Andet

Historier fra virkeligheden/ Majken Blaess Møgelbjerg - I H.C. Andersens fodspor


dask nyhed

Historier fra virkeligheden/ Majken Blaess Møgelbjerg - I H.C. Andersens fodspor

Deadline inden d. 1. januar 2025Historier fra virkeligheden/ Majken Blaess Møgelbjerg - I H.C. Andersens fodspor

Vi er beriget herinde på DASK at have en oase af talent der stikker i alle mulige retninger og inspirere os, som det forhåbentlig inspirere dig.

Skuespillerens virke er historiefortælling i den ene eller den anden form, men det handler også om at du som skuespiller lander et udtryk, en form... som gør dig særegen. Det er ikke noget der opfindes fra dag til dag, men som udvikler sig over tid... over år.

Majken Blaess Møgelbjerg er et konge eksempel på dette. Vi er desuden beriget ved at have haft Majkens selvskab her på DASK i snart 20 år og hun er nu som den største naturlighed en del af vores 5. årgang på vores skuespilleruddannelse "DNA"


Majken fortæller:

Historiefortælling har altid fyldt meget i mit liv. Som barn fik jeg læst højt af gamle historier fra en tidlig alder, og jeg var dybt fascineret af sprogbrugen i dem, som på en eller anden måde gjorde historierne mere levende og fængende for mig.

Før jeg kunne læse selv, sad jeg ofte med gamle eventyr bøger, så på billederne, og fortalte historien ud fra det jeg kunne erindre, og se på billederne.

H.C. Andersen gjorde et særligt indtryk på mig, og jo mere jeg lærte om ham, og hans historier, jo mere blev jeg grebet af hans univers. Den store samlede H.C. Andersens Eventyr, som mine forældre havde stående, var som et opslagsværk for mig, og jeg elskede at finde små skatte af ukendte fortællinger, iblandt de mere kendte historier.

På et tidspunkt fik min mor en boks med cd’er “100 kendte skuespilere læser H.C. Andersen”. Jeg var solgt. Jeg hørte dem om og om igen, og kunne flere af teksterne udenad. Jeg vidste at jeg en dag var nødt til at indspille det hele selv, og mere til.

Kanalen H.C. Andersen Fortællinger er mit hjertebarn. Min interesse for sprog, historie, eventyr, og manden selv, er her flettet sammen af mig selv, med min egen tid, og mine egne følelser.

Mange mennesker tror at de kender H.C. Andersen og hans historier, men jeg lover dig, at du kan finde nye lag, i selv de mest kendte historier. Jeg har læst dem utællelige gange, og opdager stadig nye detaljer.

Jeg har oprettet kanalen for min egen skyld. For at lære historierne bedre at kende. For at dele historierne med andre. For at minde folk om, at historier ikke kun er til for børns skyld, men i høj grad også for voksne.


Kopier linket her til din browser og lyt med til omkring oplæsninger af HCs Eventyr: https://www.youtube.com/channel/UCfzgbYEfxr7__f15NyR58iQSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


2964 Sidevisninger