Viden om

Sådan optimerer du sandsynligheden for at dit barn får filmerfaring


dask nyhed

Sådan optimerer du sandsynligheden for at dit barn får filmerfaring

Deadline inden d. 1. januar 2025

Sådan optimerer du sandsynligheden for at dit barn får filmerfaring

Skal man have rollen i en Julekalender, spillefilm, Tv-serie mv. (Altså en større rolle) er det at have tidligere filmerfaring et meget vigtigt parameter. Erfaringen fra tidligere ruster bare barnet & forældrene bedre til den næste opgave.

Det at have viden og indsigt i hvordan filmproduktion foregår før, under og efter er ret uvurderligt. Mange gange mere på det psykologiske plan end på det praktiske.

De børn der vælges ud til de sidste castingrunder til de større roller, er meget ofte dem som har erfaring fra tidligere i skuffen. Ikke altid, men i 98% af tilfældene.

At stå til en casting med ganske få mennesker, til at være på et film set med crew, instruktør, kameramand, stylister, medskuespillere og statister kan få alle til at falde bagover.

Erfaring på alle niveauer er vigtige at få sig, og der skal ofres lidt undervejs i denne proces. Men du/ I kan helt selv være med til at påvirke/ fremme denne proces og dermed sandsynligheden for at komme nærmere rollen.

Det eneste du/I aldrig kan kontrollere er, typen vi søger, alderen, tidspunktet for optagelserne og hvor i verden der optages. Det er de vilkår der er fra produktion til produktion, som man ikke kan gradbøje.


Men hvordan får man erfaring når man ikke har erfaring?

Her er der 2 helt universiele gode råd som du/ I SKAL tage til jer


1. Søg statistjobs med dine forældre!?/ med dine børn

Statistjobs gør dig ikke til en bedre skuespiller, men kan tænde lidt ild og sætte fart på ambitionerne om mere og om det næste. Lyst og motivation er altid det bedste brændstof.

Men statistjobs med dine forældre/ børn, giver jer en erfaring sammen som er meget vigtig i den videre proces. Forældrenes rolle er vigtig for deres forståelse for processen omkring det at skabe en film og oplevelse og stemningen på en optagelse med ventetid mv. som også skal være på plads. Fælles oplevelser giver et fælles udgangspunkt forældrene kan rådgive ud fra, og det er helt afgørende.

Det er også her forældrene kan se deres børn vokse og se om det er noget man skal investere sin tid i fremadrettet. For tid og prioritering af tid og tilsidesættelse af andre ting (Skole/ håndbold osv.) er den næste fase.

Når vi søger børn (under 15 typisk) forlanger vi meget ofte her på DASK-online, at en eller begge forældre medvirker, af samme årsag men også af praktiske årsager for produktionen. Det er bare mere trygt for et barn at mor eller far er med og ikke skal bruge dagen med 100 fremmede mennesker...


Sådan gør du!

Har du et barn her på DASK-online, skal du oprette en profil som forældre OGSÅ. Så I begge har en profil og begge/ alle kan søge de opslag når vi søger statister. Det fremmer jeres sandsynlighed for at I vælges ud fra mængden af ansøgere betragteligt.

Opret jer under "Opret profil" fra forsiden af DASK-online

Vær dog opmærksom på at alle profiler oprettet i vores system skal oprettes med forskellige mailadresser. Hvis dette kniber med dem i i forvejen har opret da en gratis Gmail til formålet. - Man kan for nemheds skyld have samme password, så er der mindre at huske på ;-)


2. Lav dine egne film (For dig selv/ med venner/ i skolen eller med dine forældre)

Alt for mange venter forgæves på at jobbet kommer. Så kan man vente længe, mange gange... Men man kan tage skeen i egen hånd og springe al ventetid over ved at lave sine egne små film.Nej, det er naturligvis en mere "Rigtig" erfaring at være en del af andres projekter. Men den erfaring du selv skaber her, giver dig en vigtig viden om alt det omkring at lave film, men også dit eget skuespil. Du kigger det jo igennem mange gange, og den viden du får her, er kun en viden du får hvis du laver den selv.

Kom i gang, kun dårlige undskyldninger holder dig tilbage ;-)

PS: Du bestemmer jo helt selv hvem du vil vise dem til, hvis nogen overhovedet. Men tro mig, du bliver så stolt at du viser dem for hele verden!!!


Her på DASK-online, har vi lavet et vindue hvor du kan vise din film for hele verden.

Fra 1. september 2022 skyder vi Danmarkshistoriens måske største kortfilmkonkurrence "WTA" i gang, hvor du skal deltage

- Challenge? ;-)

Altså...

- Få familien oprettet og søg statistjobs som familie
- Kom i gang med at skabe din egen erfaring via dine egne film (projekter)

Du skal ikke vente til september, men gå i gang... nu

Tak for at være en del af DASK-online og husk altid på at det er din egen indsats der bestemmer hvor langt du kommer ;-)Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1359 Sidevisninger