Viden om

Udvælgelse via opslag på DASK-online - Fra Jord til Bord


dask nyhed

Udvælgelse via opslag på DASK-online - Fra Jord til Bord

Deadline inden d. 1. januar 2025

Udvælgelse via opslag på DASK-online - Fra Jord til Bord

- Inden du læser videre... Hvorfor kalder vi denne artikel "Fra jord til bord?"


Vi har afholdt flere zoom møder omkring udvælgelsesprocessen, som har interesseret mange hvorfor vi nu også laver et skriv om det, selvom en synlig gennemgang ofte giver en bedre indblik. Vi kan desværre ikke lave video på dette, der vi har nogle persondata der skal beskyttes her...

CastingOpslag...

Opslag laves oftest kun i casting-sammenhænge hvis det skal igennem vores CastSelvsystem, eller hvis vi skal finde noget som ikke vedr. skuespillerfærdigheder. (Eksempelvis: Hvis vi søger nogen der kan ride, jogglere eller er håndværker i virkeligheden eller med andre konkrete ikke skuespillermæssige kompetencer.)

Søges der efter skuespillere, henviser vi altid de producerende/ castere/ instruktører til at finde emner i vores skuespillerdatabase. Her tager de selv kun direkte telefonisk kontakt til de profiler de finder egnede og vil gå videre med i forhold til en videre casting. Lavede vi opslag her, skulle de producerende forholde sig til en masse de ikke ville gøre brug af, og det er et forstyrrende element når man caster.

Af samme årsag kan det syne/ ligne/ forekomme at vi ikke har mange castingopgaver fordi der ikke laves opslag. Men de findes, de er bare i kategorien "Lukkede castings". Af samme årsag er det helt afstyrlig vigtigt at du gør dig umage med din profil... ellers er der overhovedet ikke nogen der kigger på dig, heller ikke selv om du ansøger via vores CastSelvsystem

Vi laver Castingopslag i forbindelse/ samarbejde med casteren/ producenten i den anden ende. Hver film er forskellig, hvorfor alle ønsker noget forskelligt. Derfor er der ingen standart man kan anvende til formålet. Man kan som ansøger godt tage udgangspunkt i noget man tidligere har anvendt, men det anvises at man starter forfra til hvert projekt.

Når man har ansøgt som anvist kan vores samarbejdspartner i den anden ende se en oversigt med alle ansøgere, i et åben vindue med profilbillede/ video og persondata. Den producerende kan klikke sig videre ind på profilen efter flere info, men også kategorisere og shortliste.

Hvilken proces den producerende har er meget forskelligt. Nogle ser alt igennem, andre plukker ud og ser noget igennem. Processen er ofte forbundet med hvor mange ansøgere det enkelte projekt får og hvor meget tid castere har i den anden ende.

Det giver sig selv at modtager man 500 ansøgere, har man mindre tid end hvis man modtager 50. Antal af ansøgere variere meget fra opgave til opgave.

Vi ved af egen erfaring når vi anvender vores system, at langt fra alle gennemses. Vi fokusere kun på dem vi synes matcher til den opgave vi har fået stillet. Tager du derfor chancen og søger en rolle du ikke matcher, spilder du blot din tid.


StatistOpslag...

Langt de fleste af vores opslag er statistopslag. At rekruttere statister er en helt anden proces end ved casting af skuespillere, derfor skal man kende til forskellene. Når det er sagt forsøger vi faktisk at omvende processen for statistkoordinatoren. Af samme årsag har vi i sommeren 2020 sorteret vores database i 2 enheder. En med skuespillere som altid, men nu også en med statister. I mange tilfælde er det en fordel at en statistkoordinator selv kan være opsøgende på de rigtige og i god tid.

Vores mange lineup-arkiver, som du sikkert har bemærket har lidt samme formål og supplere vores statistdatabase ganske godt. Hvis vi skulle slå et opslag op for hver dag der søges statister på en produktion ville vi drukne i opslag til alles forvirring.

Opsætningen den statistkoordinerende har adgang til ligner den vi anvender til casting, blot uden videodelen. Det giver den koordinerede et hurtigt overblik, ofte over flere hundrede ansøgere. Mange statistkoordinatorer booker via mail, men det er en håbløs proces da der altid er 10 gange så mange ansøgere som til castings, hvor der jo også er mange.

Eksempel: Til en scene til Hvidstengruppen 2 i foråret 2021, fik vi til en enkelt optagedag 2600 ansøgere. Havde vi bedt folk sende mails var det gået helt galt. bare det at åbne så mange mails og forholde sig til indholdet i sig selv ville tage en uge... og så ville vores koordinering end ikke være startet.

Jo, vores system giver et hurtigt overblik og gør at man kan starte arbejdet med det samme ;-)

Hvem der bliver så bliver udvalgt og hvorfor kan du læse mere om herinde under "Viden om".

Tak fordi du er her og fordi du læser med ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1165 Sidevisninger