Andet

Historier fra virkeligheden/ Gennemgående statistrolle med optagelser i Frankrig


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Gennemgående statistrolle med optagelser i Frankrig

Deadline inden d. 1. januar 2025

Historier fra virkeligheden/ Gennemgående statistrolle med optagelser i Frankrig

Hver film har sine egne statistoplevelser knyttet, derfor er hver film forskellig og oplevelserne unikke hver gang man er på optagelse. Nogle optagelser er bare lidt mere unikke, noget mere storslåede og meget anderledes end ellers. Men når man har været højt at flyve skal man huske også at lande igen. Her er beretningen fra Thomas Trab som blev gennemgående statist i Niels Arden Oplevs spillefilm “Rose”, med blandt andet 14 dages optagelser i Frankrig.


Jeg hedder Thomas Trab, og er 31 år og startede for alvor på dask for ca. 2 år siden med en masse små statist roller på film.

Jeg har tidligere lige siden jeg var 13 år beskæftiget mig med teater, med meget store roller og rigtig mange replikker, så det med at komme over til filmen hvor man på ingen måde får replikker og bare skal være statist i baggrunden og gå fra a til b var en meget stor omvæltning for mig.

Men så lige pludseligt kom rollerne vældende ind. Først en rekonstruktion ved Kongeåen, hvor jeg skulle spille offer. Knap var den færdig, da jeg skulle lave en rekonstruktion hvor jeg skulle være morder. Det var begge lønnede opgaver til et par tusind om dagen det var fedt at være foran kameraet hele tiden.

Så kom det store gennembrud med Niels Arden oplev´s nye film "ROSE". Jeg søgte den opgave på DASK Via castselv systemet og kom til casting i Århus, hvor vi kom til gruppe casting. Super fed oplevelse.

Opkaldet fra Lotte var længe ventet: “Thomas ja, jeg ville bare lige høre om du havde lyst til at komme med til Frankrig en smut?”

Så kom dagen så endelig hvor vi skulle til Frankrig. Vi fløj, grundet corona, i privatfly kun os fra filmholdet. Da vi kom til Frankrig blev vi indskrevet på hotellet, hvor der blev booket hele 3 etager kun til os fra film holdet. Skuespillere, statister og crew på et totalt luksus 4 stjernet hotel. Vi fik nogle dejlige værelser og der var stillet goodie bags frem til os fra filmholdet. Vi startede med en super lækker velkomst middag som filmholdet gav.

Vi lagde ud med en præsentations runde og så holdt Niels en tale, hvor han fortalte om sit projekt og at det var en meget personlig film som han har selv havde skrevet og skulle også instruere den. Han fortalte os, at vi var særlige statister og vi ville komme til at være rigtig meget med i forhold til normale statist jobs. Han var rigtig god til at opmuntre os. Det var super inspirerende.

Vi ligger så ud med et par overligger dage, da vi statister ikke skal bruges i starten.

Da vi så gik vi i gang startede vi med at filme på Versailles slottet. Verdens største slot. Vi var rigtig mange mennesker. 8 statister 8 skuespillere og i omegnen af 80 mennesker bag kameraet og ca. 60 franske statister. Vi blev virkelig behandlet som film stjerner, det var helt vildt.

Vores frokost var på hele Frankrig turen 4 retters menu. En lille forret, en stor forret, en hovedret og dessert samt drikkevare og chokolade og der var hele tiden sandwiches, snaks og drikkevare. sådan var det hver eneste optagedag i Frankrig. Det var virkelig som om man var blevet den helt store moviestar.

Vi var rigtig mange steder i Frankrig at filme, så det var som en slags ferie. Det var bare super fedt hele turen i Frankrig og vi statister blev også hurtigt rigtig gode venner og havde en mega fest hver dag. Vi nåede faktisk at bo på hele 3 hoteller. Jeg er ikke sikker på jeg må sige hvor i landet vi har boet, da det kan afsløre for meget og dermed bryder jeg min tavshedspligt, men jeg kan sige så meget som at det var en super oplevelse at skulle filme i en bus i 14 dage i Frankrig.

Det var virkelig sjovt men presset, da vi jo skulle være en hel del mennesker i bussen. Jeg må sige, at der går meget lang tid før jeg skal sidde i en bus igen.

Nå, men intet vare evigt og vi skulle jo hjem igen med privatfly. Herfra splittede holdet op, da vi skulle så filme en del i Århus og Randers, på rastepladser og i studie. Der var også en del optagelser i KBH, hvor vi boede på hotel i 4 dage.

Vi fik meget ros i Niels sluttale hvor han roste os statister til skyerne. Det var super dejligt at høre man var så påskønnet og skuespillerne roste os også meget. De var glade for at have os med og som Anders W. Berthelsen sagde til os, så er det første gang nogensinde, at man har taget statister med til udlandet og det er nok ikke noget der kommer til at ske lige med det samme igen.

Det har virkeligt været en stor ære at være med, og jeg er super glad for at det lige blev mig der sammen med 7 andre blev valgt ud til disse roller.


Med venlig hilsen

Thomas TrabSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2895 Sidevisninger