Viden om: Når jobs falder sammen - Det evige paradoks?


dask nyhed
dette opslag på Facebook

Når jobs falder sammen - Det evige paradoks?

Deadline inden d. 1. januar 2024

Når jobs falder sammen - Det evige paradoks?

I vores daglige dialog over telefonen, via sociale medier og igennem vores studerende på vores DNA uddannelse er der nogle paradokser som bliver ved med at se dagens lys. Det er ofte de samme problemstillinger, som dog er svære at svare på helt generelt fordi alle situationer altid har en tvist. Vi har nu tænkt os at give det et skud alligevel, vel vidende at du kan sidde med en situation der ikke helt passer som hånd i handske her...

Vi har mange jobs hen over året her på DASK-online. Mange er vores helt egne, dvs. jobs vi caster (Skuespillere) eller folk vi koordinere (Statister)... og så er der jobs vi assisterer på og jobs vi blot formidler på forskellige niv.

Fælles for alle jobs er, at de kommer i bølger hen over året. Castings kommer i bølger for sig og er ca. 2-3 måneder forud for selve produktionen, hvor statisterne skal findes. Mange gange er vi heldigvis ind over begge processer på de produktioner vi er involveret i, hvilket gør vi kan forberede os til travlhed. (Lineups)

Der er klart flest castings i foråret og mest travlt på statistfronten i efteråret. Men der castes og koordineres hele året, men bare lidt ujævnt fordel. Det er med andre ord, vores årstider.

Selvom vi har mange profiler og har mange produktioner, er der langt fra jobs til alle. Af mange forskellige årsager, som vi har beskrevet i andre artikler her i "Viden om". Men vi har også en gruppe af brugere/ medlemmer som slås om de samme jobs på samme tid - og det kan give nogle gevaldige udfordringer.

Mange/ flere oplever at være kaldt til casting på flere forskellige produktioner, i forskellige roller... men hvor produktionen falder på samme tid. Skuespillerne her kan jo kun være et sted på samme tid og kan derfor kun takke ja til en af rollerne, hvis spilleren jo vel at mærke får en af rollerne - og det er jo en del af paradokset.

Castingprocesser er forskellige, fordi hver film er forskellig og castsammensætningen kan være kompleks. Beslutningen om hvem der får hvilke roller, når vi snakker spillefilm/ Tv-serier er kritisk og der er mange forhold der skal afstemmes. Derfor vil du til denne type af castings opleve mange/ gentagende castingrunder og ventetid på svar.

Alt imens, du er til casting på andre produktioner, som måske har en hurtigere proces hvis produktionen er mindre eller hvis rollen er mindre. Jo større rolle du er i betragtning til desto længere en proces.

For mange skuespillere er det ikke kun film, men også teaterproduktioner som virkelig kan komplicere tingene.

Læs mere ved din statist/ skuespiller - eller agentprofil

Du kan også kommenterer på artiklen, som vi løbende holder opdateret ;-)

Tak for at være her og for at læse medSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1460 Sidevisninger