Viden om

25 års JUBIIILÆUM - ALLE profiler ned sat med 200 kr!

Sådan får du en SkuespillerAgent?


dask nyhed

Sådan får du en SkuespillerAgent?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Vi er din eneste reelle mulighed for at opnå noget der minder om en repræsentation i Danmark, med udgangspunkt i det niveau du befinder dig på, som vi repræsenterer fra vores platform her...

Forklaring:


Hvilket formål tjener agentprofilerne på DASK-online, og hvad gør dem særlige?

Som noget nyt pr. 01-01-2019 indførte DASK-online agentprofilen for at kunne repræsentere dig som din skuespilleragent. Dette er en mulighed, du ikke finder andre steder, da muligheden for en skuespilleragent kun foreligger for skuespillere med uddannelse eller dem, der har haft et gennembrud.

Hvorfor og hvad det betyder, kan du læse mere om her:


Om Agenture
Der er ikke nogen agentkultur i Danmark, som man ser mange steder i udlandet. Det danske marked er alt for lille, og der er for få opgaver til at støtte en bred agentkultur. Dog findes der en agentkultur i Danmark, som har udviklet sig de seneste år, og den henvender sig til eliten af danske skuespillere eller "shooting stars" (upcomings), som har bevist deres potentiale, primært med det udenlandske/internationale marked for øje.

Der findes ikke et kommercielt marked i Danmark, der repræsenterer den gruppe af skuespillere, som primært er repræsenteret på DASK. Dette omfatter hobbyskuespillere, freelancere og autodidakte. (I nogle tilfælde forbundsspillere)

En agents rolle er grundlæggende at være opsøgende i forhold til castings/auditions og at pitch dig til andre castere/producenter, så du kan få adgang til de lukkede castings og dermed få en chance for at få rollen. En agent varetager også lønforhold og kontrakter i forhold til de roller, du er i spil til og lander, samt fungerer som din advokat og forhandler.

Normalt er du på kontrakt hos en agent, som binder dig i en periode. Typisk indebærer det, at du ikke må være repræsenteret andre steder, og at alle job og lønforhold skal gå igennem din agent. En agent tager typisk 15-25% af den løn, du modtager, når du har landet en rolle, uanset hvor jobbet kommer fra. I mange tilfælde må du ikke udføre ulønnet arbejde. I nogle tilfælde stiller agenten også krav til, at du skal promovere dig på bestemte måder og dygtiggøre dig ved at tage specifikke kurser. Men agenturer er forskellige, og kontrakter er ofte individuelle.

Du skal have et vist niveau og potentiale, ellers vil det eksisterende agentmarked ikke røre dig med en ildtang. Det er en forretning, og din agent skal kunne se en investering i at bruge tid på dig. Du er produktet ;-)

Markedet og kulturen i udlandet er grundlæggende anderledes, og du må aldrig lave denne sammenligning. At være repræsenteret af en udenlandsk agent kunne derfor virke tillokkende, men her konkurrerer du bare med alle andre skuespillere på hjemmemarkedet i det land, og din agent vil desuden skulle forhandle diæter, ophold og transport. Uden et gennembrud herhjemme er en udenlandsk agent ikke en anbefaling.

På DASK-online gør vi det derfor på vores måde og tager udgangspunkt i disse forhold, fordi danske forhold er specielle, og fordi du (som vi repræsenterer) sikkert har arbejde, studie, familie osv., som også skal gå op i en højere enhed.


Men hvorfor på DASK-online?
Der har været et skred i løn- og kontraktforholdene i forhold til skuespilleres medvirken i reklamefilm i de seneste år. Vi har igennem de sidste par år haft mange forskelligartede sager fra vores medlemmer, hvor de er blevet direkte snydt. Vi kan ikke ignorere dette, da netop reklamefilmene er en fundamental indtægtskilde for den type skuespillere, vi repræsenterer, og som for mange er et grundlag for at kunne tage fri fra arbejde, så netværk kan skabes i eksempelvis ulønnede kortfilm. Dette fundament forsvinder helt, når kommercielle producenter underbyder markedet via opslag på Facebook, som derefter deles ukritisk via formidlingssider. Vi kan ikke stoppe denne udvikling, men vi kan bremse den. Så det gør vi fortsat, selvom vi også må justere vores principper og tilpasse os markedet. Vi kan ikke ændre verden, men bremse udviklingen.

