Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Kortfilm er gudernes værk for skuespillere på alle niveauer - Men hvorfor?


dask nyhed

Kortfilm er gudernes værk for skuespillere på alle niveauer - Men hvorfor?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Kortfilm er gudernes værk for skuespillere på alle niveauer - Men hvorfor?

For snart 23 år siden (1999) da DASK startede op var formålet at hjælpe kortfilmproducerende i deres castingproces, men samtidigt også at hjælpe skuespillerne i deres. En uovertruffen synergieffekt skabes i dette bånd mellem filmskaber og skuespiller. Et bånd der kan være kimen til et fremtidigt samarbejde der kan betyde mere end man aner.

Af samme årsag har vi genem årtier samarbejdet tæt med langt de fleste Film- og medieuddannelser i Danmark og assistere ALTID kortfilmproducerende i deres castingproces. Vi formidler ikke bare, vi assisterer og hjælper. Det ligger i vores DNA at gøre det, det er det vi er skabt for... selvom vi også gør mange andre ting ;-)

Her på siden under "Castings", kan du ansøge via CastSelv/ selftape direkte til en lang række af landet filmskoler (Tjek det ud)

Men hvad er dit syn på kortfilm?

Hvorfor tænker vi at du skal være meget begejstret for at medvirke i kortfilm på alle niveauer og skal prioritere dem frem for alt andet, selvom langt fra alle er lønnede eller dækker dine udgifter?

Hvorfor er kortfilmene så vigtige?

Skriv dine svar ved at logge på din profil, så bringer vi dem måske her i dette opslag ;-)

..................

Michael Robdrup

Kortfilm er uvurderlig træning for dit skuespil, nyttig udvidelse af dit netværk og god reklame for dit arbejde. Du får trænet dit skuespil – hvordan du interagerer med dine medspillere, hvordan du virker på kamera, hvordan din stemme lyder. Alle disse ting kan du studere efterfølgende og arbejde på at forbedre og forfine.

Du får udvidet dit netværk – unge filmfolk på vej op kommer du med stor sikkerhed til at møde igen, hvis du fortsætter i branchen, og har de haft en god oplevelse og indtryk af dig, vil de måske anbefale dig til andre eller selv bruge dig igen – og næste gang er det måske i en større produktion. Og hvem ved, du kan jo komme til at arbejde på den første film af den næste nye Thomas Vinterberg, Lars Von Trier eller Susanne Bier.

Du får materiale der kan bruges i en showreel til at promovere dig selv og dit skuespil, i modsætning til statistarbejde eller reklamefilm, hvor der ofte ikke er materiale nok at vise frem af dig og det du kan. Det kan kortfilmen.

Jeg har selv lavet mange kortfilm i forskellige vægtklasser og kvaliteter; har næsten aldrig fået en krone for det, men har lært af dem alle og fået gode venskaber, forbindelser og fantastiske oplevelser at tage med videre.

Jeg kan kun anbefale det på det varmeste!................

Brian Lousdal Nielsen

Jeg søger jævnligt samtlige kortfilmsjob, jeg ved godt det er indgangsvejen til et mere profileret og endda lønnet job, men jeg føler at jeg ligenu står i død vande pga. min alder, der er ikke mange opslag for mænd i 50´erne. Så der er langt imellem jobbene ligenu for mig. og det er ærgeligt for jeg kan jo godt lide det at være med, men på den anden side har jeg også lidt problemer med transporten så det gør ikke så meget ligenu.


.........

Haitham El-Abdallah

Kortfilm, er vejen til at møde varme mennesker og holdninger. God viden, vej og træning for mere kunst/skuespil. Man er med til at sprede glæd, og man bidrager med at gøre forskel, eller man er mindst med til at sende et budskab. Hvad jeg ønsker og søger.


.......

Hauke Oldenburg

Kortfilm er limen der binder hele industrien sammen. Det er her man er fri af kommercielle og kunstneriske bånd. Det er her man kan eksperimentere med lyd, lys, billede, indhold, form og historie. Hvis ikke vi havde kortfilmene havde vi aldrig fået de store produktioner og nok heller ikke de store skuespillere. Filmindustriens laboratorium.. intet mindre.


