Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Hvad er et selftape? - Hvad er CastSelv? - Hvad med fremtiden?


dask nyhed

Hvad er et selftape? - Hvad er CastSelv? - Hvad med fremtiden?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvad er et selftape? - Hvad er CastSelv? - Hvad med fremtiden?

Castingprocesser ændre sig med tiden, som alt andet i vores samfund. Tingene skal gå hurtigere, være mere fleksible og tilpasset det aktuelle arbejdsmarked.

Selftape er i castingsammenhæng ikke nogen ny opfindelse. De første af slagsen kan spores tilbage til 60erne i USA, men har sikkert eksisteret før den tid også.

Selftape er kort forklaret - skuespilleren der caster sig selv, ud fra et skriftligt brief givet af caster/ instruktør/ producent (Kunde bureau)

Et selftape kan have forskellig dybde alt efter rollens beskaffenhed. Jo større en rolle, desto mere kompleks bliver opgaven.

Ganske som ved fysiske castings, foregår selftapes over flere runder. Du kan sagtens blive bedt om at skulle lave samme selftapesekvens flere gange eller lave nye scener.

Kvaliteten af dine selftapes afgøre i sidste ende om du kaldes til den sidste casting som er fysisk, eller om du som de fleste andre ikke lander rollen.

Tiden før Corona og tiden efter bliver skelsættende. Du vil opleve at stort set al casting vil være via selftape fremadrettet. Når du tager den information til dig, er det vigtigt at du får trænet disse kompetencer, denne form og genre og gør dig umage og bruger tid på det. Bruger du ikke tid på det, lære du ikke af dine fejl i processen. Retter du ikke ind undervejs... er det bare ikke dig der lander rollen.

Verden er forandret og du skal tilpasse dig.

DASK har her været fremsynet. Vi har længe vidst af selftape var vejen frem også i Danmark, hvorfor vi tilbage i 2011 begyndte at udvikle på vores eget system.

Siden 2012 har CastSelv været vores selftapesystem og vi har ikke foretaget nogen fysisk førsterundecasting siden december 2015, med undtagelse af spillefilmen Kidnapningen i 2017.

Hvad er CastSelv
CastSelv er vores navn på det system vi hele tiden udvikler på som håndtere vores brugeres indsendelser af selftapes. CastSelv er altså vores opfindelse og navngivelse heraf, og er vores måde at håndtere og systematisere i hundredvis af selftapes.

Hvis man ikke systematisere denne proces, drukner man.

Igennem årene har vi via vores online filmskuespillerskole og DNA uddannelse skolet vores brugere i selftapes og CastSelvsystemet. De brugere der har benyttet det gennem årene har en kæmpe fordel på den anden side. Jo flere gange man er igennem en proces, om det er med selftape eller noget andet i livet, desto mere rutine har man næste gang og så fremdeles.

Fordi du ikke har erfaring med formen og systemet, er ikke ensbetydende med at du da skal give op. Men at du skal se at komme i gang.

Hvis du vælger at ignorere dette, kommer du bare for alvor bagud og så er løbet kørt

Har du en skuespillerprofil har du direkte adgang til alle vores castings hvor vores CastSelvsystem er tilkoblet. Log på din profil og gør dig dine erfaringer med systemet.

I den proces, kommer du til at lave fejl. Det gør du og alle andre, men lære du af dine fejl kommer du videre.

Vi kommer til at tage mange, mange initiativer i selftaperetningen fremadrettet...

Glæd dig ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


5149 Sidevisninger