Andet

WTA - Afstemningen er i gang - KLIK HER

Arbejdstiden og arbejdet gennem 25 år på DASK-online


dask nyhed

Arbejdstiden og arbejdet gennem 25 år på DASK-online

Deadline inden d. 1. januar 2026

Arbejdet og arbejdstiden gennem 25 år med DASK-online

Jeg får ofte spørgsmålet: "Hvad laver du?" Ofte efterfulgt af spørgsmålet: "Men hvad laver du egentlig? Og... Hvor meget arbejder du og hvornår?"

Arbejdet med DASK igennem 25 år er abstrakt for mange, ja, selv min nærmeste familie forstår det heller ikke helt. Én ting er at forstå det konkrete arbejde og funktionerne, en anden ting er arbejdstiden.

Alle, der er selvstændige med en personligt ejet enkeltmandsvirksomhed, er gift med deres arbejde. Det er deres barn. Har man børn, ved man, at man aldrig kan tage helt fri. Det er også tilfældet for mig. Jeg har ikke nogen, der lige kan tage over, eller fast telefontid, eller autosvar på mails om forventet svartid på spørgsmål. Jeg tager telefonen, hvis jeg kan snakke, og svarer mails, når jeg sidder med det. Ofte hurtigt, fordi jeg af erfaring ved, at det, der ligger og venter, stresser, hvis man har for mange løse ender.

Min arbejdstid varierer meget. Men typisk på hverdage starter min dag klokken 07.00. Alt efter dagen er der fast arbejde til klokken 12.00. Herefter kan der mange gange være et hul, medmindre der er noget, jeg kan forberede til senere. Hullet skyldes, at mine brugere jo generelt er på arbejde eller i skole og først har fri senere på eftermiddagen. Hvis jeg lukkede telefonen klokken 16 og herfra heller ikke svarede mails, ville jeg ikke kunne udføre en stor og vigtig del af mit arbejde. Det ville i hvert fald falde i kategorien "dårlig service" ;-)

Mit arbejde om formiddagen er typisk med filmproducerende, castere, statistkoordinatorer og andre samarbejdspartnere. Mit arbejde om eftermiddagen og om aftenen er oftest med mine brugere.

Min arbejdstid er derfor ofte fra klokken 07 til ca. 23.30, hvor jeg svarer de sidste mails eller Messenger-beskeder, eller måske opdaterer Facebook. Men jeg arbejder ikke i 18 timer! Jeg kan jo også tage børnene til tandlæge klokken 11, tage med til badminton klokken 19... ja, faktisk se en fodboldkamp. Man er slave af sit arbejde, men har samtidig en enorm frihed.

Jeg arbejder i weekender efter behov, men det er jo også her, det er tilladt at trække stikket. Folk sidder ikke med en forventning om, at jeg tager telefonen, heller ikke at mails bliver besvaret.

Længere perioder med ferie er mit evige dilemma. Der produceres jo film året rundt, og svigter jeg her, mister jeg vigtige led i mit netværk. Arbejdet med netværk er helt grundlæggende for mig. Jeg forsøger og har ofte held med at kunne trække stikket i 14 dage i juli, men mindes ikke, jeg i de 25 år har haft 14 dage, hvor stikket har været helt trukket. Jeg har det fint med det i praksis, men familien lider afsavn her.

Mine konkrete arbejdsopgaver varierer meget, men er alle koncentreret omkring denne platform, du sidder ved her. Caster jeg til en reklamefilm eller assisterer castingen til en spillefilm, eller koordinerer jeg statisterne eller er i dialog med produktionen eller statistkoordinatorerne, er udgangspunktet herfra. Men jo også når der arrangeres kurser af forskellig art, eller konkurrencer som "Top of Mind", "WTA" eller julekonkurrencen i december.

En stor del af mit arbejde, der er lidt usynligt... også for mig selv, er mit arbejde med DNA-uddannelsen og med coaching i det daglige i vores forum, men også individuelt.

En anden del af arbejdet, som man ikke kan sætte tid på, er tankerne. Det er ikke noget, der er særligt for mit job, men hvis min virksomhed også skal være her om 25 år, skal jeg være fremsynet. Jeg skal udvikle mig og min platform, hvor det giver mening. Men også spotte tendenser. Der har alle dage været mange tanker omkring dette. Det er det, der er det stressende element i mit arbejde, faktisk sjældent arbejdet i sig selv.

Dialogen med dig som bruger, med producerende og coaching i det daglige holder mig ajour og har gjort det i nu 25 år (Maj 1999).

Da jeg startede i 1999, havde jeg ikke en database, men et fysisk katalog. Langt fra alle havde mails, og man kunne ikke sende SMS'er. Ja, faktisk kostede det 10 kr. i minuttet at ringe til en mobil. Man skulle faktisk træffe folk i hjemmet, da mobiler ikke var allemandseje. Tiden har ændret sig, nu kan jeg ene mand servicere over 37.000 profiler og omkring 400 producerende, som er en del af netværket via DASK-online.

At være eneste mand på pinden har bestemt også sine ulemper. Det fik jeg at mærke da jeg blev ramt af en ulykke tilbage i 2019, som kunne have sat en stopper for dette hele! Heldigvis havde jeg nogle gode netværksrelationer der kunne træde til (I ved hvem I er - med stor taknemmelighed)

Tak for at læse med, og for at være med uanset hvor længe du har været det ;-)



Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.



Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


419 Sidevisninger