Viden om

Selftapekonkurrencen - TOP OF MIND - Er startet! (Se kurser)

Hvorfor medvirker du gentagne gange som statist? - Vi spørger vores brugere!


dask nyhed

Hvorfor medvirker du gentagne gange som statist? - Vi spørger vores brugere!

Deadline inden d. 1. januar 2025

Hvorfor medvirker du gentagne gange som statist? - Vi spørger vores brugere!

Du kan nu via opslaget her via din profil, fortælle os og resten af brugerne på DASK-online, hvorfor du gentagne gange medvirker som statist.

Find dette opslag ved din profil under kategorien "Statistopgaver" (Du skal nok scrolle lidt) og skriv i kommentarfeltet (Send os en SMS på 2699 3313 når du har skrevet, så er vi opmærksomme på dit skriv) Dit skriv vil blive tilføjet opslaget her ;-)Vores medlem gennem mange år, Thomas Godskesen, skrev spontant et indlæg i vores facebookgruppe som vi synes fortjente en opmærksomhed:

"For mig at være statist, er et magisk univers der er uerstatteligt. Måske bruger vi en hel dag i kalenderen, men det er et minde der kan ses tilbage til med et smil på læben hver gang. En lottokupon forsvinder, men gode oplevelser forsvinder aldrig.

At samarbejde med de bedste er for mig en verden der er ubeskrivelig, det tætteste jeg kan komme på, er en magisk verden uden et ur, fordi under optagelser handler det om tålmodighed.

Noget andet der også er fedt er, at man kan have en høj uddannelse eller ingen, men vi har det hele til fælles, at få filmen korrekt i kassen."

Synes du også Thomas rammer hovedet på sømmet, og vil du gerne fortælle os hvorfor du gentagende gange er statist?, Så skriv det i opslaget her i kommentarfeltet ved din profil

.....
I spørger hvorfor man medvirker som statist gang på gang. For mig er det meget simpelt. Det er the sweet getaway. Jeg elsker min hverdag, men når jeg kan få lov at tage en dag ud hist og her for at lege statist i København, Randers, Odense - hvorend DASK bringer mig hen - så er det helt perfekt.

Min første gang som statist da medvirkende jeg som tjenestepige i DR1s Grænseland. Det var 10 meget kolde timer, men de fløj bare afsted. Jeg mødte Mette, som var min med-tjenestepige. Hun og crewet gjorde at min første gang som statist bestemt ikke blev den sidste. Jeg har elsket at være med lige siden.

Det handler ikke om at være med hele tiden, eller være på skærmen. For mig gør det ikke noget at man ind imellem kommer til at sidde i baglokalet en hel dag eller at ens scene bliver klippet ud - for jeg har været med!

DASK gør mig til en gladere

Line Nørregaard

............
Når man er på set som statist får man virkelig afprøvet om det at være skuespiller er noget for en.

For det at se en færdig produceret film, til så at lave den er to meget forskellige ting.

Lange dage på set, mange takes, fysiske udmattede ting osv.

Det skal virkelig komme indefra, det at være skuespiller. Hjertet det skal være med, ellers kommer ikke dertil hvor man ønsker - og hvorfor gøre noget der ikke har betydning for en?
Jeg selv har rejst Danmark rundt på kryds og tværs, for bare at få lov til at medvirke i film som statist.
Jeg har altid vidst at jeg gerne vil være skuespiller i filmbranchen, og det blev i hvert fald bekræftet, da jeg tilbage i år 2016 for første gang var statist i Herrens Veje.

"At være statist bekræftede endnu mere værdien og kærligheden til filmskuespillet, og at skuespillet skal være en del af mig resten af mit liv"

Hilsen Pelle Zingel


........

Hej.
Jeg har altid interesseret mig for film, mest at se film og da jeg blev pensionist, mente jeg, det var på tide at prøve, så de sidste par år, har jeg været med. Det er virkelig spændende, at se et filmset "bag fra".

Det kan være en lang dag og sommetider en rigtig kold omgang , bl.a. Tivoli Luftgynger i mere end en time kl 1 om natten, 19.dec, med kraftig blæst. Fryser bare ved tanken :).

Men du får nogle rigtig gode bekendtskaber, og vi mødes jo en gang i mellem til optagelser, dejligt. Man begynder at se film, på en anden måde, dvs man ser mere på hvad der sker i billedet og ikke direkte på skuespillerne . Man bliver jo nok lidt skadet af selv at være en del af et filmhold. Men det er nok det bedste jeg har gjort i min pensionist tilværelse. Håber på mange flere oplevelser.

Hilsen
Henning Nielsen

................

