Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Kan det betale sig…


dask nyhed

Kan det betale sig…

Deadline inden d. 1. januar 2025

Kan det betale sig…

Kan det betale sig at betale…?

Vi får ofte stillet dette spørgsmål. Svaret burde jo egentligt være indlysende, ikke sandt?

Men svaret er måske alligevel lidt anderledes skruet sammen end du tror.

Lad det være sagt med det samme. Du kan nemlig ikke betale dig til en henvendelse om en casting eller til en statistrolle for den sag skyld. Men du kan øge din sandsynlighed.

Grunden til du vælges ud til casting eller til en rolle (Skuespiller eller statist) er fordi du er den “rigtige” til rollen ud fra Køn/ Alder/ Geografi og naturligvis dine færdigheder. Enten blandt dem i vores statistdatabase eller skuespillerdatabase eller blandt de der aktivt søger vores opslag.

Det man betaler for, hvis altså man vælger at betale, er en plads enten i vores statistdatabase eller skuespillerdatabase, som vi giver film- og teaterproducerende adgang til hvis vi vælger at indgå et samarbejde med dem. Du betaler med andre ord for blandt andet at synliggøre dig overfor vores netværk, som vi har opbygget siden 1999.

Med en betalende profil, prioriteres du også først når du søger opslag (Oftest statistopgaver). Dvs. af alle der ansøger vises din ansøgning før alle vores gratis ansøgere for de producerende. Den prioritering giver jo i sagens natur også mening, nu det er dem der betaler vores løn og som gør at andre kan få det gratis.

Men fordi man har en gratis profil og kommer bagerst i køen er slet ikke ensbetydende med at man ingen chance har for at blive udvalgt. Du udvælges hvis du er den “Rigtige”. Vores opgave i den anden ende vil altid være at finde “De bedst egnede”. Gør vi ikke det, eller kan vi ikke det… Vender den producerende ikke tilbage og benytter vores service en anden gang. Derfor har vores mange tusinder af gratis profiler stor værdi for os, også selvom de jo er gratis.

Jo flere der søger et opslag, desto mindre er din sandsynlighed for at blive valgt ud logisk nok. Men det er uanset om man har en betalende profil eller ej. Men der er også forskel på hvor mange man søger til en given scene. Har vi 200 ansøgere til et opslag hvor vi søger 10… eller har vi 200 ansøgere til et opslag hvor vi bare søger et par stykker. Så jo flere opslag du søger, som passer din profil, desto større er din sandsynlighed for at blive valgt ud… Og ser du opslaget kort efter det er lagt op og ansøger, kan du vælges ud før andre overhovedet har set opslaget. Så dit aktivitetsniveau er helt afgørende.

Nogle typer og aldersgrupper er mere eftertragtede end andre, det kan du intet gøre ved. Men det kan vi desværre heller ikke. Vi har ingen indflydelse på manus og rollesammensætningen eller antallet af statister, og vi bestemmer slet ikke hvor i landet der skal optages. Så der er mange faktorer i spil, mange du ikke er herre over… ej vi.

Det du selv kan gøre for at optimere din sandsynlighed er at vise os at du er aktiv, uanset profiltype. Hver gang du logger ind kommer du nemlig øverst i vores søgning i databasen. På den måde belønner vi din aktivitet, men vi spare også meget tid i vores rekrutteringsproces. Sandsynligheden for at en der lige har logget ind har tid og lyst til en opgave, men som jo er den rigtige, er jo langt større end en der ikke har været logget ind i flere måneder… ja nogle gange år.

Inaktivitet giver intet, uanset din profiltype. Det kan ikke betale sig… Af helt samme årsag har vi skruet et meget smart koncept sammen. Du betaler kun et symbolsk beløb EN gang for din statistprofil eller skuespillerprofil og den udløber KUN hvis du er inaktiv i 3 sammenhængende måneder. På denne vis signalere vi til dig at du skal være aktiv og at din inaktivitet har konsekvenser.

Men selvom du er aktiv, skal du også være tålmodig. Du får jo langtfra alle de jobs du selv ansøger. Hvis du lader dig slå ud over ikke at være en af de 10 blandt de 200, skal du finde noget helt andet at lave.

Det eneste du selv kan gøre ud over din aktivitet, er at opdatere din profil med tekst og billeder. Du er jo i konkurrence med 30.000 andre… Ja helt bogstaveligt. Vi vælger jo kun dig ud hvis vi kan se dig i rollen. Her er et godt castingbillede er helt afgørende.

Her anbefaler vi også at du følger vores vejledning, som mange heldigvis gør. De får langt flere henvendelser end de der ikke tager sig tid til det. Det er ikke en kunst at søge jobbet, men at få det.

På et normalt år skønner vi at skaffe omkring 8000 skuespiller- og statistjobs. Det er ret mange jobs, men med over 30.000 profiler giver det sig selv at langt fra alle får jobs.

Om det kan betale sig eller ej er jo helt op til den enkelte, men betaler man prioriteres man først i al den tid man er aktiv… ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2270 Sidevisninger