Viden om

Hvorfor oplyses løn/ påskønnelser ikke i opslag?


dask nyhed

Hvorfor oplyses løn/ påskønnelser ikke i opslag?

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvorfor oplyses løn/påskønnelser ikke i opslag?

Vi får mange, mange spørgsmål fra vores brugere i vores Facebook-forum, over mail, telefonen og naturligvis i vores Zoom-konferencer, hvor vi er i direkte dialog med vores brugere...

Et spørgsmål, der går igen og igen, er... Hvorfor er der så mange opslag rundt omkring, hvor man flot fortæller, at jobbet er lønnet, men undlader at fortælle om lønnens art og størrelse?

Vores svar er: Det ved vi ikke. Det giver faktisk ikke rigtig nogen mening at undlade denne information i et opslag.

I det hele taget forstår vi ikke, hvorfor det ikke er sund logik at oplyse det, eller at fortælle om hvorfor man så ikke oplyser det?

Vi modtager dagligt opslag, og i 90% af tilfældene skal vi spørge ind til netop dette: lønnens art og størrelse. Når det irriterer os, så må det virkelig være irriterende for jer i den anden ende ;-)

Af samme årsag oplyser vi altid dette i vores opslag herfra siden. Påskønnelsens eller lønnens art og størrelse SKAL fremgå, ellers kender du ikke præmissen for at søge.

Vi plejer at sige: Oplyses der ikke løn- og påskønnelsesforhold, kan det være en forglemmelse eller mangel på viden om, hvordan man laver opslag, hvis den, der sidder på den anden side, er ny i gamet. - I alle andre tilfælde er det fordi, der er tale om direkte dårlige vilkår, så man ikke får en shitstorm!

Om vilkår er dårlige eller gode for den enkelte, kan man jo kun selv vurdere... Altså, hvis man har disse info. Det er ikke spørgsmål, du skal stille i en ansøgning, det kommer til at virke akavet, og du kommer til at fremstå som om det "kun" er for lønnen, du vil medvirke. Ved ikke at oplyse dette direkte, sætter man dig i en pine. Det er ikke den bedste forudsætning for et kommende samarbejde, som jo skal være tillidsfuldt fra starten.

Når oplysninger som påskønnelser eller lønforhold ikke oplyses i et opslag, er der ikke den gennemsigtighed, der skal være. Man starter ud med en mistillidsforhold.

Mange mistænker, at produktionen selv stikker pengene i lommen, hvis de kan forhandle til laveste fællesnævner. Det ved man jo ret beset ikke, om det er tilfældet.

Vi har haft nogle enkelte opslag, hvor lønnens størrelse ikke må oplyses, men det er kun i tilfælde af reklamefilm, hvor lønnens størrelse er betragtelig, og hvor den netop kan være til forhandling, fordi man kan jonglere med kontraktens varighed, antal af platforme og så fremdeles og i et konkurrencemæssigt henseende. I disse få tilfælde, kender vi lønnen og skriver også i opslag, at vi kender til lønnen og har godtaget grundpræmissen.

Men i alle andre tilfælde, som ved statistarbejde eller småroller i fiktionsprojekter, skal lønnens eller påskønnelsens art og størrelse bare oplyses. Vi kan ikke finde argumenter for, hvorfor dette ikke skal være tilfældet.

Så kender du præmissen, kan du helt undlade at ansøge, hvis du ikke er enig i præmissen. Alt andet er at spilde folks tid... at spille alles tid, faktisk!Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1489 Sidevisninger