Har overvejet, hvorfor jeg synes det er sjovt at være statist. Og en del af svaret må være, at det er en måde, uden det pres der ligger på de ‘rigtige’ skuespillere, at få lov til at arbejde sammen med en gruppe dygtige og professionelle mennesker, hvor summen af det fælles arbejde ofte er større end den enkeltes indsats.

At arbejde med andre sider af sig selv, at lære og at få indsigt i andres arbejdsprocesser og så - helt prosaisk for mit vedkommende - at komme væk fra tegnebordet og faktisk få inspiration til min hverdag som illustrator.

Jeg har været statist i et stykke tid efterhånden og kan også helt klart mærke, at jeg bliver mere og mere tilfreds med at arbejde og bidrage i seriøse sammenhænge - måske kun ved at gå forbi i baggrunden og ikke blive bemærket fordi jeg er helt ude af fokus, men dermed at være med til at fortælle en historie :-)

Hilsen
Peter Heydenreich

........................

Jeg medvirker som statist igen og igen i flere film, reklamer og kortfilm med og uden replikker først og fremmest fordi det er sjovt at være med og især når man også får skærmtid, men også fordi det er fedt at være på

Det er også rigtig sjovt og spændende at møde de forskellige professionelle skuespillere og komme til at tale med dem i pauserne, som der er mange af og de kan godt være lange pauserne, men tiden går meget godt man taler med andre statister og skuespillere og pludselig får man at vide efter flere gentagelser af samme optagelse at nu er den i kassen og man kan tage hjem godt træt og brugt, efter en meget lang men sjov dag.

MVH. Brian Lousdal Nielsen

......................

Som førtidspensionist giver det mig noget at stå op til. Det giver mig enorm meget i hverdagen. Bare det sociale er jo vigtigt, at komme ud blandt andre mennesker, end dem vi ser hjemme.

Jeg elsker det og det er vildt spændende at se bagom det hele. At være en del af det. Jeg går selv med en historie jeg gerne vil have ud den vej. Og lige pludselig en dag står der en dee vil hjælpe. Vi drømmer vel også alle om at nå længere. Det gør jeg da. Det ville da være totalt fedt at blive “set”.

Vi ses derude

Ilene Boe

............................

Jeg synes det er spændende at deltage i diverse produktioner og møder en masse gode/nye mennesker. Får et indblik i hvordan en film eller serie bliver skabt. Føler også at jeg får et slags personligt forhold til rolle indehavere.

For eksempel når Nikolaj Lie Kaas siger God morgen Raymond på dag 2 i indspilning af Retfærdighedens Ryttere, Samt at jeg håber det kan være et springbræt til at jeg en dag får en rigtig rolle

Raymond Anbech-Myhre

.......................

Første gang jeg medvirkede som statist, var for at finde ud af om skuespil og arbejdet på et film set, er for mig.

Så efter mit første statist job 1. Juli i år, blev jeg fuldstændig opslugt i filmens verden!

Nu er mit fokus 100% på, at blive professionel skuespiller! Min ambition for at dygtiggøre mit skuespil, styrkes hver gang jeg kommer ud til en statist opgave!

De mennesker jeg møder er altid passionerede, venlige og spændende. Alt fra statister, til skuespillere, til dem der laver lyden, lyset, filmer, runnerne - ja, jeg kan blive ved! På set har vi jo alle det til fælles, at vi er der i samarbejdet om en gode optagelse til en film eller en serie.

Kort sagt, er jeg gentagende statist fordi: Hvert job er ligesom, at lægge et nyt stykke træ på min brændende ambition, om en dag at blive skuespiller. På den måde dør ilden aldrig ud.

Mvh
Morten Bach Petersen

...............

Jeg har været statist siden 2014; og det har bragt nogle uforglemmelige oplevelser med sig, de sidste 6 i min karriere.

Jeg har været helt utroligt heldig; at være med i mange store ting i min 28 år lange skuespiller karriere, og nogle af de største ting, har været gennem DASK Online. Store projekter som: Sunday, The Sky Over Nicolai, Julefeber, Enten/Eller, Når Støvet Har Lagt Sig, er bare nogle af de afsindigt mange opgaver jeg har haft igennem 6 år.

Af hjertet tak, for at gøre mig til verdens lykkeligste mand.

Jimmi Andersen

...............................

Jeg har deltaget som statist ad flere omgange.

Det er en unik oplevelse og spændende at få lejlighed til, at opleve hvordan det er arbejde på et filmset. Virkelig professionelt, og jeg er taget så godt imod af hele settet alle gange - Jeg har været med i Badehotellet sæson 2 + 3. Badehotellet havde på et tidspunkt ikke arbejdet med statister før udover at have brugt deres egne folk på settet.

