Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Bliver man BLACKLISTET?


dask nyhed

Bliver man BLACKLISTET?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Bliver man BLACKLISTET?

Vi får spørgsmål i vores indbakke hver dag. Via mail, facebook, SMS eller opkald. Nogle svare vi ofte på og de svar kan du blandt andet finde her i "Viden om" kategorien.

Så er der de spørgsmål som er mere i "Tabu" kategorien. Det mange tænker, men som ingen snakker om!

Kan man blive blacklistet? Og vil man få at vide hvis man er blacklistet?

Ja, naturligvis kan man blive blacklistet. Årsagerne dertil er mange, og castere og statistkoordinatorer har sikkert hver deres grænse for hvornår man kommer på denne liste, men også hvornår og hvordan man kan komme af den igen.

Bliver man blacklistet (Generelt set) er det fordi man har opført sig utilstedeligt. Hvad det begreb dækker over er naturligvis forskelligt men set ud fra vores (DASKs) perspektiv handler det om at opføre sig truende eller groft angribende (fysisk eller verbalt) til castings eller på optagelser, overfor os eller andre tilstedeværende.

Vi oplever også utilstedelig opførsel online, som ikke ligefrem opfordre til at man kommer først i køen næste gang man skal prioritere.

Det handler ikke om at man ikke må være kritisk eller stille spørgsmålstegn, men mere måden hvorpå man gør det.

Vi har ikke nogen fysisk blackliste hos os, men vi husker naturligvis folk hvis de skiller sig negativt ud. Det er en menneskelig ting. Man ønsker i grundreglen at engagere folk er der positive i deres tilgang til livet. Det gælder vel i alle brancher.

Vi oplever i nogle tilfælde når vi skal hyre folk ind, at vi fra produktionen modtager en liste med folk de ikke ønsker at se på optagelse. Det er i dette tilfælde produktionsfolk, som har uheldige oplevelser med bestemte personer. Dette respekterer vi naturligvis også uden at fortælle det til de pågældende personer det drejer sig om.

Det ville aldrig føre noget positivt med sig at fortælle det til folk. Man skal også huske, at hvis man er blacklistet et sted, er jo ikke ensbetydende med at andre har samme oplevelse.

I denne sammenhæng har vi på DASK-online en dobbeltrolle. På den ene side formidler vi andres opgaver og blander os ikke i "andres" koordinering. De kunne jo sagtens kontakte nogle, som vi ikke nødvendigvis ville anbefale. Det er jo så en erfaring den pågældende produktion må gøre sig. Men heldigvis er vores oplevelser på den anden side også forskellig af folk.

Skal man føle sig blacklistet, hvis man ikke kontaktes med job?
Absolut ikke, det er vigtigt at understrege at vi har mange forhold at tage hensyn til og at vi har over 30.000 profiler. Der kan sagtens være længere perioder hvor du ikke kontaktes selvom du er aktiv, selvom du søger opslag og selvom du passer til rollen. Men hvilke kriterier der er for at vælge lige netop dig til og fra på den enkelte produktion handler om mange ting.

Men helt generelt. Opfør dig ordenligt og vær positiv og imødekommende. Retter du konstruktiv kritik, møder du også et konstruktivt svar.Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


3014 Sidevisninger