Viden om

WTA - Afstemningen er i gang - KLIK HER

Drømmer du om at blive skuespiller?


dask nyhed

Drømmer du om at blive skuespiller?

Deadline inden d. 1. januar 2026

Drømmer du om at blive skuespiller?

Vi har langt over 30.000 aktive profiler på DASK-online. Langt de fleste drømmer om noget, og mange drømmer om at blive skuespillere, særligt de yngste. Hvis du læser med her, finder du ud af, om du er en af de 95%, der drømmer, eller om du er en af de 5%, der har ambitioner om at blive skuespiller.

Spørgsmålet er, om du drømmer om at blive skuespiller, eller om du har ambitioner om at blive det. Der er en milevid forskel. Hvis du drømmer, er det noget, du håber vil ske en dag, lidt ved en tilfældighed. Har du derimod ambitioner, er det noget, du retter din energi og tid mod.

Drøm: En drøm er ofte en abstrakt eller idealistisk forestilling om, hvad man gerne vil opnå eller opleve i fremtiden. Drømme kan være personlige ønsker uden nødvendigvis at være knyttet til en plan eller en realistisk mulighed for, hvordan man når dem. De kan være mere fantasifulde eller følelsesbetonede og behøver ikke at være konkret forbundet med handling.

Ambition: En ambition er mere målrettet og handlingsorienteret. Den indebærer et stærkt ønske om at opnå noget bestemt, som man arbejder aktivt hen imod. Ambitioner er typisk knyttet til konkrete mål og en plan for, hvordan man kan realisere dem. Ambitioner kræver ofte disciplin, vedholdenhed og strategisk tænkning.

Mange, der drømmer om en skuespillerkarriere, venter på, at tingene sker, og på at være heldige og få en rolle en dag ved at møde op til casting. Men der er intet, der er mere forkert. Du får ikke rollen ved et tilfælde, men fordi du er dygtig til at udfylde den og overtrumfer alle andre, der var til casting. Og du er heller ikke bare heldig til castingen.

Det kræver, at du selv er opsøgende, netværksparat, i træning og forberedt. Vi ser alt for ofte skuespillere, der ikke er forberedte til castings. Ikke i den forstand, at de ikke kan teksten – det kan de fleste – men at de slet ikke har sat sig ind i, hvad de er til casting til, og hvad rollen indebærer og kræver. Mange har den uheldige tendens at møde op til castings for træningens skyld. Der er intet mere netværksnedbrydende, end når vi på den anden side af kameraet finder ud af, at du alligevel ikke kan deltage på de angivne optagedage. Vi ringer ikke til dig igen. Castingen eller dit selftape er en del af din træning og din ansøgning til det næste job, selvom du ikke får jobbet, du er til casting på.

Husk: Der er kun én, der får rollen. Når der har været 100 til casting på rollen, giver det selvsagt 99 afslag. Men det har ikke været spild af din tid, hvis du har været forberedt, er kommet til tiden, har vist interesse og er i træning. Så ringer vi til dig igen, fordi du er dygtig og har den rette indstilling. Dig vil instruktøren gerne arbejde med på et andet projekt, hvor rollen passer bedre til dig, end den, du fik afslag på.

Du skal ikke fortælle os, at du har ambitioner, du skal vise os det. Den måde, du viser det på, er ved at være i gang med faget. Du laver teater, er i en teatergruppe, tager filmskuespillerkurser, laver castingtræning, er i netværksgrupper, og måske laver du dine egne videoøvelser eller kortfilm. Du skal ikke fortælle os, at du er ambitiøs, men vise os det... ellers er du i den store kategori af drømmere! Er du det?

Vi har masser af aktiviteter på DASK-online, hvor du kan vise os, at du mener det. At du har ambitioner. Selftapekonkurrencer, kortfilmkonkurrencer, Walk and Talk. Over 30.000 aktive profiler. Men kun en promille viser det!

Med vores Castselv-system og "Ongoing Filmskuespillertræning" har du mulighed for at vise mere af dig selv frem for blot at skrive det... Hvorfor gemme sig hvis du har ambitioner?

Siden 2017 har vi haft vores egen skuespilleruddannelse (DNA), som netop har dette fokus: struktur, målsætning, netværk, ambition og træning, træning, træning!

Hvis du tager et kig på agentprofilerne på DASK-online, kan du netop se, at vi prioriterer, at folk beskriver deres ambitionsniveau, og at dette felt også kommer før øvrige erfaringer. - Ikke drømme, men ambitioner!

Du kan ikke drømme dig til en skuespillerkarriere – det er hårdt arbejde. Drømme bliver sjældent til virkelighed, men med ret fokus og træning kan du sætte dig små mål ad gangen. Det er ganske som løbetræning: små skridt, og pludselig løber du dit første maraton.

Bjarne Riis (Cykelrytter) fortalte i en dokumentar om elitesport, at talentet defineres ikke i hvor dygtig du er, men hvor ihærdig du er. Deri ligger talentet!

Advarsel: Folk, der forsøger at sælge dig skuespillerdrømmen, skal du gå uden om!

Mange vil åbne dette opslag, fordi ordet "drøm" er en del af overskriften og temaet. Men det handler om indsats i vores verden, sorry to say!

Når du ved det, hvad vil du da gøre anderledes?



Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.



Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


809 Sidevisninger