Viden om: DASK har stadig den uofficielle verdensrekord i casting


dask nyhed
dette opslag på Facebook

DASK har stadig den uofficielle verdensrekord i casting

Deadline inden d. 1. januar 2022

DASK har stadig den uofficielle verdensrekord i casting

Her 10 år efter, ser vi tilbage og ingen har gjort os kunsten efter. Men det er der måske en god grund til.

Tilbage i 2010 fik vi den vanvittige ide at samle til bunke. Helt bogstaveligt. Vores højsæson var som altid i april, maj og juni og her lavede vi aftaler med 272 forskellige filmproducerende om at caste til deres projekt. Det var hovedsageligt kortfilm, men også en god stak reklamefilm og spillefilm og TV-serier.

Vi kunne naturligvis ikke have overblik over de mange forskellige karakterer i hver film, så vi ville lave et fysisk arkiv med CVer og videopræsentationer af skuespillere i alle aldre fra hele landet. Vi besøgte 8 byer i DK igennem en måned og castede næsten 4000 spillere.

Vores verdensrekord skabte stor opmærksomhed i medierne og vi var i samtlige regionale nyheder med undtagelse af TV-Syd. Vi kom også en tur forbi Aftenshowet og lavede masser af radiointerviews og den skrivende presse holdt sig heller ikke tilbage.

Det tog ca. et halvt år at planlægge. Der skulle findes assistenter, lokaler for afholdelse af casting, markedsføring og skabes en pressestrategi. Men vi havde undervurderet en væsentlig ting. At der kom næsten 4000, gav os et enormt efterarbejde.

Vi havde taget billeder af folk der mødte op og givet dem numre, sammenholdt med en fysisk seddel folk skulle udfylde med stamdata og CV... også naturligvis 4000 videopræsentationer af ca. 30 sek. varighed.

Billederne skulle beskæres og omdøbes, CVerne skulle renskrives og videoerne redigeres og kategoriseres... Vi skulle jo kunne søge den enkelte frem for mængden.

... Og vi havde jo travlt, produktionerne skulle jo finde spillerne til deres castings

Vi måtte ud i byen og finde assistance, ellers var vi aldrig kommet i mål. Succesen var tæt på at blive et selvmål. Men blev det ikke.

Vores castingEvent tog pusten fra os for en stund, men gav og netværk som stadig her 10 år efter består. Gav os skuespillere som stadig er hos os og gav os DASK ERFA, som var et sparringsgruppekoncept. Et koncept som sidenhen er blevet videreudviklet i forskellige stadier og er blevet til vores Autodidakte Skuespilleruddannelse DNA...

Men det var også grundstenen til udviklingen af CastSelv, som vi startede op året efter i 2011 som et selvstændigt koncept. I 2012 blev CastSelv en fast del af DASK konceptet og har været det siden.

Nu er tiden kommet til at Danmark omfagner selftapeformen for alvor, men vi er heldigvis 9 år foran alle andre og har netop præsenteret vores skuespillere for version 2.0

Nu kan vi varetage den komplette casting af flere tusinde spillere til ligeså mange produktioner på samme tid i teorien, uden at skulle ud i byen og spørge om hjælp.

Tak for at læse med og velkommen til fremtiden på DASK-online ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


637 Sidevisninger