Så det var lige så nyt for dem som for os. Vi var 8 udvalgte blandt 60 ansøgere. Jeg blev tilbudt at være med i sæson 3 også, og har desuden været med i serien Dicte optaget i Århus - også en sjov dag til trods for, at det var en "begravelse" af Kriminalkommisæren. Lærte hurtigt sætningen: Den klarede i super flot. Den tager vi lige igen........ (10-15 gange) uden at vide, om det der blev filmet egentligt kom med.

Men det var jeg i flere klip i alle serier / afsnit

Hilsen
Lene Bringsjord

.....................

Jeg holder meget af at være statist og har været med i flere forskellige serier , film mm.

Jeg er meget fascineret af al arbejdet bag en film , derudover er det en stor oplevelse at være med og man møder mange nye mennesker og får en skøn dag eller flere ud af det. Jeg har det som en fritidsinteresse og søger gerne på roller når jeg føler, nu er det tid, der skal ske lidt.

En del af fornøjelsen er også at vente på at se hvordan det færdige resultat blev. Jeg elsker film, hvad kan så være bedre at imellem være med i en af dem?

kh
majbritt andersen

...............

Kære Alle

Jeg er statist, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, som virkelig kan noget, som jeg beundrer. Uanset om det er det fantastiske skuespil, den gode lyd, det rigtige billede, den korrekte vinkling af en historie, klipningen eller alt det andet, som skal fungere for, at vi sammen kan underholde en hel nation aften efter aften i form af en TV-serie eller en verden med en dejlig film, som giver stof til eftertanke.

Tak til alle, fordi jeg har været med på jeres rejse gennem de seneste fem år og tak, fordi I tror på, at vi alle uanset baggrund kan bidrage på hver vor vis.

De kærligste hilsner juristen, som elsker filmvidenskab

Marianne von Eyben

........................

Jeg er statist fordi jeg ønsker at få lidt at lave nu hvor jeg er blevet førtidspensionist.

Og efter jeg er færdig vaccineret, så føler jeg at det at være statist kan være måden at oplevet det at være skuespiller, jeg søgte ind på Odense Teater som 18-årig, men var langt nede på ventelisten.

Så de oplevelser jeg kan få som statist er så et plaster på såret, når jeg nu ikke kunne blive rigtig skuespiller. Lønnen som statist er ikke det vigtigste, det er oplevelsen at være med.

Desværre bor jeg det forkerte sted i forhold til de fleste opgaver (på Fyn) og min alder (57), ja den skulle mindst være det halve hvis jeg skulle være med flere steder. Men jeg må søge de opgaver der er på Fyn og hvor min alder og køn passer ind til.

Og selv om jeg har været med flere gange og blevet klippet ud, så er det oplevelsen at se hvordan der optages film der er nr. 1 på lysten til at være med.

Men det kunne være sjovt at en gang skulle lykkes mig at blive set i det endelige resultat.

Vh Steen Roed Thoustrup

--------------------------

Hej

Jeg så tilfældigt noget annoncering for et par år siden omkring statist. Jeg søgte og har været med på to produktioner. Desværre bor jeg langt fra KBH ( endnu) og da jeg er afhængig af off. transport, kan det være svært at nå frem, hvis det er meget tidligt på dagen. Jeg er 68 år, og det er sjovt at møde andre mennesker, når jobbet ikke er der mere. Mange forskellige mennesker og typer. Jeg ønsker at være med på flere sets henad vejen, og måske lå der en lille barnedrøm om at være skuespiller, og statist smager jo lidt af fisk ;) Forplejning ( de to gange,) jeg har været med, har været fint. Lækker mad hver gang. Man skal regne med mega meget ventetid - men sjovt er det, og du melder dig kun til det, du finder interessant.

Birgit Netjaeff

------------------------------

Jeg elsker at være statist . Fordi jeg får den bedste oplevelse hver gang ! Det er altid sjovt og spændende. det er en gave at jeg får lov at opleve og deltage i noget ikke mange andre gør. Jeg møder altid nye mennesker , får nye venner og bliver også udfordret og lære noget nyt hver gang om mig selv, andre og bliver en erfaring rigere

Hilsen Emmi 11 år

---------------------------

Jeg medvirker fordi det er spændende og fordi jeg går med en lille skuespiller drøm i maven, men også fordi der bare er gode oplevelser, fantastisk sammenhold, og ikke mindst udfordringer som gør man kan reflektere.

Heidi Roch

----------------------------------

Jeg er statist fordi jeg synes det er sjovt. Det er en helt anden verden end den jeg kommer fra. Jeg har været bogholder hele mit liv og som bogholder skal tingene gerne deles op i kasser . Det sker ikke som statist. Jeg har fået rykket nogle grænser og det har jeg kun godt af. Så møder jeg en hel masse søde mennesker og det får jeg en masse energi af.

