Viden om

WTA er i gang hele september - Vind 25.000 kr

Når holdet skal sættes - Fra landshold til filmhold


dask nyhed

Når holdet skal sættes - Fra landshold til filmhold

Deadline inden d. 1. januar 2025

Når holdet skal sættes - Fra landshold til filmhold

Snart begynder sommerens slutrunde i fodbold i Tyskland (EM 2024). Men hvad har det med casting, statister og filmproduktion at gøre? Man kan faktisk godt lave en sammenligning.

Kasper Hjulmand har udtaget sine spillere til EM og har fået stor kritik herfor. Det er den gamle garde, ingen fornyelse og lidt for forudsigeligt. Han vælger dem, han kan lide og kender, som vil spille hans system, og tager ingen eller kun få chancer.

Når man skal udtage et hold (crew), handler det ikke om at udtage de bedste på pladserne, som mange tror. Kritikken lyder ofte, at andre spillere er i bedre form og har spillet bedre i deres respektive klubber.

Men man skal passe ind i et spilsystem (cast), og man skal passe ind (kemi) med nogle mennesker, man kun sjældent møder. Man skal have garantier mod skader. Man skal have spillere med en vis fleksibilitet, men vigtigst af alt skal man have spillere, man kender, ud over det faglige.

Til en slutrunde (stor filmproduktion) har man ikke tiden til at skifte for mange nye bekendtskaber, derfor går man med det sikre. Eller det, man selv synes er sikkert. Man har ikke tid til denne tvivl. Denne bekymring skal man ikke have ud over det øvrige pres.

Der skal leveres hver dag, også til træning. Og når der er kamp, skal man have tiltro til, at de udvalgte leverer. Den sandsynlighed er størst, hvis man arbejder med nogen, man kender fagligt og personligt.

I filmens verden er det ofte tilfældet, at de samme mennesker arbejder sammen igen og igen. Instruktører arbejder med de samme skuespillere, men også med de samme teknikere (crew). Der er altid en vis rotation, men kernen er ofte den samme fra produktion til produktion. Jo højere du kommer op, desto større produktioner, jo mere udpræget er denne tendens også på et filmset.

Begrebet kaldes "instruktørens ensemble". Eller måske bedre beskrevet som netværk.

Og det er netværket, der også er dit omdrejningspunkt, når du laver små filmproduktioner. Vil du ikke blive en del af den kommende landstræners "ensemble"?



Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.



Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


806 Sidevisninger