Andet

Kortfilmkonkurrencen WTA søger sponsorer - En du kender?

Vinderen af Kortfilmkonkurrencen “WTA - Winner Takes All” 2022


Vinderen af Kortfilmkonkurrencen “WTA - Winner Takes All” 2022

Deadline inden d. 1. januar 2026

Vinderen af Kortfilmkonkurrencen “WTA - Winner Takes All” 2022

Vores fagjury har vurderet vores 5 one-take-finalist kortfilm i den første omgang “WTA - Winner Takes All”.

Juryen skulle rangere de 5 film og begrunde deres valg. At smag er forskellig og at man tillægger noget større værdi end andet i en fortælling bliver her tydeligt da ingen fra vores fagjury har haft samme vinder. Når pointene er talt op efter vores rangeringstabel (6 - 4 - 3 - 2 - 0 point) er der alligevel en film der skiller sig ud.


ÅRETS VINNER AF “WTA” (med 13 Fagjurypoint) og førstepræmien på hele 16.000 kr. BLIVER: SUNE RATLEFF med filmen “De Krigse ramte”.

KÆMPE TILLYKKE!!!


(Se Vinderfilmen KLIK HER)


Jurykommentarer:

En VILD og ambitiøs historie fortalt i højt tempo og med masser af spænding. En filmisk og koreografisk tour-de-force, der på få minutter formår at fortælle en masse om, hvordan vi nemt bliver meget små mennesker i en krisetid.

Et klassisk på-vej-hjem-fra-byen slagsmål med pulsen helt oppe. Her er production value imponerende. One-takeren er udfordret til det yderste og kommer fuldt i mål. Det høje tempo, det håndholdte kamera holder pulsen oppe hos publikum, og hele tiden kigger vi os over skulderen efter forfølgerne. Skiftet i hovedperson fungerer overraskende godt på så kort en film.

Intenst kortfilmsdrama med skæbnesvanger afslutning.
Det er ambitiøst og vellykket. Godt spillet.
ÅRETS 2. PLADS I WTA (Med 11 Fagjurypoint) Bliver Frederikke Smed Mikkelsen med filmen: “Krigsen indeni”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

En fin lille udviklingshistorie om en kvinde i krise – og ikke mindst om viljen til at overkomme den. Subtilt og elegant fortalt. Det stærke og intense skuespil giver næsten sved i håndfladerne og efterlader tilskueren med en følelse af, at vi er meget tæt på karaktereren. Og virkelig håber at hun overkommer sin krise.

Det simple set up gør at spillet kommer i fokus og vi ser Frederikkes indre krise helt tæt på og nøgent. Interessant, spændende, naturligt og afdæmpet skuespil, med intelligente pauser. Uforfængeligt og intenst.
ÅRETS 3. PLADS I WTA (Med 10 Fagjurypoint) Bliver Belinda Viking Kliem med filmen: “Krigsen dag12”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

En fin lille, metaforisk fortælling – gådefuld med masser af plads til fortolkning. En visuelt interessant film, der i høj grad arbejder med alt det vi IKKE ser og derfor må gætte os til - hvilket fornemt spejler selve fortællingen, der bevidst indeholder huller, man selv må fylde ud.

Udviklingen i denne drikkevands-gyser er overraskende. Vores ellers sympatisk udseende hovedperson viser sig at være en psykopatisk, magtliderlig guru. Et overraskende twist. At den underkuede mor slår guruen ned med skovlen kommer ikke som en overraskelse, men det gør guruens overmanding af moderen. Den eksperimenterende kamera vinkel og belysning giver en snert af realisme samtidig med at det højner production value – og det fungerer super godt.
Her er der skabt en gyser på 3 minutter. Bravo.ÅRETS 4. PLADS I WTA (Med 7 Fagjurypoint) Bliver Alexander Christiansen med filmen: “Krigse”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

Den globale krise skildres i dette klaustrofobiske univers hvor vores ordløse hovedpersoner overlever på dåsemad og på den daglige radioudsendelse. Det ordløse spil overfor den næsten konstante Voice Over definerer krisen meget klart. Et lille håb om en fremtid får vi i det afsluttende muntre musikstykke.

En supergod ide til en krigsfilm fortalt med få virkemidler. Om hvordan det enkelte menneske er reduceret til en parentes i en krissituation. Velspillet, og med et interessant samspil mellem den store historie, som vi hører i radioen, og den lille historie, som vi oplever sammen med ofrene. Fedt med musikken til sidst, der understreger hele absurditeten ved krig.
ÅRETS 5. PLADS I WTA (Med 4 Fagjurypoint) Bliver Yvonne Andersen med filmen: “Midtvejskrigse”

(Se film KLIK HER)


Jurykommentarer:

Et fint lille portræt af en kvinde i kamp med sig selv. Stemmen udenfor er måske en indre stemme. Man fornemmer smerten og tvivlen. Er jeg god nok? En modig og barsk film, der ender med at bevæge sin tilskuer. Et hudløst portræt af en kvinde i krise.

På blot få minutter lever vi os ind i hendes midtlivs krise hvor kroppen har ændret sig fra det den var. Denne kortfilm er modig og uforfængelig, og skildrer en krise som mange kvinder rammer. Godt gået.
Vores fagjury består af følgende 3 jurymedlemmer:

Jacob Weinreich
Uddannet som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og hovedforfatter på TV-serien "Hvide sande" og den netop aktuelle spillefilm, Netflixhittet, "Kærlighed for voksne".
Desuden forfatter til en lang række bestseller-bøger

Anne Ellemann
Mangeårig skuespilleragent for Agentbureauet "Teamplayers".
Har et mangeårigt virke i den danske film- og teaterbranche inden hun begyndte at repræsentere de største danske skuespillere på den internationale scene.

Jørn Faurshou
Emmy-vindende filminstruktør med "Rejseholdet", og som helt aktuelt sidder og skriver på en ny spændende TV-Serie, som vi håbefuldt kommer til at høre mere om ;-)
Jørn har et stort internationalt netværk og er manden bag en lang række skuespillerrejser til Hollywood for DASK Folket


Tak til alle vores WTA deltagere, din stemme og vores Sponsorer nedenfor:

Myreexpressen.dk
Danmarks Bedste Romkugle
Vagn O. Electric A/S
World of Adventure A/S
BN FARVER ApS
Lee Hansen it
Frisør Kim Magne
Egedal Laser Klinik
YvonneAndersen.dk
shinhypnose.dk
Give Tandlægehus
Foto17
Gardinlis
Nordisk Filmacting Institut
Crossing Circles
Sidelmann.dkSådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1559 Sidevisninger