Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Hvad er et selftape og hvilket formål tjener det?


dask nyhed

Hvad er et selftape og hvilket formål tjener det?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvad er et selftape og hvilket formål tjener det?

Hvis du er gammel i gårde og aktiv herinde på DASK-online, så ved du alt om hvad der er at vide om selftapes og hvilket formål de tjener. Vi har nemlig praktiseret selfcast de seneste 9 år og har udviklet vores helt eget system til at håndtere dem... selftapesene altså!

Men for dig som måske er ny på siden og med begrebet, er den simple forklaring at et selftape er en casting du selv laver hjemmefra og indsender elektronisk til casteren.

Man kan godt opstille nogle retningslinier for hvordan man gør bedst, generelt... men nogen opskrift findes der heldigvis ikke. Hver produktion er forskellig og hver instruktør vil have det på sin måde, selvom der naturligvis er mange fællesnævnere.

Fordelene ved at du kan lave dit selftape derhjemme fremfor at du skal møde fysisk op er mange og vel også indelysende, men der er bestem også mange fordele for modtageren af selftapes.

Helt grundlæggende kan man planlægge sin tid langt bedre som caster/ instruktør og gennemse når man har tid. Man får også et langt større og brede udvalg af skuespillere, der normalt ikke havde prioriteret at betale turen for at blive et nummer i køen.

Store åbne castings, som du sikkert har hørt om, bliver der meget få af i fremtiden og de fysiske castings, som du måske godt kender bliver meget sjældne. Kun de sidste i rækken som er valgt ud via flere selftapesrunder vil blive inviteret til den fysiske casting.

Med CastSelv/ selftapes, vil du opleve at komme i betragtning til langt flere roller end ellers... men jo også langt flere afslag, da der stadig kun er en der lander rollen.

Det bliver på mange måder lettere for dig som skuespiller at komme i betragtning, men konkurrencen bliver også hårdere fordi flere kan og vil byde ind. Casting er en disciplin og selftape er en disciplin i sig selv. Det er ikke nødvendigvis den bedste der lander rollen, men den der gør det bedst til castingen. (Udover en masse andre parametre du intet kan gøre ved eller påvirke)

Du bestemmer så at sige selv hvor langt du vil komme i castingprocesserne fremadrettet og hvor tæt du vil komme på rollen. Men selftapes, dem skal du lave ellers er der ingen rolle i sigte.

Alt det kræver at lave/ producere et selftape er en mobiltelefon.

Herfra DASK-online, guider vi selvfølgelig vores skuespillere hele vejen til jobbet. Vi sætter en dyd i at det er "VORES" der lander rollen, og vi kan se at vores vejledning, netværk og anbefalinger gør en forskel. Vi har jo ikke været her i 21 år for ingenting.

Har du en skuespillerprofil eller en Agentprofil, kig under "casting", ved din profil så kan du allerede begynde nu... eller kig under kurser, måske der ikke indfinder sig nogen på et tidspunktSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


3006 Sidevisninger