Viden om

ADVARSEL!!! - Buy-Out aftaler (Reklamefilm)


dask nyhed

ADVARSEL!!! - Buy-Out aftaler (Reklamefilm)

Deadline inden d. 1. januar 2025

ADVARSEL!!! - Buy-Out aftaler (Reklamefilm)

Vi oplever en stigende tendens i markedet til at reklameproducenter vil indgå såkaldte "Buy-out" aftaler i forbindelse med produktion af reklamefilm.

Helt generelt vil vi kraftigt anbefale dig ALDRIG at indgå i sådanne aftaler.

I særdeleshed skal du være opmærksom på TV.

Medvirker du i en reklamefilm som rolletager (Altså hovedrolle eller birolle) på TV efter indgåelse i en Buy-out aftale, kan dette få konsekvenser for dig for ALLE fremtidige optrædener i reklamefilm fremadrettet.

Mange "kommende", ønsker ikke at have dig som repræsentant for deres virksomhed, hvis du samtidigt kan være hovedrepræsentant for en anden.

Medvirker du som statist eller person i billedet er det en anden historie. Er det reklamefilm som kun kontraktmæssigt skal køre på sociale medier er det igen en anden historie. Du kan medvirke som statist ubegrænset også på TV uden at dit ansigt bliver "Slidt"... men ikke som rolletager!

Bliver du tilbudt Buy-out aftaler som rolletager, skal du sikre dig en ordenlig løn, da de i princippet køber dig fra at medvirke i andre reklamefilm.

Det skal dog til historien lyde, at reklamefilm kun i meget, meget sjælden grad genbruges i flere år, men med en Buy-out ved du det bare ikke. Hvis producenten insistere på en Buy-out aftale, vil det være din ret at forhandle en aftale på 4-5 år i stedet, med en option på forlængelse af et år ad gangen hvis dette kommer på tale.

Reklamefilmene er vigtige for dig, fordi det er her du løbende kan have en indtægt som skuespiller.

Har du for mange buy-out aftaler ude og er blevet fristet af en god timeløn, skyder du bare dig selv i foden.

Har du en Agentprofil her på DASK-online, kan du altid sende os din kontrakt... så kigger vi på den ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


3664 Sidevisninger