------

Henrik Grønlund

Det er bare så rigtigt hvad der skrives i dette opslag, kortfilm er guld. Jeg har på forholdsvis kort tid været med i et større antal kortfilm og i starten søgte jeg selv roller i de forskellige opslag. Det gør jeg stadig indimellem, men jeg oplever også mere og mere, at producenterne selv kontakter mig, hvis jeg passer på en rolle. Det handler bl.a. om at opbygge netværk, og jo flere kortfilm man er med i, jo flere kommer man til at kende på området, og dermed udvider netværket sig konstant. I kortfilm får man virkelig mulighed for at udfordre sin indre skuespiller, og dermed kan man jo også hele tiden dygtiggøre sig. I mit tilfælde har det også ført til meget mere via mit netværk. Jeg har således på grund af det været med på mange forskellige produktioner, både TV serier, spillefilm og reklamefilm. Husk at dem der laver kortfilm i dag ofte er folk fra de forskellige filmskoler, men det er også mange af dem der kommer til at lave spillefilm i fremtiden. I langt de fleste tilfælde stiller man op gratis, men idet man via kortfilmene har mulighed for at blive en bedre skuespiller, vil det i mange tilfælde føre lønnede jobs med sig, for mig eksempelvis reklamefilmene, men også andre opgaver. Der er meget positivt at skrive om kortfilm, men der er ingen tvivl – Kortfilm ER guld.

......

Kim Magne Solberg

Kortfilm er en gratis workshop Kortfilm, uanset om det er som statist, en enkelt replik, til større roller eller hovedrollen, så er det lige præcis der man udvikler sig og skaber sit netværk, som kan give jobs senere hen. Det er faktisk meget overraskende hvordan en produktion, kan føre til at andre kontakter én. Kortfilm er der hvor man kan “tillade” sig, at være kreativ, lave fejl og prøve forskellige teknikker af, det kan man ikke på en dyr produktion, der skal man kunne det der kræves. Jeg startede som statist og sugede alt til mig og da jeg var helt ny i denne verden, jeg lærte rigtigt meget af, at observere hvordan auto skuespillere og pro skuespillere spiller, da jeg var statist .... med tiden fik jeg selv troen og selvtilliden, til selv at søge mindre roller. Jeg er stadig på det stadie, hvor jeg syntes de mindre roller er de mest spændende, det er ikke en ambition at skulle have hovedroller ... Så kortfilm må man aldrig undervurdere, det er ikke tidsspilde. Når der står “ulønnet job”, så er det ikke ulønnet.... lønnen er den erfaring du får, ganske gratis, en erfaring du ikke kan betale dig fra. Kortfilm er meget vigtigere end det ... det er også et vindue for andre film folk. Personligt bruger jeg meget tid på at se kortfilm inde på EKKO Shortlist ... der studere jeg skuespillerne og især når man går den autodidakte og ufaglærte vej, så er det GULD værd at bruge tid på at se kortfilm.


....


Mark Emil Jespersen

Men hvad er dit syn på kortfilm? Jeg synes at Kortfilm er den mest nuanceret form for fiktiv teater, i at filmens længde gør i sig selv, at der ikke er tid til at beskæftige sig med flere konflikter, men kortfilmens formål er også, at fordybe sig i en enkelt problemstilling og belyse den, hvilket for mig for filmen til at forholde sig både fokuseret og interresant. Det som pirre mig mest er dens brug af relativt få personer, og ofte kun en enkelt hovedperson. Hovedpersonen er i centrum for handlingen og for de valg, der træffes, hvilket jeg synes er vildt interessant. Hvorfor tænker vi at du skal være meget begejstret for at medvirke i kortfilm på alle niveauer og skal prioritere dem frem for alt andet, selvom langt fra alle er lønnede eller dækker dine udgifter? Jeg er stadig ret ny indenfor professionelt skuespil, så her i 2021 er min ambition at forstærke og bygge videre på de erfaringer jeg allerede har, men især at lærer noget nyt fra inspirerende mennesker som jeg kommer til at arbejde med. Jeg søger altid efter at udvikle mig og øge mit niveau. Hvorfor er kortfilmene så vigtige? Jeg mener at kortfilm er essentielle for den kreative frihed, den er let tilgængelig idet det ikke kræver et stort budget for den producerende. Men også at kortfilm i højere grad fokusere på den enkelte filmskuespiller og dens færdigheder.

