men når der er tale om opslag, så nytter det ikke at du som mand søger på jobs hvor vi søger kvinder, eller på jobs hvor du er alt for ung eller gammel...( Se opslag omkring spillealder/ aldersspænd) eller hvor der søges skuespillererfaring som du ikke har. Signalværdien er bare at du udstiller dig selv... har du set X-factor, så ved du hvad jeg mener.

Når du så ved at de fleste skuespillerjobs kommer via personlig henvendelse til dig, er det din profil du skal gøre interessant. Det er den der sender os på den anden side signaler om hvorvidt du er den rigtige til rollen.

Andet råd: Dygtiggør dig, du skal være dygtigere end de andre der kaldes til casting

Du får ikke skuespillerroller af den seriøse slags på dit glatte ansigt. Den får du fordi du er rigtig til rollen, er dygtig nok og har en kemi med produktionen. Kemien enten er der eller ej, den er svær at påvirke, men dygtiggørelsen er noget du skal arbejde med KONSTANT.

Hvis du vil have spilletid, skal du træne og du skal holde din træning ved lige, ellers er der bare nogle andre der starter inden.

Kunsten er ikke at søge rollen, men at lande den!Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2538 Sidevisninger