Viden om

Sådan vælges du ud til statistjobs som jyde eller fynbo i KBH!


dask nyhed

Sådan vælges du ud til statistjobs som jyde eller fynbo i KBH!

Deadline inden d. 1. januar 2025

Sådan vælges du ud til statistjobs som jyde eller fynbo i KBH!

Vi er ramt af et på mange måder stort paradoks. Vi har omkring 32.000 profiler på DASK-online og faktisk omkring 16.000 som bor på Sjælland og 16.000 i det jyske og på fyn (ca)

Men omkring 90% af alle optagelser foregår på Sjælland og i KBH generelt.

Det giver i sig selv en geografisk skævvridning og ikke ligefrem lige muligheder, fordi det nu engang er mere besværligt og omkostningsfuldt at tage fra Randers til KBH end fra Bagsværd.

Af praktiske årsager vælges statister ud fra hvor i landet de bor (Nærhedsprincip), også med det økonomiske aspekt for øje. Når statistarbejde i udgangspunktet er frivilligt, hvor man tilbydes en påskønnelse, overvejes det nøje hvem man vælger ud til hvilke roller.

Hvis du har prøvet at være statist før vil du vide at justeringer i mødetider hele tiden forekommer. Nogle gange er der helt scener der udgår i dagene op til optagelse, og i de meste grelle tilfælde møder man op uden at komme på... Det sker heldigvis sjældent, men det forekommer.

Ændringer eller tilpasninger er belastende for både dem der bor i Bagsværd, men må forekomme at være en kende ekstra belastende hvis man kommer fra Randers, af en lang række årsager som du sikkert godt kan forestille dig.

Når det er sagt, vil vi meget gerne have jyder og fynboer med. Københavnerne synes faktisk også det er sjovt at se nye ansigter en gang i mellem ;-)

MEN!

Når du som jyde eller fynbo søger opslag i KBH, skal du bare være opmærksomme på disse ting.

Du skal indfinde dig med at du skal søge nogle flere KBH jobs før du udtages, og når du udtages skal du slå til. Viser du os på den anden side, at du gerne tager turen og omkostningerne en gang eller 2 om året, vælger vi dig også ud. Så det er vigtigt, at du også kan når du søger.

Det er vigtigt når du søger, at du ved hvordan du kommer til og fra og har en fornemmelse af hvornår det første og sidste tog går, og ikke noget du finder ud af i sidste øjeblik og derfor må melde fra.

TIP: Når du søger Job langt fra din bopæl, så er det vigtigt du skriver en kommentar i kommentarfeltet inden du ansøger. Her skal du fortælle, at du eksempelvis har bil eller overnatter ved din søster ved samme lejlighed. Det giver os grund til at vælge dig til.

TIP: Nu din oplevelsesrejse her jo er forbundet med udgifter, er det meget væsentligt at du grundet den påskønnelse du måtte få, faktisk kan få fradrag for din kørsel.

OGSÅ fradrag hvis du modtager et gavekort på 300 kr. eksempelvis.

Det kræver dog at du via din selvangivelse selv vælger at opgive beløbet, da kan du trække din transport fra som befordring efter gældende regler. Modtager du honorar opgives dette helt af sig selv, fordi producenten indberetter beløbet.

Derfor: Søg gerne, når du finder jobbet på Sjælland interessant. Vær indstillet på justeringer, og find en mulighed for fleksibilitet her... og skriv i kommentarfeltet

SÅ øger du du sandsynlighed for udvælgelse betragteligt

Vi ser frem til at se dig på optagelse i KBH ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1582 Sidevisninger