Viden om: Du skal arbejde for at få jobbet!


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Du skal arbejde for at få jobbet!

Deadline inden d. 1. januar 2023

Du skal arbejde for at få jobbet!

Størstedelen af alle vores brugere her på DASK-online har en enten synlig eller skjult drøm om at blive skuespiller eller at prøve kræfter med det.

Vi har jo netop lavet en platform som gør dette muligt og mange har også succes hermed. Men vores erfaring i de mange år vi har været til viser os at mange, mange giver op inden de overhovedet har forsøgt!

Det kræver nemlig en indsats at få jobbet, og ofte en mangeårig indsats.

Jobbet som skuespiller kommer ikke fordi du lige har tid eller lyst. Jobbet kommer når rollen er til dig, hvor du passer ind i karakteren men også i den større sammenhæng med det øvrige cast og naturligvis i din travle hverdag. Du skal være klar når muligheden byder sig!

Men inden du får rollen starter arbejdet. Arbejdet starter fejlagtigt IKKE når du skal til casting. Den er startet lang tid før.

Det hele starter ved din profil. Dit online CV. Hvis du ikke bruger tid på at gøre det spiseligt, læsevenligt, overskueligt... giver dig tid til at læse vores guide om gode castingbilleder, CV opsætning mv. bliver du valgt fra meget hurtigt.

Du skal signalere at du er sulten og at du gerne vil have job... Og jo, det udstråler din profil faktisk. (Se evt. vores agentprofiler fra forsiden i vores skuespillerdatabase. Hvem ville du ringe til, eller hvem ville du ikke ringe til?)

Men det er den mindste del af dit arbejde...

Nu tænker du sikkert at en stor del af arbejdet er forberedelsen til den casting du skal til når du kommer så langt. Teksten, scenen, manus, karakteren osv. men nej, dit arbejde er startet langt tidligere.

Det starter med din skuespillertræning. Hvordan bearbejder du teksten, hvordan analysere du scenen, hvad bruger du konteksten fra manus til, hvordan fortolker du karakteren... Hvilke valg tager du, hvilke fravalg tager du?

Det er det man går på skuespillerskole for at lære og det tager år at komme til et vist niveau. Daglig træning, on-going... igen og igen.

Hvor ofte træner en fodboldspiller som gerne vil til tops? Jo, tingene kan godt sammenlignes. Som skuespiller er du produktet sammen med holdet... ganske som fodboldspilleren.

Men langt de fleste tror ikke at det kræver arbejde for at få arbejde. Det er vores største udfordring med den gruppe af mennesker vi repræsentere.

Stil dig selv spørgsmålet. Hvor meget vil jeg være skuespiller? Hvor meget vil jeg arbejde for det? Hvilken indsats vil jeg gøre og hvad vil det koste? Ikke nødvendigvis koste i Kr/ øre, men koste i afsagn. Du skal prioritere noget fra og vælge skuespillet til.

Du får ikke kamptræning hvis du takker nej til kortfilmene i weekenden. Du for ikke indsigt hvis du ikke læser og analysere tekster og prøver kræfter med teaterscenen som er en stor del af det at være skuespiller.

Mange læser, faktisk ikke en gang det vi skriver her men er stoppet langt tidligere. Men ikke dig ;-)

Det kræver et arbejde, at få arbejde

Men vi hjælper dig gerne i denne proces ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1245 Sidevisninger