Har du en agentprofil hos os, er vi din advokat UANSET hvor jobbet kommer fra. De jobs, der kommer fra os, har vi tjekket på forhånd, så her skulle der helst ikke være slinger i valsen i forhold til de retningslinjer, vi udstikker. Men vi tager også din sag, hvis du tilgår jobbet fra andre platforme eller Facebook. Her er det dog vigtigt, at du læser vores vejledninger, så du ikke ender med håret i postkassen. Vi kan helt sikkert hjælpe dig, men ikke trylle en dårlig oplevelse tilbage. Vi skal forebygge og ruste dig til næste gang ;-)

I forlængelse af dette skal det nævnes, at det ofte ikke er producenten selv, der nødvendigvis gør tingene af ond vilje, men fordi de rammer, der stilles fra kunden (virksomheden), ikke matcher virkeligheden.


Sådan gjorde vi fra 01-01-2019, og fortsætter med at gøre også i 2025:

 • Vi repræsenterer dig og er din advokat (hvis dette er dit ønske, ikke et krav), men IKKE på kontrakt. Du kan derfor sagtens være agentprofil med alle de andre fordele, vi giver, uden at være repræsenteret af os (valget er dit).


 • Du er frit stillet og kan være repræsenteret på andre platforme og ved andre agenter/bureauer, samtidigt med at du er hos os, måtte de findes. Ingen binding. (Det er faktisk vores anbefaling, at du breder dig ud).


 • Vi tager ikke noget fee af den løn, du måtte tjene fra jobs, vi skaffer dig, eller som tilkommer dig andre steder fra, og vi anbefaler altid, at du medvirker i ulønnede kortfilm på alle niveauer, da disse er katalysatoren for dine efterfølgende jobs... også de lønnede.

  Grundlæggende caster agenter ikke, da agenten ville kunne påtage sig en dobbeltrolle.

  Vi caster dog stadig og assisterer andre castinger, men tager her heller ikke procenter af din løn, hverken som caster eller agent, hvorfor vores eventuelle dobbeltrolle forsvinder.


 • Vi kigger på din kontrakt (lønnede opgaver) INDEN du skriver under og forhandler den, hvis den ikke stemmer overens med god skik og praksis. Har du skrevet under, kan vi sjældent redde dig ud af situationen, men derimod klæde dig på til næste gang. Send os derfor din kontrakt eller spørg ind til forholdene inden underskrivelse.


 • Vi er ikke et forbund eller en fagforening og kan ikke stille krav til producenterne om lønforhold for vores brugere. Vi er ikke en juridisk instans, men kan give en retning og bestemme, hvad vi deler på vores platform, som vi allerede gør. Vi fastsætter rammerne for dig og dem, der benytter vores system.


 • Vi anbefaler dig videre i systemet, når vi har roller, der matcher dig, altså hvis vi synes, du matcher. Det skal på ingen måde fritage dig selv for at tage initiativ og være aktiv.

  Jo bedre vi kender dig, desto bedre kan vi anbefale dig til de rette steder. Så fordi du får en agentprofil i morgen, er det ikke ensbetydende med, at vi anbefaler dig videre... Ikke før vi kender dig! Kendskab er en proces. Vi lærer dig at kende gennem dit engagement, din interesse, ihærdighed og fleksibilitet. Vi ved godt, at du har arbejde, studie og måske børn, og at alle disse ting skal passes ind i en større sammenhæng. Vi anbefaler, hvis du er den rette type, kender dit faglige niveau og har den rette indstilling.


 • Herudover har vi pr. 1/10 2021 taget et nyt initiativ med vores Ongoing Filmskuespillertræning (se kurser). Du kan frit træne vores øvelser, men som en del af pakken kan du tilmed få et 12-ugers gratis forløb, så vi netop kan lære dig og dit niveau bedre at kende. Men vi anbefaler også, at du hele tiden tager kurser, om det er nogen, vi afvikler eller ej, er underordnet.


 • Vi har også en aftale med agentbureauet "Teamplayers" om at pitche nye spændende skuespillere på markedet, men her anbefaler vi kun, hvis også vi kan se et større potentiale i dig. Vores Ongoing forløb kan være første logiske skridt i den afklaring.


 • Du er fri til at tage alle typer jobs og gøre, som du vil, om de er ulønnede eller lavtlønnede. Vi er din advokat, som du kan vælge at tage i brug ;-)


 • Du skal lytte til os, men gøre, som du vil, for du er ikke bundet af nogen kontrakt med os  Sådan ansøger du!

  Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.  Mvh Tommy Duus

  Caster/ Branchevejleder


  709 Sidevisninger