Viden om

Bliver mit selftape/ CastSelv overhovedet set?


dask nyhed

Bliver mit selftape/ CastSelv overhovedet set?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Bliver mit selftape/ CastSelv overhovedet set?

Vi har netop fået indsendt i 100vis af selftapes i form af CastSelv præsentationer til en stor reklamefilm. Deadline for indsendelse er udløbet og der er ikke mere man kan gøre, hverken rette, slette eller fortryde. Kun håbe på at telefonen ringer om endnu et selftape eller måske rollen direkte!?

Mens du venter, tjekker du du din indsendelse igennem for at få bekræftet om det du sendte har kvalitet nok. I denne proces ser du, at de eneste visninger din film får er dine egne.

Tvivlen opstår!??

Er der overhovedet nogen i den anden ende der ser mit selftape/ CastSelv præsentation (I dette tilfælde)?

Svaret kan både være ja og nej… og næsten

For det første, er der til åbne indsendelser som denne, mange, mange ansøgere. Der kan gå en rum tid med at se alle igennem og det er slet ikke sikkert at turen er kommet til dig endnu!

Det kan også være, at udvælgelsen slet ikke er startet selvom der er gået dage efter deadline.
Castingprocessen starter ikke nødvendigvis når deadline er overstået. På reklamefilm dog, er der lidt mere speed på denne proces.

Ved mange reklamefilm ser man relevante ansøgere igennem mens de kommer. Man venter ikke engang til deadline med at gennemse materiale… af samme årsag er det altid vigtigt at få søgt rollen i god tid. At indsende lige op til deadline kan være din død, da kunden kan have truffet sit valg inden og forelsket sig i den rette.

Men det fører os til det næste. “Relevante ansøgere”. Vi er glade for alle ansøgere, men man starter kun med at forholde sig til selftapes fra de der matcher beskrivelsen, men også de som matcher kundens forventning. Vi oplever altid at mange “tager chancen” og ansøger, selvom de lige er 10 år for gamle, eller er lidt off fra det der søges. Resultatet er, at man bare har spildt alles tid… men mest ens egen. For ansøgningen bliver blot sorteret fra på 1 sek.

Det samme er tilfældet. hvis du ikke matcher kundens forventninger. I forhold til type og udstråling og erfaringsniveau eller manglende. Typebeskrivelser i opslag er ofte mangelfulde eller ikke eksisterende af den årsag, at for mange informationer vil afslå “de rigtige” fra overhovedet at ansøge. Ved at have et åbent sind udelukker man ikke nogen heller ikke selv om man fra start søger noget ret specifikt.

I reklamefilm er det kunden der vælger sin repræsentant, og det er langt fra i alle tilfælde at kunden er skudsikker på sin type fra start… men kender meget sikkert sin målgruppe for reklamen.

Med andre ord. Du kan sagtens være ansøger, som slet ikke kommer i betragtning fordi din profil signalere at du ikke er typen eller har udstrålingen til denne reklamefilm. Af samme årsag bruges der heller ikke et sek. på at gennemse din video. Dine profilbilleder og din profil gennerelt kan være helt afgørende for om man overhovedet ser din video!

Har du da spildt din tid? Ja, sådan kan man vælge at anskue det, men man kan også anskue det som en træning i denne del af processen, som vil gøre det lettere næste gang. Nogle bruger jo virkelig lang tid på deres CastSelv, hvilket jo er dejligt at modtage noget der er velovervejet og gennemarbejdet. Men meget af tiden og frustrationerne går også på de mere tekniske ting. Øvelse gør mester også i denne sammenhæng, som vil give dig et forspring næste gang.

Ang. teknik, så er der en anden lille lumsk ting man skal have for øje, før man dømmer sig selv ude af en castingproces. Når der ansøges via youtybe eksempelvis bliver en visning først registreret efter “x” antal sek. Det vil sige, at vi sagtens kan have påbegyndt visning af din video, men slukket undervejs uden at visningen registres som en visning.

Det kan du jo så tolke som et afslag eller en afvisning i den anden ende, men er langt fra tilfældet. Du ved ikke hvor vi er i denne proces!

Vores proces i den anden ende er i første omgang en grovsortering. Vi gennemgår alle ansøgere med en grovfil. Først sortere vi alle de “Forkerte fra”, dernæst de der “ikke matcher”… og alle de der så matcher indenfor en vis spændevide påbegynder vi vores videogennemsyn.

I denne første del af processen ser vi ingen videoer til ende, men laver en plus og en minus bunke.

Plus bunken, tager vi os efterfølgende tiden til at se mere eller mindre helt igennem og sender videre til videre godkendelse hos kunden.

Er kunden ikke helt tilfreds, eller ombestemmer kunden sig og ændre lidt retning på type og udstråling kan hele vores proces starte forfra blandt de ansøgere vi har fået og nogle nye komme i spil. Nogle gange må vi åbne for ansøgere igen og ændre opslagets ordlyd.

Så jo vi ser dit selftape, eller noget af det… hvis du passer ind i vores abstrakte og komplekse verden. Men, hver gang du ansøger “Rigtigt”, signalere du noget vigtigt. At du er aktiv og interesseret. For en stund er du “Top of mind”. Vi sidder i disse tider med mange projekter samtidigt, og du vil sagtens kunne opleve, at du kontaktes vedrørende helt andre projekter end dem du ansøger, fordi du her er den “helt Rigtige”

Se en sjov musikvideo om enmet fra facebook her

Pøj, pøj derude… Never give up, og skriv altid til os hvis du har spørgsmål.

Har du et spørgsmål på tungen kan du være sikker på at du ikke er den eneste ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1873 Sidevisninger