Lisbeth Jensen

----------------------

Siden, jeg var med i filmoptagelserne til tv serien Krøniken 2006, som var første gang. Jeg blev vild med at være statist , så jeg har været med i mange forskellige og spænde filmoptagelser eks. har jeg været med i en amerikansk film, der hedder The Strange Inside og tv serien Sommer, I krig og kærlighed osv. Jo flere statist job, det bedre og ser frem til at høre fra jer, til næste film optagelser, hvor i kan bruge mig. jeg elsker den spænding og sammenhold i mellem statister, skuespiller og hele filmholdet. Derfor bliver jeg, ved med at, tilmelde mig som statist job. Tak til alle sammen, for mange hyggelig og spænde oplevelser, sammen og jeg bliver ved med at tilmelde mig som statist job, så længe helbredet til lader dette.

Hilsen Max fra Skødstrup

---------------------------

Grunden til at jeg søger statistjob er at min ungdoms drøm var at blive skuespiller, jeg søgte ind på Odense Teater i starten af 80’erne, men jeg var ca. 175 på ventelisten.

Jeg opgav drømmen og fik job, anden uddannelse og børn og så gled drømmen i baggrunden. Jeg fortsatte dog med at ”optræde” til fester med sjove taler og div optræden.

Jeg et fleksjob på en lokal-tv-station og der fik jeg den ide at optræde som dame til damefrokost på Gelsted Marked. Jeg var iført kjole, paryk og fistelstemme og som en anden Gertrud Sand gik jeg rundt blandt alle kvinderne. Den oplevelse gjorde at min ungdomsdrøm blev vækket til live. Og da jeg blev førtidspensionist, så ville jeg jo lave et eller andet, så i stedet for at f.eks. stå i en genbrugsbutik så kunne jeg få lidt af det med min skuespillerdrøm kunne blive til noget. Men desværre oplever jeg ofte at de mange opgaver er for langt væk fra Odense, og min økonomi tillader ikke de lange ture til hovedstaden. Samtidig har jeg en syg hustru der også gør at jeg ikke kan være hjemmefra mere end en dags tid. Men jeg håber hver dag, når jeg åbner min pc at der lige pludselig er et job til en mand på 57 år og hvor optagelser på Fyn.

Steen Thoustrup

-----------------------------


Det var en spontan handling da jeg tidligere i år valgte, at oprette en profil på DASK, i forbindelse med casting til en stor dansk spillefilm med Mads Mikkelsen på rollelisten - har jeg fortrudt?

På ingen måde.

Der stod man i tvivlsomt vejr på heden, i vådt tøj, og alligevel var det den fedeste dag.

Hvem har ellers set 1750? Tommy Duus og DASK konceptet har allerede givet mig nogle skønne oplevelser og bekendtskaber, som jeg ellers aldrig havde fået uden denne glimrende portal.

DASK har også bragt en personlig udvikling med sig - min comfort zone er på få måneder blevet rykket lysår, og dette har udelukkende været positivt for et ellers introvert menneske.

Pludselig stod man overfor toppen af dansk film og tv, og kunne tilmed bidrage i den kreative proces.

Og ja så er alle mine skønne statist-kollegaer fra hele landet bare en bonus som ikke lader sig gøre op i kroner og øre. Endvidere har jeg mødt de sødeste castere og er blevet transformeret tilbage i historien og skubbet ind i fremtiden af de dygtigste folk i kostume og makeup fra ind- og udland.

Jeg ser forhåbentlig frem til mange flere skønne oplevelser, men tager intet for givet. Så en varm anbefaling skal lyde fra undertegnede.

Rasmus Bøgsted Nielsen


-----------

Jeg var på min første opgave i år 2022 Den 7. november til familie som vores Hvilket jeg aldrig glemmer Jeg synes det var så fantastisk men mødte en masse nye mennesker man snakke med mad det var fantastisk og godt Og ikke mindst de fantastiske publikums continator som sørget for at vi havde det godt Mega lækker frokost mega lækre snackposer alt var bare godt Intet at klage over Min anden opgave og så til familier som vores Den 18. november og det var lige så fedt som første gang jeg var så igen den 21. november og det var også lige så fedt som første gang Jeg gør det fordi jeg synes det er så fantastisk at få nogle gode oplevelser at afbræk i den normale hverdag nå men her Jeg har infantil autisme og ADHD træk og sotto syndrom så det er dejligt at der sker noget anderledes engang imellem derfor gør jeg det igen og igen og jeg vil altid gøre det igen fordi det er så fantastisk Tak fordi I med til at give mig nogle gode oplevelser

med venlig hilsen Anna Friis Hansen


-----------------------------

Din beretning?Sådan ansøger du!

Ansøg opslaget fra din profil eller opret en ny.Mvh Tommy Duus

Caster/ Branchevejleder


1477 Sidevisninger