Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Når nogen tager kontakt (Vær opmærksom!)


dask nyhed

Når nogen tager kontakt (Vær opmærksom!)

Deadline inden d. 1. januar 2025

Guide til: Når nogen tager kontakt

Det hænder jo heldigvis at nogen ringer og siger:

Hej,

Jeg har set din profil på DASK-online og vil gerne have dig til casting på min/ vores film...

Det er jo dejligt, men der er nogle informationer du altid skal huske at få og nogle ting der skal få dine alarmklokker til at ringe.

Det er VIGTIGT du er opmærksom, for ikke alle der ringer eller skriver uopfordret over facebook eller mail har reelle hensigter desværre... ;-(

1. Filmproducerende ringer ALDRIG fra "Skjult nr". Ganske som du skal være opmærksom på falske mails og facebookbeskeder er "Skjult nr opkald" en ABSOLUT indikator på at noget ikke er som det skal være... Afslut opkaldet og bed om et nr, så du kan ringe op! DETTE KAN IKKE UNDERSTREGES NOK!

Er du pige/ kvinde, skal du bare være særlig opmærksom!

2. Få altid navn og nr på den der ringer. Det er vigtigt at du kan ringe tilbage, hvis du har spørgsmål eller helt skal aflyse jeres evt. aftale.

3. Få altid styr på fakta, hvem ringer, hvorfor og få afklaret om du overhovedet kan og ønsker at være en del af projektet. Mange siger ja lidt for hurtigt, før de har tjekket kalenderen og familieskemaet. Det er aldrig et positivt tegn at ringe tilbage og sige... Det kan jeg ikke alligevel. Så er du ikke den første man ringer til næste gang.

4. Når samtalen er slut, bed dem sende dig noget omkring aftalen på skrift. Enten via SMS eller via mail. Mange gange bliver tingene mere overskuelige hvis du har disse info samlet. Et manus, eller nogle scener fra manus kan også være gode at støtte sig til.

5. De, der ringer er ikke altid trænet i at pitche sig selv eller filmprojekter, fordi det måske er deres første gang. Lyt og spørg ind til projektet. Du er givetvis mere erfaren end dem. Lyt og du får måske rollen... men husk på at man altid starter et sted, med sin første film... og dem der laver film, laver ofte film igen. Næste gang de ringer skal du måske ikke engang til casting ;-)

6. Ringes der fra "Skjult nr", skal du generelt aldrig svare den. Hvem ringer i grundet fra "Skjult nr"?
Spørg altid som det første hvorfor der ringes fra skjult nr. Bed altid om et nr du kan ringe tilbage på. Hvis du ikke kan få det skal du ikke gå videre med samtalen. Heller ikke hvis de ringer fra Hollywood. Har du mistanken om, at der ikke er rent mel i posen, skal du trække dig fra samtalen. Vi oplever det heldigvis sjældent, men det forekommer at folk ringer med projekter fra den fri fantasi.

7. Hvis du er skeptisk og har fået oplyst navn og nr. er google din ven. Facebook og imdb.com er også godt at søge oplysninger fra... ellers kan du ALTID kontakte os!

Denne guide opdateres løbende... Har du bidrag til listen skriv gerne til os ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


3017 Sidevisninger