Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Du skal arbejde for at få jobbet!


dask nyhed

Du skal arbejde for at få jobbet!

Deadline inden d. 1. januar 2026

Du skal arbejde for at få jobbet!

Størstedelen af alle vores brugere her på DASK-online har enten en synlig eller skjult drøm om at blive skuespiller eller at prøve kræfter med det. Det starter i det små, for derefter at vokse. Kan du se dig selv her?

Vi har netop skabt en platform, der gør det muligt at vokse, og mange har også succes med det. Men vores erfaring i de mange år, vi har været til stede, viser os, at mange, mange giver op, før de overhovedet har forsøgt!

Det kræver nemlig en indsats at få jobbet, og ofte en mangeårig indsats. Kunsten ligger jo ikke i at søge jobbet, men i at få det.

Jobbet som skuespiller kommer ikke, fordi du lige har tid eller lyst. Jobbet kommer, når rollen passer til dig, hvor du passer ind i karakteren, men også i den større sammenhæng med det øvrige cast, og naturligvis i din travle hverdag. Du skal være klar, når muligheden byder sig, og prioritere det, når muligheden byder sig.

Men inden du får rollen, starter arbejdet. Arbejdet starter ikke fejlagtigt, når du søger rollen, eller når du bliver kaldt til casting via din profil. Det er startet lang tid før.

Det hele starter med din profil. Dit online-CV. Hvis du ikke bruger tid på at gøre det appetitligt, læsevenligt, overskueligt... hvis du ikke giver dig tid til at læse vores guide om gode castingbilleder, CV-opsætning mv., bliver du valgt fra meget hurtigt.

Du skal signalere, at du er sulten og gerne vil have jobbet... Og ja, det udstråler din profil faktisk. (Se evt. vores agentprofiler fra forsiden i vores skuespillerdatabase. Hvem ville du ringe til, eller hvem ville du ikke ringe til?)

Men det er den mindste del af dit arbejde...

Nu tænker du sikkert, at en stor del af arbejdet er forberedelsen til den casting, du skal til, når du kommer så langt. Teksten, scenen, manuskriptet, karakteren osv., men nej, dit arbejde er startet langt tidligere.

Det starter med din skuespillertræning. Hvordan bearbejder du teksten, hvordan analyserer du scenen, hvad bruger du konteksten fra manuskriptet til, hvordan fortolker du karakteren... Hvilke valg tager du, hvilke fravalg tager du?

Det er det, man går på skuespillerskole for at lære, og det tager år at nå et vist niveau. Daglig træning, ongoing... igen og igen.

Hvor ofte træner en håndboldspiller, der gerne vil til tops? Jo, tingene kan godt sammenlignes. Som skuespiller er du produktet sammen med holdet... ganske som håndboldspilleren.

Men langt de fleste tror ikke, at det kræver arbejde at få arbejde. Det er vores største udfordring med den gruppe af mennesker, vi repræsenterer.

Stil dig selv spørgsmålet: Hvor meget vil jeg være skuespiller? Hvor meget vil jeg arbejde for det? Hvilken indsats vil jeg yde, og hvad vil det koste? Ikke nødvendigvis koste i kroner/øre, men koste i afsagn. Du skal prioritere noget fra og vælge skuespillet til.

Du får ikke kamptræning, hvis du takker nej til kortfilmene i weekenden. Du får ikke indsigt, hvis du ikke læser og analyserer tekster og prøver kræfter med teaterscenen, som er en stor del af det at være skuespiller. Du skal skabe dit eget aktive netværk af folk omkring dig, som motiverer og inspirerer dig. Ligesindede.

Du kan finde dem herinde, hvis du engagerer dig!

Mange læser faktisk ikke engang det, vi skriver her, men er stoppet langt tidligere. Men ikke dig ;-)

Det kræver arbejde at få arbejde.

Men vi hjælper dig gerne i denne proces ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


761 Sidevisninger