......

Merle Werner-Gram

Jeg syntes kortfilmene er en god chance for at lære at stå foran kameraet hvis man er ny til det. Hvis direktøren nu syntes man var en fantastisk skuespiller kunne de jo anbefale dig til en anden og dermed kunne du blive mere kendt. Jeg tror man skal være så begejstret for at medvirke i en kortfilm fordi man har fået en fantastisk chance. Det er også noget af den bedste skuespiller træning man kan få. Man kan også få nogle fantastiske venner fra en kortfilm. Det med pengene er jo en fed bonus men det er jo vigtigere at have det sjovt. De er så vigtige fordi de er en god chance til at gå fra ikke kendt til mere kendt hurtigere. Man bliver også bedre set i en kortfilm end man for eksempel gør i en statistrolle eller reklamefilm

.....

Sean Holmberg

I min optik er kortfilm helt klart vigtige, der de er de helt små skridt frem ad til noget stort. Er det ikke det man siger man skal starte småt for oh kunne komme langt (eller blive til noget stort) kortfilm er helt klart også vigtigt til hvis man nu gerne vil vise sig frem men man kun vil tage sine små skridt af gangen til fx hvis man nu bare ikke følger sig klar eller bare ikke ved om skuespil er noget for en. Jeg tænker hvertfald sådan om kortfilm der jeg også synes de er vigtige at fokusere på:) - håber at høre fra jer, de varmeste hilsner her fra:-) Sean


.....

Søren Kjær

Kortfilm er sindsygt vigtige. De studerende skal øve sig. De skal ud i alle hjørner af deres fag. Det giver også velmenende amatører som mig mulighed for at føre os frem med dialog osv -- med andre ord vi får også lov til at øve os. Det er rent win-win. Og ja økonomien er meget stram på den slags projekter - og hvad så? Jeg har den holdning, at nogle mennesker betaler for at spille tennis eller golf. Jeg betaler lidt for at lege skuespiller. Og hvad får jeg for det jeg betaler? Jeg får nogle fantastiske oplevelser sammen med dedikerede unge mennesker, og deres vilje til at vride vrangen ud på sig selv for at få det helt rigtige skud eller udtryk er da inspirerende. Jeg er bare glad hvis jeg kan hjælpe.

.....

thomas larsen

At blive udfordret er muligt ved at være med i en kortfilm, udover det får man masser erfaring som kan bruges i andre samhæng. Jeg ee personligt kæmpe fan af det og jeg har selv fået store oplevelser, som har har givet mig blod på tand og en masse muligheder????jeg håber at jeg snart får den mulighed igen?


........

Tobias Wegener

"Hvorfor er kortfilm vigtige og hvad betyder de for dig og dine muligheder nu og fremadrettet?" - Jeg vil gerne leve af skuespil, og jeg ser derfor kortfilm som en mulighed for at få et indblik på filmbranchen, men også de værdier filmbranchen indeholder. Jeg vil gerne sætte nye grænser, og jeg håber derfor, at blive involveret i kortfilm. At medvirke i kortfilm kan b.la. åbne nye døre op senere hen, måske at blive anerkendt eller set, og derefter få tilbudt jobs?

....

Tove Bjørn Jensen

Kortfilm giver mulighed for at være med til at gøre det, som burde være enhver skuespillers vigtigste drivkraft: At fortælle en god historie. I kortfilmen får du mulighed for at spille en rolle i et overkommeligt format og får på den måde både en oplevelse og værdifuld træning i at spille foran et kamera.

....

Dit svar?Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


4180 Sidevisninger