Andet: Året der GAK på DASK-online


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Året der GAK på DASK-online

Deadline inden d. 1. februar 2021

Det har været en absurd 2020 her på DASK-online. Det er der vist ingen tvivl om, men der er en meget lys udsigt til 2021.


Bliv nostalgisk og se alle opslag fra året 2020 KLIK HER

Se alle aktuelle opslag der rækker ind i 2021 KLIK HER


Da vi tilbage i december 2019 lavede en prognose over året der var gået og kiggede ind i 2020 var vi meget begejstrede. Ikke alene for 2019, men også for udsigten til 2020. Den ene store internationale produktion efter den anden stod i kø og både skuespillerjobs og naturligvis statistopgaver stod til at skulle overgå rekordåret 2019.

Men sådan skulle det som bekendt ikke gå, men dog langtfra så slemt som man undervejs synes at kunne forudse.

2019 blev med længder det år hvor vi sendte flest på opgave. Vi skønner at vi her har sendt 8000 direkte på optagelse, store som små. Vores forventning for et år siden var at denne ville blive overgået i 2020.

Januar og februar forløb planmæssigt. Opstart af en række castings til forårets produktioner, en smule reklamefilm og enkelte kortfilm. Vi havde “Malus Jul” og assisterede Viaplay-serien “Friheden 2” og Netflix-serien “Kamikaze”. Og naturligvis vores opstart af vores DNA gruppen i slut februar. Lidt mere travlt end sædvanligt, men ikke unormalt.

Så skulle højsæsonen i gang i marts, april, maj og juni og her havde vi gjort de store kanoner klar.

Men her kender du jo historien. Alt blev naturligvis lagt ned. Der var absolut intet af betydning i marts, april og maj. Kun enkelte online projekter, enkelte reklamefilm med ganske få aktører, ingen TV-serier og ingen spillefilm. 3 måneders absolut dødvande og pla-DASK lige i højsæsonen. Det så meget skidt ud. ??Hertil tog vi nogle initiativer og fremrykkede vores CastSelv DM, men vi opfandt og vores “Top of mind” format og forelskede os i videodelingsplatformen Zoom og kom på instagram. Noget vi også tager med os ind i 2021 ;-)

Juni vågnede verden lidt op. Nu begyndte der at komme castings igen og mange af de tv-serier som var lukket ned startede op igen og enkelte nye kom til. Der kom lidt kortfilm igen mens reklamefilmene holdt sig lidt tilbage. Ganske som ved finanskrisen blev skuespillere og statister sparet væk og i denne periode var der et stort antal af grafiske reklamer, forståeligt nok.

I Juli begyndte det at BOOME, det var som om at filmverden igen ville starte her. Ferien var afblæst. Vi havde den travleste juli vi kan mindes blandt andet med casting til en Amerikansk spillefilm. Vi havde en forventning til at det ville fortsætte og endda stige resten af året. Men august blev besynderligt nok en af de mere stille vi nogensinde har haft. Det ryk der var i juli tog toppen af august og kiggede man ind i efteråret var der intet i sigte med undtagelse af de projekter vi allerede sad med. Med let stigende smittetal i slut august og en halvtom kalender i starten af årets anden højsæson, September, oktober og november så det atter sort ud.

Men igen skulle vi blive overraskede, denne gang dog positivt.??I september kom de første spillefilm i det jyske og fynske igen. Flere TV-serier bød sig til og der begyndte at ske noget med kortfilmene. September blev på mange måder ganske som den plejer men oktober, november og december (ja december) (I skrivende stund) er med afstand de travleste efterårs- og vintermåneder vi nogensinde har haft… Og vi kigger ind i en januar nu med flere store projekter end nogensinde. (Altså for en januar)

“Borgen”, TV2s julekalender, DR Komedie, Netflix-serien “Chosen” og resterne af Netflix-serien “Kastanjemanden”… Ny sæson af “Klassen” .Vi naturligvis årets helt store skalp i Hvidstengruppen i det tidlige forår med optagelser i Randers, Horsens og Sønderjylland… og alt det der altid kommer. Med mindre jo altså frøken Corona ikke vil det anderledes. Det er jo desværre altid en ubekendt.

Med den gode juli og den enestående oktober, november og december, trods reducerede antal statister på optagelse forventer vi i 2020 dog at have booket ca. 6000 jobs. Det er trods alt godkendt og er ca på højde med 2018 som også var et godt år.

Hvis vi kigger ind i 2021 med det vi allerede har, ser det meget lovende ud.

Pas på jer selv og hinanden og Godt Nytår!

Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


679 Sidevisninger